onsdag 2 februari 2011

Vem blir straffad i slutspurten?

Att det är tajt i tabellen det vet ni, men hur såg det ut förra året efter 45 respektive 55 omgångar?
Jo så här:


Här har ni tabellen efter 45 omgångar:Källa: www.swehockey.se

Och efter 55 omgångar:Källa: www.swehockey.se

Som ni ser så hände det inte så värst mycket uppe i toppen av tabellen på de tio sista omgångarna och i inte i allra längst ner heller. Rögle och SSK som då låg på kvalplats blev kvar där.

Störst förändring blev det från plats sju till tio. Sexan Brynäs höll sig kvar just där, men Luleå som låg sjua fick ta tidig semester när serien var klart, samtidigt som Timrå som låg utanför slutspel efter 45 omgångar kravlade sig upp över strecket. Frölunda som låg åtta inför slutspurten tog sig upp på sjunde platsen.

Då - skiljde det sju poäng från åttan Frölunda ner till SSK på elfte platsen efter 45 omgångar, när serien var klar hade gapet mellan åttan och elvan ökats på till 12 pinnar.

I dag haltar tabellen tyvärr lite,  ett lag - Luleå har spelat 46 matcher, medan AIK, Djurgården och Skellfteå står på 44. Resten står på 45. Men bortser vi från det så skiljer det inför årets slutspurt sex pinnar mellan åttan SSK och elvan AIK. Det gapet skulle teoretiskt kunna vara så litet som tre pinnar men då måste AIK vinna derbyt för att den ekvationen ska gå ihop.

Men oavsett vilket, det är slutsnackat om att spela bra hit och många poäng kvar att spela om dit. Visst, det är tio matcher och 33 poäng för de flesta kvar att slåss om MEN lagen möter ju varandra så man kan inte säga så riktigt. En torsk mot en konkurrent strax ovan eller nedanför kan medföra en förödande lucka.

En viktigt skillnad i år jämfört med förra året stavas - straffar. Förra året fanns ju inga straffar att plocka bonuspoäng på, det finns det nu. Så nu måste det vara slut på skitstraffar, ut och sätt dem bara.

Vilka har varit bäst respektive sämst på det hittills?

Så här många straffläggningar har respektive lag vunnit:
7: Skellefteå
5: Timrå
4: Frölunda
3: HV71, Färjestad, Linköping, Djurgården, Modo

2: AIK
1: Brynäs
0: Luleå, SSK

Och så här många har respektive lag  förlorat

6: Brynäs
5: Linköping, Modo
4: Djurgården
3: HV71, AIK
2: Skellefteå, SSK
1: Färjestad, Frölunda, Timrå, Luleå

Ska bli sjukt intressant att se vad det här med straffar innebär för slutspurten. Jag blir nervös bara vid tanken. Men det är ju härligt på sitt sätt, eller som jag brukar säga - det är hockey ;0)
Jag pratade föresten med en spelare i Djurgården igår, ville kolla läget lite. Spelaren, som jag lovade att inte säga namnet på, lovade å sin sida att DIF går till slutspel. "Det GÖR vi. Det LOVAR jag" slog han fast.
Okej. Upp till bevis nu då!

6 kommentarer:

Hardys hårdingar sa...

Djurgården kommer INTE gå till slutspel med nuvarande inställning!
Dom är lååångt ifrån lika bra som förra året.

Lite Frölunda över dem nu fast med blekare trupp

Linnea sa...

Hardys hårdingar... Herregud, have some fate man!

lallarn sa...

Fast den där tabellen stämmer ju inte.. Foppa gjorde ju sin "sista" match när modo torska och därmed missade slutspelet i Södertälje.. Var ju ett jäkla snack om det.. Och om du kollar vad poängen säger så står det ju att MoDo har mindre poäng en 9an

Marie Hallman sa...

Hardy och Linnea: vi får se, jag känner mig inte helt hundra tyvärr.

lallarn: ja vad knäppt! Den tabellen var hämtad från swehockey.se där han kan kolla hur det såg ut efter ett visst antal omgångar. HM. Nu har jag bytt ut mot den riktiga, skit att jag inte såg det där. Men som det ser ut nu blev det! Den är för visso också hämtad från swehockey, men från divisions.

lallarn sa...

jo jag forstod det, var swehockey designen, ville bara reatas lite.. ;)

Frank sa...

Förhoppningsvis är det Södertälje som ryker. Det vore det klart bästa för svensk hockey. Byt ut tråk-tälje mot Växjö :-)