fredag 4 februari 2011

Sandberg: "Vi ska ha en jäkla fart och pressa ner dem"


(Sandberg vill se fullt ös, matchen igenom. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Efter fyra tajta matcher mot Skellefteå blev det ett riktigt ras i den femte. 1-6 i baken och inte mycket att fundera vidare på, tycker Christian Sandberg:
– Jag vet inte vad som hände riktigt. Det kändes bara som att vi inte var med. Vi spelade bara av matchen på något sätt – vilket är jäkligt konstigt när vi har spelat så bra innan. Men det är bara att glömma och gå vidare, säger AIK-forwarden.

 Att läget är prekärt, sist i tabellen, men ändå med chans att avancera är han så klart enormt medveten om.
– Men det är inte så mycket man kan göra mer än gå ut och köra sitt bästa hela tiden. Vi kan inte påverka de andra, vi måste påverka det vi kan påverkar och det är vår egen prestation i varje match. Det är enkelt egentligen, vi måste vara med i varje match bara.

Och ändå var ni inte det. Så hur ser man till att verkligen vara med i matcherna som är kvar?
– Jo precis… men det är en inställningsfråga. Alla måste vilja vara med i racet och göra sitt jobb. Det är ett krav som vi ska ha på varandra. Alla måste gå till sig själva och tänka att nu måste vi köra. Det ska ju vara så i alla matcher, inte bara i slutändan av serien, men det kanske är svårt att tänka så i 55 matcher… men nu gäller det att alla verkligen tar sig i kragen, vi vet ju vad vi kan. Och jag tror alla känner det nu. Jag vet att jag känner det i alla fall, jag är inte nöjd om jag inte har gjort ett bra arbete. Då vill man direkt ut och göra det ännu bättre.

På lördagen väntar SSK, ett lag som AIK har bra koll på nu efter fyra matcher.

– Det är tuffa matcher mot dem, det gäller att gå in med en jäkla bra inställning. Samtidigt så ska vi spela vårat spel som vi vet att vi kan göra. Och har gjort tidigare. Vi ska ha en jäkla fart och pressa ner dem och få in puckarna på mål så går det bra.

Vad tycker du att SSK har för svagheter?
– Jag vet inte om de har någon uttalad svaghet så där men när vi kommer igång är det inte många som stoppar oss, det vet vi. Sedan är det bara att köra. Man får inte börja tänka och fundera för mycket för då går det åt helvete. Det är faktiskt så.

Vad talar för att ni ska kliva först över kvalseriestrecket och sedan vidare upp mot slutspel i de tio matcher (AIK har spelat en färre än streckkonkurrenterna) som är kvar?
– Nämen det är väl att vi har bevisat att vi kan spela bra och att vi har ett jäkla bra go i laget och kör jävligt hårt. Det borde vara tillräckligt. Sedan gäller det, oavsett om man har vunnit eller förlorat matchen innan, att man fortsätter vara ödmjuk och göra jobbet. Inget kommer gratis och det gäller inte bara för oss.

Nu verkar det som att Viktor Fasth är tillbaka i morgon, vad betyder det?
– Fasth har spelat otroligt bra och han har spelat oerhört mycket, men samtidigt så har Bjurling varit bra när han har stått. Det var lite tråkigt att vi inte har hjälpt honom bättre som i går (mot Skellefteå) till exempel. Men visst, Fasth har varit stabil och spelat jäkligt bra i de matcher som han har spelat. Det är jäkligt tryggt att ha en sån målvakt i målet.

Vad är det som har varit skillnaden i matcherna innan mot SSK tycker du?
– När de vann i sudden så hade vi ledningen tills det var en och en halv minut kvar. Sedan i de två andra som vi har förlorat har vi inlett bra men har tappat stegvis i matchen, jag vet inte vad det beror på men så har det varit. Så det är bara köra fullt ös rakt igenom nu…, säger Sandberg.

Som ju faktiskt gjorde hattrick mot SSK, i den fjärde matchen, den som AIK vann med 5-2 på Hovet den 16:e november.

Och han har aldrig, och han menar det verkligen, aldrig tvekat på att AIK ska ta sig upp från det knepiga läge men är i nu:
– Nä men det är ju det som är tjusningen på något sätt, att när det går tungt i några matcher så får alla ta sig i kragen och höja sig. Det går inte att lägga sig ner och dö, det funkar inte så.

McDonell saknas på grund av ljumskskadan som han fick hemma senast, hur mycket stökar det till i laget?
– Vi har fått byta runt lite men det är som det är. Vi har haft otur med skador hela säsongen men det är inget vi kan skylla på. Det är det lag som ställer upp för match som ska göra det. Kent har varit bra för oss, det är tråkigt att en så jäkla duktig spelare som han är skadad men nu är det som det är. Det är bara vi som ska spela som kan påverka hur det går, då får vi göra det också.

4 kommentarer:

alltid gnagare sa...

Bra sagt Sandberg, hoppas på bra fart, viktiga 3 poäng på lördag
kul att du förlängde kontraktet,finns lite hjärta i vissa spelare

Marie Hallman sa...

alltid gnagare: ja det är stort AIK hjärta där!

alltid gnagare sa...

Ja hoppas det finns flera ,är du Gnagare Marie

Marie Hallman sa...

alltid gnagare: Nä. Jag håller faktiskt inte på någon förening så som du gör, däremot så är det klart att jag håller en extra tumme för de tre lag som jag följer så nära som jag gör dvs AIK DIF och SSK. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för alla tre. Men för mig är det mer sporten hockey och spelarna som personer som jag tycker är roliga att följa.