torsdag 10 mars 2011

Dags att släppa fram Kempe?!


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Dags för kvartsfinal två mellan Djurgården och Luleå. Nu på hemma i Stockholm inför ett – utgår jag ifrån – kokande Hovet.

Den stämning som var förra året var magisk, det har varit hög kvalitet under seriematcherna i år också så nu förväntar jag mig att det ska vara minst lika många decibel som det var mellan AIK och HV i går.
Nere på isen förväntar jag mig ett mer fysiskt spel från Djurgården. Luleås forwards ska inte få åka runt ostörda som jag tycker att de fick göra senast.

Nu tycker jag inte att Djurgården gjorde någon skitinsats, men förlorar med 1-2 i sudden, men jag vet att det finns så mycket mer att plocka ut ur det här laget än vad de visade senast. De matcher där Djurgården har fått till det har spelet varit guldkantat så fram med det spelet nu.

Och fram med Mario Kempe. Jag tycker det blev lite förutsägbart spel från DIF senaste, in med Kempe som kan göra det oväntade – tycker jag.

Djurgården har gjort elva mål på Luleå den här säsongen, tio i grundserien och så Mika Hannulas 1-1 i slutet av tredje i tisdags.

Här har ni målskyttarna under serien (Djurgårdens mål är fetmarkerat):

Andreas Holmqvist, två mål:  7/12 Luleå (h) 3-0 och 30/9 Luleå (h)  1-3

Mario Kempe, ett mål:  7/12 Luleå (h) 2-0

Marcus Krüger, ett mål:  7/12 Luleå (h) 4-1  (med en man färre på isen)

Marcus Sörensen, ett mål:  7/12 Luleå (h) 1-0 ( ett mål som var hans första i elitserien och kom under 
debutmatchen i elitserien. )

Mika Zibanejad, ett mål: 26/2 Luleå (h) 1-0

John Norman, ett mål:  26/2 Luleå (h) 2-0

Tim Eriksson, ett mål: 8/1 Luleå (b) 1-1

Jimmie Ölvestad, ett mål:  23/11 Luleå (b)   1-1

Josef Boumedienne, ett mål: 30/9 Luleå (h)  2-3

Till sist, en lite förbjuden tanke kanske men… åh vad det kändes öken att se Fredrik Bremberg glida runt i HV-tröja på Hovet. Tänk honom och Mika Zibanejad, eller varför inte ”Linkan”, ”Zibbe” och Marcus Krüger i en kedja. Det hade suttit fint. 

Jag åker hur som helst till Hovet. Kommer lite grejer därifrån senare i kväll. Spännande detta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker inte att linkan producerat som han kan, han har ingen fart på rören över huvudtaget. Så det vore fel att ta in (ytterligare) en mätt lirare. Om kempe kan jag hålla med, han om någon är väl ändå den som åker runt och försöker. Jag menar, det finns ju spelare som spelat sämre längre perioder utan att bli petade. Mvh

Marie Hallman sa...

anonym: Vi är ense om Linkans nuvarande säsong men jag tycker inte han är mätt. Det är annat som gör att det itne funkar. Och jag såg det mer som en utopisk grej. Tänke en Linkan, en Zibbe och en Krüger, i den form vi är vana att se dem, tillsammans. Det hade varit något.

Märkligt detta med Kempe. Hardy har ju ingen fantasi, in med Mario!