lördag 19 mars 2011

Tjärnqvist: "Man vill bara vidare "

(Tjärna, trött men glad. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Oscar Eklund fick Djurgårdens första mål först, men det var ju Mathias Tjärnqvist som både styrde in det och spelade fram till det. Jo, så var det, han hann med både ock. Tjärnqvist ficen assit även fram vid 2-0.

Och så här säger ”Tjärna” om …

… 1-0 där han alltså drog i gång anfallet och även avslutade det:
– Ja det blev allt möjligt, där men det var skönt att pucken gick in. Jag passar Mackan (Marcus Nilson) bakom målet, han passar till Oscar som skjuter, samtidigt som jag bara kliver in igen framför målet. Det är ju där jag gör målen, det är där jag ska hålla till.

… Vad som krävs för att ta en seger till i sjunde och avgörande matchen:
– Att vi spelar mycket bra. Luleå kommer inte att ge sig, det är bara att köra och jobbar hårt i 60 minuter på det sätt som vi har gjort hittills.

 (Tjärnqvist jublar efter att ha styrt in 1-0. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

… vad som gör att man lyckats vinna tre matcher i rad nu och gå i fatt till 3-3 i matcher?
– Vi har spelat bättre och bättre, har fått in fler puckar i viktiga lägen och så har vi en riktigt bra målvakt. Sedan kvittar det vilket lag man möter och hur de spelar, man vill bara vidare själv.

… fansstödet på Globen som var fyllt med nästan enbart DIF-fans:
– Fantastiskt. Det var länge sedan man var med om det här, senast var ju i final förra året. Det här vill man vara med om igen, det är underbart. Och du hör ju själv hur det låter, det är tryck och ljud som kommer från alla håll, det ger ett jättebra stöd.

… funderingar inför sista avgörande i Luleå på söndag:
– Vi kommer gå in i den med en bra känsla. Vi har tre vinster med oss upp dit, sedan ska vi göra vårat, jobba som nu och förhoppningsvis räcker det till semifinal.

… att Hardy valde att matcha de gamla rävarna betydligt hårdare och ge dem mycket mer istid än de yngre spelarna i laget. Spelare som Tjärnqvist låg runt 20 minuter, de yngre runt 10-15.
– Jomen det är väl nu som vi gamla gubbar ska kliva fram, samtidigt som vi har många unga bra spelare. Sedan har väl vi äldre varit med lite mer och har rutin på det här.


 (Tjärnqvist är kramsugen efter 2-0. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

… strategin att försöka trötta ut Luleå med fysiskt spel börjar ge resultat nu?
– Jag vet inte, vi får koncentrera oss på vårat och sedan om de är pigga eller inte skiter vi i. Vi ska bara köra på med vårat spela och trampa på.

… att DIF nu har ett mentalt övertag efter tre raka segrar och kvitterat i matchserien:
– Ja visst, så är det ju. Men nu har de hemmaplan, det är en liten fördel för dem men vi har så bra go i lag och sista matchen börjar ju om på noll med helt nya förutsättningar. Det är väl 50-50 nu. Vi ska fortsätta göra vårat jobb bara.

… att DIF fortsätter rulla på 14 forwards:
– Jag tycker det är bra, och att det funkar ser du bevis på nu. Man har mer ork i benen och tredje, då är det bara fortsätta mala på. Vi har ju inte haft något annat val än att ta det till en sjunde match, då vi hade såna besvär i början, så det ska bli skoj med en sjunde nu. Vi ska göra allt för att gå vidare.

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Grymt kul att se att Tjänra kliver fram när det behövs!

En annan kul detalj var ju att Tjärna hoppade i takterna till "Den som inte hoppar..." när han skulle bli intervjuad av tv efter matchen! Helt underbart att se!

Marie Hallman sa...

JImmie; ha ha , jag missade det tyvärr men det var ju lite humor! :0)