lördag 12 mars 2011

3-0 i matcher till Luleå. Snabbanalys UPPDATERAD

1-2, 1-2, 1-3. Djurgården är på väg ut ur slutspelet med ett ganska jobbigt taktfast 1-2 (som blev 1-3 i slutminuten med mål i tom kasse). Och frågan är ju vad som ska kunna vända på det här?
Inget lag har någonsin vänt ett 0-3 underläge i matcher så det krävs snudd på mirakel för en vändning.

Den här matchen såg ungefär ut som de första. Luleå stängde till, Djurgården körde fast. Det blev lite bättre i tredje, men DIF måste ha något annat i bakfickan än tacklingar.
Visst kan man dra nytta av att mangla motståndare – om det blir en lång serie. Men om det tar slut redan på måndag på Hovet så är det ju bara laget som får möta Luleå i semi som kommer att dra nytta av Djurgårdens fysiska spel.

Jag vet inte vad Djurgården ska göra för att inte fastna på kanterna gång efter gång. Frågan är om Hardy Nilsson har det.

Noterbart i matchen var att Djurgården fick 16 utvisningsminuter. Lule fick 4. Och så såg det inte ut på isen. Men Luleås spelare har lätta fötter även i närkamperna och då pallade inte domarna trycket. Tyvärr.

Luleås 2-1 mål lär bli omdiskuterat. Lavander konstaterade själv nyss i Canal plus att han ”gör en klassisk bredsida. Jag ska inte säga att jag sparkar in den för då blir det inte godkänt men jag bromsar in pucken.

Djurgården saknade Mika Hannula som har gjort de två tidigare Djurgårdsmålen i kvartsfinal ett och två, samt Marcus Krüger. Men det är inte det som är problemet. Det ligger i att man inte lyckas etablera långa anfall utan bara får börja om och börja om.

Och där måste Djurgården ha alternativ för att ta sig igenom köttmuren. Det börjar bli bråttom att få till dem nu.

Uppdaterad:
Jag har sett matchen framför tv:n. Har snackat med Zibanejad nu, kommer snart.
12 kommentarer:

Kenta sa...

Någon som vet hur dif-ledningen resonerar kring oscar möller? har sett att flertalet frågar och skrivit men är det någon som vet statusen där?

JayJay sa...

Riktigt imponerad att Luleå kan vara så snabba på grillerna med de gummibenen...

Marie Hallman sa...

Kenta: jag har tyvärr bara hunnit kolla med järlan och han ger bara goddag yxskaft svar i stil med "vi kommenterar inga spelare som inte har kontrakt". Ska kolla mer framöver när jag har lite mer tid att ringa runt lite.

jayjay: Helium på grillorna. Flyger lätt och snabbt.

Kenta sa...

Tack Marie! hoppas bara järlan &co finner oscar som intressant...

Niklas Persson sa...

Jag gillar ju Djurgårdens hårda spel, samt att dom oftast håller sig inom ramarna för reglerna.

Men Luleå, alltså visst dom leder med 3-0 och det är inte orättvist pånågot sätt... Men, varför har dom hyllats så för sitt spel under säsongen??? Visstd et är fart och hög forechecking, men dom spelar ju sjukt defensivt...

Har svårt se dom gå längre än till semi när man bara gör 2 mål/match.

Sen får jag hålla med om att dom ramlar lätt!

Samt den där jävla sparkregeln, ta bort den helt eller döm bort alla mål som går på skridskorna!!! Vad är skillnaden sparka in pucken, eller bromsa in den? Det är ju lika mycket med flit!

sargut.se sa...

"Samt den där jävla sparkregeln, ta bort den helt eller döm bort alla mål som går på skridskorna!!! Vad är skillnaden sparka in pucken, eller bromsa in den? Det är ju lika mycket med flit!"

Touché. Kan inte skrivas bättre...

Pelle sa...

Jag har hört att AIK är ute efter både Oscar Möller och Robin Figren till nästa säsong. Även Färjestads Per Åslund och Linköpings Patrik Zackrisson ska finnas på "radarn" och givetvis också Linus Videll om SSK ramlar ur. Också Fredrik Hynning och Yared Hagos är tydligen aktuella. Allt i Gozzis ambition att i första hand knyta till sig i första hand talangfulla stockholmskillar, i andra hand gamla Gnaget-spelare. (Nu är ju inte Åslund stockholmskille men Zackrisson är det).

Tobias Ericsson och Johan Andersson är båda på väg bort. Tveksamt kring twinsen också tydligen. Johannes Salmonsson är tydligen nästa namn på "förlängningslistan" men där hänger det på hur han producerar i slutspelet. Möller är väl tänkt att bli hans ersättare i så fall. Osäkert också om Engblom får förlängt.

På backsidan lär det inte bli en förlängning med Nolander och Svensson. Stefan Johansson och Jonas Liwings namn är också under övervägning. Lukas Kihlström är ett namn som har nämnts där.

Se där, lite "Silly Season" så här på lördagskvällen Marie.

När det gäller Dif måste de producera mer än ett mål per match för att vinna matcherna, i synnerhet när de inte har en keeper av Fasth-klass och som bjuder på minst ett mål per match.

Anonym sa...

Pelle: Men AIK är ju knappast seriösa när det gäller potentiella värvningar. Man var ju ute efter både Foppa och Linkan före den här säsongen, och det gick ju... sådär va? Andreas Jämtin har påståtts vara så gott som klar, för att sedan förlänga med LHC, etc. Vad AIK påstår och katten skiter... ja, du vet vad jag menar...

När det gäller Oscar är frågan inte vilket lag han kommer att hamna i om han återvänder till Sverige, utan först och främst i vilken liga han vill spela.

richardlj sa...

Figren är väl klar för LHC?

Erik sa...

Alla gårdare, smaka på det här då:
Ställning just nu i svenskt mästerskap i ishockey 2011:
1) Luleå
2) AIK
3) Färjestad
4) Linköping
5) Skellefteå
6) Brynäs
7) HV71
8) djurgården
9) Frölunda
10) Timrå
11) Södertälje
12) MoDo

Bäst i stan??? Nja vet inte det ja... Ha ha ha ha ha.

Anonym sa...

Erik: Tre raka...

Marie Hallman sa...

niklas och sargut: ja jag håller verkligen med om sparkregeln.

Pelle: oj, vilken uppräkning! :0) Tack för den. Men jag tar en del av den med en nypa salt. SSKs Lukas Kilström skrev till exempel nyligen på en förlängning med SSK. Videll kommer inte hamna i AIK utan det är klubb utanför landet som ligger närmast till hands där. Figge och Möller är väldigt DIF anknutna så det beror lite på vad DIF är intresserade av också, samt att fler lag jagar dem. Twinsen tror jag kommer få förlängt och de stannar gärna bara AIK vill så tja.... vi får se. Det surrar rykten men vi får se!

anonym: ja Möller är nog het både här oc där. Sedan är frågan om han vill fortsätta i AHL, Kings verkar inte vilja satsa oavsett hur många poäng han gör ju.

richard: nja, det ryktas att han är klar. Men jag vet inte.

erik och anonym: hm, jag vet inte hur du räknade ut det där riktigt men visst ligger AIK före just nu dåman leder sin kvart och DIF ligger under. Å andra sidan vann DIF derbyserien och kom bättre i grundserien. Så det är väl rätt så jämnt där än så länge.