fredag 18 mars 2011

Hockeyfredag!

Andra veckan i rad med fredagshockey, men är det slutspel så är det. Sjätte kvartsfinalen i kväll mellan Djurgården och Luleå, nu i ett proppfyllt och gungande Globen.  Micke Nylander, som är ordförande i Järnkaminerna har skrivit en bra krönika tycker jag, om känslan av att vara supporter. Ni hittar den här på DIFs, hemsida

Jag ska snart ratta ut i snöslasket (vad fan solen?!)  mot Globen. Kommer jag bara fram så kommer det grejer senare i kväll på bloggen från matchen.

Tills dess... lite från veckan som gick


SOM SAGT VAR…
 ”Det märks att det är fredag”
(Förre HV-målvakten hittade i Canal Plus en förklaring till varför det var betydligt mer slutspelsdrag i Jönköping under kvartsfinal tre jämfört med kvartsfinal ett.)

”De bryter lårbenet varje gång de får en tackling mn står upp igen två sekunder efter att domaren har blåst. Micke Johansson har ju brutit benet fem gånger hittills”
Brynäs Jonathan Granström var inte imponerad av Färjestads balansförmåga.

”Czarnecki - dra åt helvete!”
(Färjestadsfansen håller upp en banderoll under kvartsfinal fem. Snacka om iskallt ”välkomnande” – eller vad man ska kalla det, av den mest troligt nye tränaren.)

”Jag hallucinerade väl och såg en röd domararm komma upp”
Hadelöv förklarar i Expressen varför han  – som enda spelare på isen- fick för sig att det var avvaktade utvisning och därför lämnade sin kasse. Men SAIK hade tur, Linköpings Robin Persson lyckades missa det soprena målet.

DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: En historisk bedrift. Och ett flow utan dess like. Nu i väntan på semi.
Doktor Gnaget ordinerar:  Visa ingen respekt – den här gången heller.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd:  I brygga men med stark ryggrad och möjlighet att göra det ingen har gjort tidigare.
Doktor DIF ordinerar:  Go with the flow. Rid på tryckvågen från 13 850 Djurgårdsfans i kväll och minnet av dem på söndag.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd:   Två segrar av två möjliga, fem pinnar av sex. Det känns stabilt.
Doktor Kringla ordinerar:  Fokus, fokus, fokus. Vad som helst utom att slappna av.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Victor Fasth (mv) AIK  (6)
Fredrik Carlsson (b), AIK (1)
Jan Sandström (b), Luleå (1)
Christian Eklund (f) , Djurgården (1)
Micke Holmqvist, f, Linköping (2)
Rickard Wallin, f, Färjestad (1)

VECKANS…
… kappvändare: Ena dagen har Luleå kopplat greppet och ”det här vänder Djurgården aldrig”! Och nästa dag har DIF redan vänt fast de inte har hunnit mer än reducera till 2-3 och återigen så ekar det , ”det här tappar de aldrig. ” Inte lätt att vara självsäker experttyckare i ett slutspel som stavas allt annat än det förväntade.

… argaste: Sällan man ser HV-kaptenen Johan Davidsson arg över huvudtaget men i kvartsfinalerna mot AIK brann det  proppar i parti och minut. Nästan chockartat ofta. Ett klart tecken på frustration och att AIK fick HV dit man ville. Bra jobbat Gnaget.

…tränartvist: Det verkar vara allt annat än myspys i omklädningsrummet mellan spelare och tränaren Janne Karlsson i HV71. Och att flera spelare drar om han stannar, det har även jag fått vidimerat från ett flertal källor. Bristen på spelglädje är en orsak och för allas bästa är kanske Ryssland bästa valet nu Janne. Om nu inte Frölunda ringer så klart…

…avsked: Inte helt oväntat men båda är bra spelare så det bör nämnas, att nu lägger såväl Niklas Andersson, 39 som Andreas Karlsson, 35 rören på hyllan och tar hockeypension.

…comeback: Jimmie Ölvestad tillbaka på isen och det var självklart inte bara det som gjorde att Djurgården började knappra in på Luleås matchförsprång, men visst behöver laget en så rutinerad pådrivare som ”Jimpa”. Och att köra med 14 forwards igen känns klockrent. DIF behöver farten för att åka ifatt och i sedan ifrån Luleå.

…filmisar: Det har varit många anklagelser om filmningar i veckan. Hårdaste kommentaren kom väl från Brynäs sportchef Mikael Sundlöv som  i Expressen fräste att ”den där jävla 51:a ramlar som en jävla docka längs sargen och ligger där och grinar”. Även DIF har satt press på domarna med uttalande om systrarna Abbot i Luleå. Frågan är vem som vinner på det. I fajten mellan Färjestad och Brynäs så var det de anklagade, dvs Karlstadslaget. Mellan DIF och Luleå? Vet inte, känns som domarna släpper mer nu men om det beror på filmrecensioner eller så kallad ”slutspelsnivå” det vete fan.

…flaggskaft: Sjukt att det ens går att stå och veva med flaggskaft från läktaren mot spelarna som ett Färjestadsfan gjorde mot Brynäs i veckan. Har de inte lärt sig något i Karlstad?

BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET:   Stockholmshockeyn. Det har varit si och så med publikuppslutning ute i landet på arenorna under kvartsfinalserna. Men i huvudstaden fyller man både Hovet och Globen. Att sälja ut en sjätte kvartsfinal på fyra timmar är magiskt. Respekt till alla fans som vill bära fram sitt Djurgården och sitt AIK.

ISKALLA:  Men vad är det för väder denna fredag? Efter en veckas skön vårsol piskar små ilskna snöflingor marken utanför fönstret. Men okej. Det är för att vagga i Luleå i en falsk känsla av hemtrevnad. I morgon och kommande vecka ska det ju vara vårsol igen säger prognosen.

GODBITEN:  Daniel Bångs viljemål som gav 3-1 i fjärde kvartsfinalen och skickade HV71 på tidig semester. 2-1 räckte inte, och det vet man ju. I hockey kan det smälla snabbt så Bång tunnelbaneträngde sig in på mål, fälldes men tryckte ändå in trean liggandes på rygg med några HV-spelare otäckt nära. En klassiker.


WHAT THE F..K? Tomi Kallio var beredd att offra både lön och stolthet. Vad fick han tillbaka? Ett finger i facet. Nog för att Frölunda behöver förnya men varför behåller man då Holmqvist istället för Lundström. Är det någon trotjänare som Göteborgsklubben skulle behållt så är det ju fansens favorit. Som hade nöjt sig med låg lön och hade kunnat föras lite snyggt från isen in i föreningen under kommande säsong. Men nej. Nu blev det ett märkligt och inte helt tack och hej till en av klubbens stora ikoner.
7 kommentarer:

Kalle sa...

Christian Eklund i veckans lag framför Daniel Bång eller Christian Sandberg hur fan tänkte du där?
Har du sett Bång och Sandberg mot HV??? Mer dominans var det länge sedan man såg i ett slutspel. Nu har jag inte sett Eklund, då jag av princip inte ser på difs matcher men jag kan omöjligt tänka mig att han var bättre än någon av Bång eller Sandberg. Den vilja och fart på rören som Bång visat upp i de två sista kvartsfinalerna mot HV är det landslagsklass på.

Linus sa...

"Sjätte kvartsfinalen i kväll mellan Djurgården och Luleå, nu i ett proppfyllt och gungande Hovet"

Petitesser! Men vi lirar på Globen :)

Marie Hallman sa...

Kalle: Jo jag har sett matcherna - både AIKs och DIFs och har bland annat med Bång som veckans godbit. Men det ska vara en spelare på varje position och jag tycker att fler än AIKarna har gjort det bra. Fanns många att välja mellan.

Linus: just ja, det sitter så rotat i skallen. Ska ändra :0)

Anonym sa...

Globen kokade i tredje! Aldrig varit med om något liknande förut.

Stefan sa...

Är inte bra för nerverna detta..

Erixon sa...

"Har du sett Bång och Sandberg mot HV??? Mer dominans var det länge sedan man såg i ett slutspel. Nu har jag inte sett Eklund, då jag av princip inte ser på difs matcher men jag kan omöjligt tänka mig att han var bättre än någon av Bång eller Sandberg"

Det här är hockeyanalys på mkt hög aik-nivå!! Stor humor!!

Marie Hallman sa...

Anonym och stefan: ja mäktigt var det. Det vibrerade i golvet när alla hoppade.

Erixon: ja, det känns ju som man bör ha sett båda om man nu ska döma ut någon som kalle gör...