onsdag 23 mars 2011

SSK jagar Johan Sjödell Wiklander

Södertälje fick  en tuff start i Örebro i kväll och jagar nu - i dubbel bemärkelse Johan Sjödell Wiklander. Både på och vid sidan av isen inför kommande säsong.

"Sjödda", som ju spelade i SSK säsongen 2006-2007 (allvenskan) och delar av säsongen 2007-2008 (i elitserien, där han snabbt hamnade i Leif Strömbergs frysbox)  spelade i kväll först fram till Örebros 1-0 mål (målet gjordes av Henrik Löwdahl) 12.59 in i första perioden och satte sedan själv 2-0 i pp när matchuret stod på 15.08 i samma period.

SSK:backen Markus Seikola reducerade sedan i andra, efter bara 43 sekunder och i pp, Fredric Andersson kvitterade efter 2.52 av tredje och Mattias Carlsson avgjorde i sudden.

Intressant dock är  att Johan Sjödell Wiklander inte bara är jagad på isen utan även vid sidan av sin forna klubb inför kommande säsong.

SSK är , enligt uppgifter till bloggen, en av fyra elitserieklubbar som just nu noggrant följer och även aktivt har visat sitt intresse för Örebroforwarden som kom femma i allsvenskan poängliga med 22+27 = 49 poäng på 41 matcher.

Och Sjödell-Wiklanders agent, Christian Sjögren, bekräftar det aktiva intresset när bloggen ringer upp och berättar om de uppgifter som finns i ämnet.

-Ja det stämmer. SSK är en av fyra elitserieklubbar som följer honom noggrant, säger Sjögren.

Vilka de andra tre klubbarna är vill Sjögren inte gå in på och några förhandlingar förs inte - ännu. Sjödell-Wiklander vill fokusera klart på kvalserien först:

- Johan har kontrakt för den här säsongen och nästa. Och drömmen är att gå upp i elitserien med Örebro. Men om det inte går så har han en elitserieklausul, som det går att lösa ut då, säger agenten Christian Sjögren till bloggen.

9 kommentarer:

Laka sa...

Bra jobbat som vanligt Marie, du är en klippa, skulle du kunna kolla hur status är på Latikainen och Seppänen. Vi ses i Templet..

Marie Hallman sa...

Laka: jag försökte kolla med Matte carlsson men han hade ju noll koll... vet inte om jag hinner jaga läkaren i morgon,kollar om jag hinner annars hoppas jag LT är på det.

Marie Hallman sa...

Laka: Jag kollade föresten nyss med Poppe men han vägrade svara på frågor om Seppänen. Oc vi landade på att "vi får se imorgon hur det är med både honom och Arto" så klarar än så blir det tyvärr inte just nu.

Kenta sa...

Hej Marie! har du hört nåt om Djurgårdens värvningsplaner? några namn ? skulle vara väldigt intressant

Anonym sa...

Hoppas du att LT skriver något? Varför just LT och ingen blogg exempelvis?
LT har genom åren varit mycket sparsamma med SSK. Gissar att du håller på ditt egna skrot och korn, dvs reportrar?

Hoppas Klimpen skriver något, eller Myran som har bra koll. Eller vem som helst kanske, ink lilla LT

Marie Hallman sa...

Kenta: Jag har tyvärr inte hunnit kolla så mycket på någon silly men jag ska försöka hinna med mer nu när det blir allt färre matcher! Det enda jag har hört som känns säker är att flera NHL-lag jagar Owuya - men det står även på andra ställen - så det är ju ingen nyhet längre. Men som sagt, hoppas ihnna ta tag i det där bättre nu framöver.

anonym: eh håller på? Jag tänkte mer att LT var på plats i hallen + nere i omklädningsrummet och rapporterade från matchen och därmed har lite bättre möjligheter att få fram snabb info. Plus att Andreas Hansson börjat jobba på LT nu, han lägger ner mycket tid på SSK det märks även om de lägger mycket av det exklusivt i papperstidningen. Men om någon annan, tex din blogg har info - fine with me. Jag säger som jag alltid har sagt - ju fler som skriver om de här lagen, desto bättre! Det var ingen diss av någon, märkligt hur du ens kan känna dig trampad på tårna för det.

Johan sa...

Jag hoppas innerligt att tråk-Tälje åker ur så att du kan lägga fokus på de mer intressanta lagen Marie.
När de spelar i hockeyallsvenskan har du sedan nämligen ingen direkt anledning att fortsätta följa dem.

Pelle sa...

Södertälje är väl inget elitserielag längre? De är ett kvalserielag och det är viss skillnad...

Marie Hallman sa...

Johan och Pelle: Jag hoppas SSK blir kvar. Växjö är enda hotet nu mot Modo och SSK och än så länge ligger ju SSK etta så jag håller tummarna för att det ser ut så om sex matcher också.