lördag 26 mars 2011

Har ni fest eller? 3-0 till Färjestad i matcher uppdaterat

3-0 till Färjestad i matcher efter en semifinal som tja...vad ska man säga? AIK gjorde - precis som i de andra två matcherna - 1-0 målet. Men man lyckades inte, även det som i de andra matcherna, inte dra nytta av det. Inte på något sätt överhuvudtaget.

Nu gjorde inte Färjestad någon mästerlig match  men man gjorde precis det som behövdes. Varken mer eller mindre och framför allt.
Var är spelglädjen AIK? Energin? Skridskoåkningen? Närkamperna? Hallå? Det är slutspelsfest och det kan ju inte vara annat än så jävla skitkul. Så varför är det bara Färjestad som har roligt?


AIK såg redan från första nedsläpp, spända och tyngda ut. Som om man hade något att förlora. Eller som Roger Melin sa nyss i Canal Plus: "Så här långt har de lyckats kväva oss bra" Jag begriper inte detta. Man har allt att vinna, inget hemskt kan hända. AIK har överträffat både sig själv allas förväntningar hundra gånger om, gå ut och ha kul då!! Ut och kör bara.

Att man vill vidare, att man vill till final och spela om guld, fine. Men det ska vara med lust och glädje, det ska inte vara något blytungt ok som man nu ser ut att släpa runt på. Pressen är inte på AIK, hur i hela världen ska den kunna vara det?

Det finns fans som sågar AIK nu . Men alltså... för ett år sedan var AIK en match från konkurs. Eller till och med några minuter. Men man gjorde det  som ansågs omöjligt, man fick till en avgörande match och man vann den. Man tog sig upp i elitserien, och till de flestas förvåning vann men två derbyn av fem, man tog sig - minst sagt otippat till slutspel, körde - än mer otippat - över HV71 i fyra raka och vad kan man ha annat än kul då när man är i semifinal.

3-0 i matcher för Färjestad. Och nu talar inte ett skit för AIK. Inte det minsta möjliga något. Så gå ut och ha askul i morgon, ge er själva och fansen en härlig match på Globen. Storma in på Färjestads party och trasha kalaset! Enjoy!

UPPDATERAT: Jag har sett matchen framför tvn och har nu fått tag på Daniel Bång på en lite trasslig telefonlinje mitt ute i Värmlandsbushen typ. Kommer ett snack snart.

6 kommentarer:

Tony sa...

"Storma in på Färjestads party och trasha kalaset!"

Aj aj aj, uppmanar du till uppvigling? :)

Marie Hallman sa...

TOny: På ISEN, ja absolut. På läktaren , definitivt inte. Där är bästa partyt när alla bidrar med sång från sin plats.

Anonym sa...

Hej Marie!

Vore väldigt intresant med en intervju med Janne J. Enligt en del tidningar så har DIF värvat Bartley?! Rykterna går att årets järnkamin "Fimpen" INTE får nytt kontrakt! =( DIF vill att Hank The Tank(Mora) ska ta hans plats.

Oscar eklund ska tydligen vara klar för Finland??

/ Jonas

Anonym sa...

Men hur kan man släppa Fimpen!?!! Okej att Eriksson ska in, den köper jag, men hur tänker man när man vill göra sig av med Fimpen?! I så fall kan man ju lika gärna göra sig av med Kempe eller T.Eriksson!

Marie Hallman sa...

jonas oc anonym: oki, mycket rykten nu ska försöka hinna kolla så gott det går! Bartley spelar dock fortfarande så honom kommer int DIF bekräfta så länge kvalserien pågår. Så är det bara. Det samma gäller väl Hank antar jag men självklart inte fimpen och oscar

Marie Hallman sa...

anonym: undrar om du inte blandat ihop två Eklund. Den enda som det stått om hittills är ju OSCAR eklund, backen. Inte Fimpen.