söndag 13 februari 2011

Jonas Andersson: " Jag är i ruggigt bra form"

(Jonas Andersson fick se Finlandsmatchen från sidan. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Jonas Andersson gjorde två kanonmatcher i LG och var även uppsatt för spel mot Finland. Men det blev ingen match, då Kazanforwarden tvingades kliva av på värmningen.

Så här säger han om …

… varför han klev av:
– Jag hade ont på baksidan av bröstkorgen, revbenet. Försökte att värma upp men kom inte i gång som jag trodde. Jag kände mig inte hundra procent så var det bättre att kliva åt sidan tyvärr. Det var lite synd för jag hade gärna spelat matchen.

… sin speediga insats under turneringen:
– Jag är verkligen nöjd med att jag har tränat extremt hårt hela tiden (i Nordamerika) och inte tagit det lugnt. Det är lätt när man blir arg på tränaren för att man inte får spela, att man lägger av men för mig har det varit tvärtom. Jag har bara kört ännu hårdare det har jag igen nu. Jag känner att jag är i ruggigt bra form nu, det är kul att kunna spela bra och få göra lite poäng och lite mål.

… han fick visa vad han kan under turneringen?
– Ja stora delar av det i alla fall, sedan kan man alltid spela bättre men vi mötte bra motstånd, vi vinner stort i de två första matcherna och vinner nu med (mot Finland) så jag kan inte vara annat än nöjd. Förra året hade jag lite tufft med en fotskada, nu har jag hittat tillbaka till fin form och känner mig nöjd med min skridskoåkning också.

… samarbetet med kedjekompisen Dick Axelsson:
– Vi hittar varandra redan på första träningen. Vi tänker lite lika, så det är kul att spela med honom, sedan har vi ett kul spelsystem och bra spelare då blir det roligt för alla

… det var kul att ge NHL-scouterna fingret med en bra insats:
– Nä, ha, ha, jag försöker tänka bort det där så mycket jag kan. Jag vet ju själv vad jag kan. Det har inte varit en kul säsong men går det bra nu så är det mer roligt för min egen skull, det är skönt att spela hockey och att göra det bra för sig själv, sedan vilka som sitter på läktaren och vad de tycker är inget jag lägger energi på, avslutar Jonas Andersson.

3 kommentarer:

Pelle sa...

SVT (Micke Renberg) hävdade att han och Fernholm hade blivit hemkallade bums av sina respektive KHL-lag och därför inte var med och spelade. Planet skulle lyfta 17 och det var ju mitt under matchen.
De skulle uppge skadekänning som orsak. I Anderssons fall tror jag det var revben och Fernholm skulle skylla på ljumskkänning.

Tråkigt att klubblagen kan komma in och bestämma vilka som ska spela och inte.

Cartman sa...

Renberg är en pajas som inte förtjänar en sekunds tid i TV.

Marie Hallman sa...

Pelle och Cartman: Ja där var ju Renberg helt ute och cyklade! Inte minst med att Jonas och Fernholma var kvar efter matchen... :0)