söndag 6 februari 2011

Steen: "Jag får nog tacka honom för målet "

Nu så… kan jag lägga ut grejerna från AIK-SSK.Jag hittar ingen länk till matchartiklarna så jag lägger de här istället. Det är en på AIK och en på SSK, ganska korta tycker jag men så är det. Först ut Oscar Steen som blev tvåmålsskytt och satte segerpucken (3-2)


(Steen var glad- jorå! Och siktar på fler mål. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

STOCKHOLM
Det gick tungt i Modo men i AIK lyfter Oscar Steen.
Mot SSK kom mål nummer åtta och nio och därmed tangerade AIK-forwarden sitt målrekord i elitserien.
– Jag hade lite flyt också. Vid 3-2 passar målvakten till mig. Det är sanning det! Jag får nog tacka honom för målet, säger Steen till HockeyExpressen med ett leende.

Säsongen 2007-2008 gjorde Steen nio mål på 53 matcher för Modo. De två säsongerna efter blev det bara tre respektive fyra mål.
– Jag hade två lite tyngre säsonger i Modo – som många andra där. Det har varit skönt att komma tillbaka och visa att man är skaplig. Det vart ju jävligt stressat och pressat där uppe, för alla på slutet. De två första åren rullade det på bra men sedan började det strula till sig med lite av varje. Det var mycket tränarbyten, något år hade vi massa skador och så blev vi av med målvakten, Karol Krizan som var så bra. Då fick vi inte samma trygghet i laget längre, säger Steen.
Som fått ett rejält lyft i AIK:
– För det första var det skönt att flytta hem till Stockholm. Jag hade inte bott här på åtta år och ville komma närmare familjen och bli lite mer anonym i livet vid sidan av isen. Det är ju en helt annan grej att bo i Övik, man är lite mer påpassad där. Vissa trivs riktigt bra med att vara påpassade och kända men får jag välja är jag hellre anonym.
3-2-segern över SSK kunde inte komma lägligare. AIK lämnade över jumboplatsen till Frölunda, tog ett kliv upp, knappade in på lagen ovanför och är bara en poäng från tian Modo och tre poäng från SSK på slutspelsplats.
Och nu är det fördel AIK menar Steen.
– Det är en helt annan press där borta i Övik. När Modo ligger här nere så är de mycket mer pressade än vi. Det blir pressat i laget, rent generellt när de inte vinner alla matcher, då blir det en annan stämning.
Men ni i AIK har ju också förlorat en hel del matcher?
– Jo men det blir en annan sak. Vi är lite unga och oerfarna i det här laget, vi har gjort det relativt bra ändå. Det är annorlunda där. Det är som för Frölunda. De har inte satsat för att ligga där de är heller och då känner de den här tyngden över sig som vi inte känner.
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN

FAKTARUTA
Oscar Steen om sina två mål:
2-2 (12.01 i andra perioden):
– Pucken gick in framför målet. Någon av oss (Oscar Ahlström) får iväg ett skott - då får jag pucken där, jag försöker bara dra den mot målet. Det var lite öppet och hade jag fått upp pucken så hade det varit lite mer tydligt att den gick in... men det gjorde den ju ändå.  Först såg det ut som att han fick pucken i plocken man han tappade den nog. Jag såg inte att det var mål utan det var först när jag åkte runt, framför honom, som jag såg den ligga där. 

 3-2 (0.27 i tredje perioden)
– Det var ett backskott (av Jonas Liwing), det blir en studs och han (SSK:s målvakt) ska försöka blockera pucken men blir stressad och slår pucken till mig istället för att dra den till sig. Han slog fram den åt mig, det kan bli så när man blir stressade, då blir det lätt lite fel. Så jag får nog tacka honom för målet.
Är du inte lite kaxig nu?
– Nä, han passade ju till mig, det är sanning det!Det blev lite bonussnack över och här har ni det. Så här sa Steen om…

… matchen:
– Det var en jämn match där vi börjar bra, vi åkte mer skridskor och visade mer inställning än vi gjorde i torsdags. Då var det mer att vi hade dålig fart och blev stillastående mycket, när vi har mer fart som nu så är vi bättre.   

… att AIK tappade massa fart när SSK gjorde 1-1 kort efter AIKs 1-0:
– Ja det har varit så när vi har fått mål emot oss ibland, att vi har blivit fundersamma och stillastående  och i vissa matcher har vi nästan gett upp efter ett par tre mål i baken. Varför vet jag inte men det är något vi måste jobba på att förbättra. Eller så är det något från tränarhåll, att de måste göra mer, kanske vara mer aktiva eller något. Jag vet inte, om det är deras ansvar heller i och för sig.

… att han ökade farten när övriga laget tappade lite av den där:
– Nja jag vet inte, jag försökte bara köra på och göra det bästa av varje situation. Jag hade lite flyt vid målen också. (läs mer om dem i faktarutan ovanför)

… att tangera sitt eget målrekord i elitserien (nio mål) och ändå ha åtta matcher på sig att hinna med fler…
– Jo men det är ju kul om man kan slå sin egen bästa säsong. Jag hade två lite tyngre säsonger i Modo – som många andra där. Det har varit skönt att komma tillbaka och visa att man är skaplig.

4 kommentarer:

Pelle sa...

Kan du kolla med Gozzi om han har någon fortsatt kontakt med Foppa - om AIK kan bli aktuellt när Foppa återvänder från nordamerika exempelvis.

Och hur är statusen kring Johan Andersson, tänkbart nyförvärv till nästa säsong?

När det gäller Steen är det kul att se att om han gör ett mål till är det i AIK han har gjort flest elitseriemål. Han gjorde nio mål hos Modo en säsong tidigare, precis det antal som han är uppe i nu.

Marie Hallman sa...

Pelle: Jag tror inte ens Foppa vet vad som händer om tre veckor i hans liv, men jo jag kan kolla om de har fortsatt kontakt åtminstone.
Steen har föresten kontrakt en säsong till, det står säsongen ut på eliteprospects men det är fel sa Steen.

Hans sa...

Skönt att höra att Steen är säkrad ett år till. :) Det gjorde iaf min dag!

Marie Hallman sa...

Hans: ja lite märkligt att det är fel på EP men han var noga på den punkten så jag tror honom.