fredag 25 mars 2011

Rudslätt och Tärnström: "Vi kommer in i det mer och mer"


(Rudslätt var besviken men långt i från knäckt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se

Besviket och dämpat hos AIK, så klart. Men det var nära, nära att Daniel Rudslätt satte 3-2 i slutet av matchen, men istället för mål så träffade han ramen så pass att domarna gjorde videokoll:

– Ja det var inte långt borta!
Jag får på ett bra skott, men känner väl själv att det inte var mål, det fattades någon millimeter. Sedan vänder de och får in ett slumpmål på en av våras egen skridsko. Det var surt även om de har riktigt många chanser också.

Det kändes som att ni blev lite passiva i tredje?
– Tredje? Ja vi har ledningen där i början och blir kanske lite passiva och vågar inte spela ut som vi ska. Men vi kommer in idet mer och mer, det känns som att vi hade för stor respekt för Färjestads i första matchen men nu fick vi in mer energi som saknades senast och som helhet så gör vi en helt okej insats nu tycker jag, säger Daniel Rudslätt som konstaterar att:

– I dag hade det kunnat sluta hur som helst, förhoppningsvis så blir det en lång serie så att det jämnar ut sig.

Hur ska man tänka för att vända det här 0-2 underläget i matcher?
– Äh det är bara att fokusera på nästa match och försöka vinna där nere. Inte tänka allt för mycket på det utan bara samla kraft och göra en riktigt bra match där nere. Vi har två matcher som vi inte är riktigt nöjda med men vi var nära nu och kan vi bara komma upp lite spelmässigt så kommer det att gå bra, säger Rudslätt.

Han är ju en av de äldre och mer erfarna i laget, tillsammans med Dick Tärnström. Och även om lagkaptenen Tärnström var besviken så var han, som alltid samlad, efter förlusten:

– Nu har vi förlorat två matcher och ska vinna fyra, så vi får väl ta och göra det. Det är klart att det är tufft att ha 0-2 i matcher men det är inget som avgör. Vi har många bra chanser i dag och ska väl egentligen göra fler mål, det kändes som ett fall framåt tycker jag.

Vad säger du om målen ni får emot er på slutet, mål som sedan avgör?
– Vid 3-2 så tar pucken på en skridsko och går in. Det var ett riktigt skitmål, det är otur.
Vid 2-2 så blev det olyckligt att nån precis ska lägga ut pucken samtidigt så hoppar någon över sargen och så styrs pucken på honom så att de får in chans där, men så är det.

Din nyckel för att vända det här?
– Som jag sa så var det ett fall framåt mot senast och vi åker mer skridskor, tar lite mer närkamper och spelar bättre som ett lag

För flera i laget är detta deras första slutspel, hur mycket spelar det in?
– Nja, klart att man får rutin med åren men det var inte många som hade spelat elitserien heller och det har vi klarat av och det kommer vi göra nu med. Vi får gå ut och ha roligt i varje match och sedan får vi se hur långt det räcker.

Inga kommentarer: