onsdag 2 februari 2011

Lundqvist: " Nu är vi indragna i skiten"


(Joel Lundqvist efter 2-3 mot SSK. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

TT-texten var som sagt vinklad på båda lagen, finns lite snack med Joel Lundqvist där också.

Men Frölundakaptenen var verkligen bedrövad – eller kanske allra mest frustrerad, arg och besviken på lagets insats efteråt.

Och Lundqvist sa även så här om…
… ett par av SSK:s mål:
– Vi ger dem två mål mer eller mindre för att vi slarvar. Vi får jobba hårt för våra mål, de har det lite enklare att få sina. Vid första målet är vi lite för passiva, vid tredje spelar de fast oss. Vi har egentligen full kontroll över situationen men håller på och kladdar i egen zon, sedan smäller det.

.bristen på flow:
– Vi kan inte fundera så mycket, man ska sitta här och analysera men det vi måste göra är kriga på. Inget studsar med oss just nu, vi måste jobba stenhårt för att få det där flytet som man har när man är inne i en skön period, men det har varit väldigt korta såna sköna perioder i år.

… var det brister?
– Vi får inte studsarna med oss nu, de får enkla mål, vi sliter men får inget med oss. Det är ofta så när det börjar gå emot. Vi har sekvenser i matchen som är bra men det räcker inte när vi sedan gör ett par, tre misstag som avgör matchen.

… Frölunda börjar känna kvalserien flåsa i nacken nu?
– Vi får ta det match för match nu. Det är långt kvar men visst, nu är vi indragna i skiten. Vi kan inte blunda för det, sedan kan vi inte sitta här och förklara bort läget. Det går inte i det läge där vi är.

…skillnaden mellan SSK och Frölunda i dagens match?
– Det är jämna matcher, då gäller det att få flyt och självförtroende och jag tycker inte att de är bättre än oss, de har bara flytet som vi inte har.

… hur det ska vända?
– Vi måste försöka vara mer avslappnade och ha självförtroende så att vi tar rätt beslut i svåra lägen, nu håller man inne pucken när man ska skjuta eller tar någon extra passning så att läget försvinner, det blir så när man tappar självförtroendet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har han gjort med ögonbrynen???Nya flugan inom frölunda kanske..

Anonym sa...

Undrar om vi följde samma match, enkla mål...Enl mig var ssk`s mål allt annat än enkla, snarare så att frölunda fick med sig en o annat skitbalja, styrningen samt tunneln som föranleddes av regelvidrighet i egna hörnet.

Marie Hallman sa...

anonym:kanske blev tokigt med kameravinkeln?

anonym: med tanke på att det är Joel och inte jag som säger det där så spelade han ju matchen... sedan är klart att du som SSK fan och han som Frölundaspelare kan ha olika åsikt om hur matchen var. Men det var hans åsikt, den står han för och den måste han få föra fram tycker jag.

Rojk sa...

Är han sminkad??

Marie Hallman sa...

rojk nä jag vet inte, blev lite knäppt med ljuset kanske?