onsdag 23 februari 2011

Sandberg: " Alla är sugna på att vinna framför allt"


(Sandberg, ett mål och en assist mot Brynäs. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det tog två händelselösa perioder innan det blev mål mellan AIK och Brynäs. Men i tredje rasslade det till desto mer.

Det är sjukt tajt i tabellen och ett tag under matchen var fyra lag på samma poäng (64).
AIK:s 4-1 seger och övriga resultat i kväll innebär dock att Gnaget nu är tia med sina 66 pinnar. Det är bara två poäng upp till Timrå på sista slutspelsplatsen
men också bara två poäng ner till tian och elvan (Modo och Frölunda). SSK är sist på 63 poäng.

Christian Sandberg såg till att hålla farten uppe även när resten av laget gick på tomgång i början av matchen. Så här säger han om…

… de ganska så händelse lösa första och andra perioderna:
– Nja, det kändes ändå som vi hade bra fart i första, och vi ville så väldigt mycket. Då kan det bli sådär. Sedan hade vi bara tre skott på mål och det är såklart underkänt. Ibland blir det att vi hamnar mycket ute i hörnorna, det blir lite för bekvämt spel i bland men jag tycker ändå det där också har blivit bättre och bättre.

… tabelläget:
– Så här matcher är jäkligt roliga, inte för att de andra inte är det men det blir ändå speciellt och vi har sånt go i laget nu där alla är sugna på att vinna framför allt

… hans tankar när AIK pressat och haft spelet och Brynäs plötsligt gjorde 1-0 fem minuter in i tredje:
– Jag vet inte men det känns som att motståndarna alltid gör första målet på oss... vi behöver det kanske för att tagga igång? Men så får det och ska det inte vara ju, så får man inte tänka. Men det är åtminstone ingen som gräver ner sig och blir nervös, utan vi går ut och gör skitjobbet ännu mer. David lägger in en puck på mål där och vi får 1-1 ganska snabbt efter deras mål, sedan släpper det lite.

… 2-1 halvvägs in i tredje, där AIK vände matchen genom mål av Richard Zednik, framspelad av Sandberg:
– Jag går in på mål och får en jävla kyss, samtidigt som Zednik kommer där... sedan tappade jag pucken men skriv att jag passade, he, he, skojar Sandberg med glimten i ögat innan han fortsätter:

- Det var förbannat skönt att det blev mål. Jag försökte ju ta ett avslut där, ska styra pucken mellan backarna, men det går inte och jag får en liten smäll..

Liten? Du välter ju målet?
– Jomen jag får bara små smällar he, he sedan ramlar vi både två i målet.

… han inte höll lite tillfälligt på DIF när de slog Frölunda hemma i måndags och därmed gav AIK slagläge inför dagens match att gå om:
– …(tystnad) Det är ju skönt att de vinner! Men det är inget vi kan påverka och lägga energi på. Sedan vill vi vinna alla våra matcher och då är det bara onödigt att fokusera och titta på en massa tabeller hit och dit. Det är bättre att ta en match i taget och sikta på att vinna varje match.

… AIK bättrade på sin målskillnad rejält. Viktigt i den så tajta tabellen:
– Det är klart att det kan betyda mycket i slutskedet, vi har ju inte gjort så många mål tyvärr. Nu gör vi fyra även om de inte var så snygga allihop. Men de räknas också.

… AIK gjorde två mål i tom kasse på slutet, varav han själv gjorde 3-1:
– Jag fick en puck mitt i banan, det var x antal sekunder kvar, då var det bara att chansa, ha, ha! Men det var skönt att få sätta den.  Det var ett mycket bra läge och då ska man ju göra mål.

Siktade du?
– Ja, ha, ha. Det får man ha i sig, ibland sätter man dem och ibland inte

… AIK bör sikta på att klara sig kvar eller fortfarande siktar mot slutspel:
– Vi får väl sikta på slutspelet tycker jag, absolut. Det ska vi göra sedan får vi se var vi hamnar när allt är klart.


Inga kommentarer: