lördag 19 mars 2011

SSK-Rögle 6-2 (3-0, 0-0, 3-2)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK, % och Jonas Fransson, Rögle, %
Publik: 3 722.
Domare: Christer Lärking och Morgan Johansson

Bäst i SSK
MMM Robban Carlsson, f.
MM Ryan Lasch, f.
M Patrik Carlsson, f.

Bäst i Rögle: Eric Himelfarb, f.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens...
... skadekoll: Jag pratade lite med SSK:s läkare Thomas Hopfgarten om Arto Laatikainens knä och enligt Hopfgarten är det i dagsläget oklart hur illa det är. Med lite tur är SSK-backen tillbaka och spelar med ett skydd om en vecka, med otur så kan han missa resten av säsongen. Arto ska göra en röntgen på måndag men det är inte den utan den kliniska undersökningen av stabiliteten samt smärtan som avgör om SSK-backen kan spela. Det finns skydd och Hopfgarten trodde att finländaren skulle kunna testa på is på tisdag, onsdag kommande vecka så får man se sedan hur läget är.

... smågruff: Yanick Lehoux och Rögleforwarden Eric Himelfarb kände på varandra redan i inledningen av matchen. Den var för övrigt ganska jämn och spelades i hög fart. Rögle såg bättre ut än väntat där måste jag säga. Ända tills Robban Carlsson drog nytta av ett misstag och fintade upp hela Rögleförsvaret på läktaren.

... 1-0 (6.06) Robert Carlsson( Linus Videll, Blaz Gregorc) SSK-forwarden tar  pucken, från Mads Bödker, trampar sedan på, kroppsfintar med några vick och lägger sedan pucken mellan benen på Jonas Fransson i Rögle målet.  


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... strykare: nära, nära 2-0 i slutet av första när Stefan Bemström skjuter ett skott som går precis utanför ena stolpen.

... 2-0 (14.48) Ryan Lasch (Robban Carlsson, Tim Heed) spel 5 mot 4. Pass från Heed, till Carlsson som skarvar vidare, allt längs sargen ner mot Lasch. Amerikanen tar sedan pucken och bryter in framför mål där han trär in pucken vid första stolpen.

... 3-0 (16.31) Julian Jakobsen (Blaz Gregorc, Martin Chabada) Gregorc skjuter en puck ner i sargen, som studsar in i banan och plockas upp av Jakobsen, som tar en liten sväng och sedan lyfter in pucken.

*** period 2 ***

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
...motlut: Rögle hade verkligen ingen kul dag. Inledde andra perioden med först en ramträff  från Eric Himelfarb och sedan utvisning på grund av för många spelare på isen. Det var dessutom långa stunder mot ett mål (Rögles) under andra perioden. Och så fick man in ett självmål också (se nedan).

... matchstraff:  Rögles Viktor Lindgren gick i däck efter en tackling av Markus Seikola. Jag såg bara den något suddiga reprisen på jumbotronen och där såg det ut som en rätt juste tackling och lite oturligt  öga armar men det tyckte inte domarna som gav Seikola matchstraff (game) för en boarding. Vilket i sin tur gav Rögle fem minuters pp och chans att komma in i matchen.

... noll utdelning: Men Rögle fick ingen ordning på skyttet under sitt fem minuter långa pp, trots att man fick till en helt okej box och tryckte på rejält mot SSK-kassen där SSK försvarade sig bra, både framför Sjögren och med bra jobb även av SSK-keepern. Patrik Bergström var närmast en reducering men hade inte millimetrarna på sin sida där. Rögle fick för övrigt ett pp till direkt när femminutersöverlägen var slut, då Patrik Carlsson åkte ut för interference men inte heller då blev det mål. Däremot var SSK uppe och testade skott i short hand.
(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

*** period 3 ***

... bara bröst: Det är lite småkallt i Templet men det hindrade inte Rögleklacken från att se matchen i bar överkropp. Sugna på sol och sommar kanske?

... 3-1 (3.23) Patrik Bergström (Daniel Glimmenvall, Eric Himmelfarb). SSK hade precis avslutat ett pp när Rögle får sin reducering efter fint zick-zack passande mellan Glimmenvall och Himmelfarb, avslutat med pass till Bergström som sätter klubban till och styr in pucken.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... 4-1 (5.43) Fredric Andersson (Ryan Lasch, Patrik Carlsson) Carlsson grävde fram pucken vid sargen, fick den vidare till Lasch som la in pucken i slottet till Andersson som klippte till med ett direktskott.

… 4-2  (8.11) Eric Himmelfarb (Simon Olsson, Rasmus Bengtsson)  Rögleforwarden får åka med pucken ända ner till Sjögren där han bryter in framför mål och lyfter in pucken med en backhand.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
… 5-2 (8.47) Mattias Carlsson (Yanick Lehoux,  Jocke Eriksson). Carlsson krockar med Rögles Eric Himmelfarb som far omkull och i samma stund lyckas lägga pucken ner mot sin målvakt, Jonas Fransson. Han ska precis lägga plocken på pucken, då lyckas Rasmus Bengtsson trycka in pucken i egen kasse. Märkligt hur det kunde bli assist på det självmålet.

… 6-2 (19.05) Yanick Lehoux (Patrik Carlsson, Tim Heed) Lehoux får pucken i mittzonen, trampar ner och lyfter upp sexan i nättaket.

Skotten i matchen: 36-28  (12-8, 15-11, 9-9)

2 kommentarer:

Mellin, Sven sa...

En hockey fråga till dig som vet allt!

När man spelar Powerplay, har man då en box?
Varför heter det box om det även är den spelformen med en man mer på isen? Boxplay är väll bara i just box..?

Tacksam från svar till en som är heeeelt ny

Marie Hallman sa...

Melin: För att det lag som har powerplay oftast vill ställa sig som i en box (och dirigera spelet) runtom det försvarade laget , som då ställer sig i en mindre box innanför för att skydda sitt lag, därav boxplay. Enkelt förklarat