söndag 27 mars 2011

Salmonsson: "Vi håller på och förhandlar"


(Salmonsson är nära en förlängning. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Säsongen är över för AIK och Djurgården, och om fem matcher även för SSK. Dags att börja planera för en ny med andra ord.  Rekandet, värvandet och förhandlandet har varit igång så smått sedan ett par månader tillbaka men nu går de in på högvarv.

En som är på väg att krita på förlängning är Johannes Salmonsson.
Han missade ju de två sista semifinalerna på grund av den axel som slogs ur led i andra semin. Men han var nere i spelargången direkt efter matchen varpå jag passade på att kolla kontraktsläget när det gäller AIK.

-Vi håller på och förhandlar, berättade Salmonsson för bloggen.

Hur nära är ni?
-Exakt hur nära vet jag inte, det är min agent som sköter det där men jag vill stanna och de vill ha mig så det ska väl inte vara så mycket att snacka om.

Det lutar åt att du stannar.
-Ja precis!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt Salle!! Krita på nu!

Pelle sa...

Hoppas Gozzi verkligen signar honom Salmonsson är en forward som jag verkligen vill ha kvar. En som kan utmana och göra lite aviga grejer. Och han lär bli ännu bättre till nästa säsong. Hoppas han skjuter mer bara. Han har ju ett ruggigt skott (visade han ju mot tråk-Tälje i grundserien och mot HV i slutspelet) också som han borde använda mer.

Signade forwardar till kommande säsong:
Patric Blomdahl
Daniel Bång
Richard Gynge
Kent McDonell
Daniel Rudslätt
Christian Sandberg
Oscar Steen

Det är sju forwardar. Det lär bli 14 kontrakterade till nästa säsong.
Salmonsson hoppas jag blir den åttonde.

Sedan säger vi hejdå till twinsen,
Johan Andersson, Tobias Ericsson, Rastislav Pavlikovsky och Richard Zednik och hoppas att Gozzi plockar in sex nya forwardar av högre kaliber.
Per Åslund och Patrik Zackrisson kan vara en bra början.
Fyll sedan gärna på med Linus Videll från tråk-Tälje. Tror inte han är så sugen på hockeyallsvenskan.

Anonym sa...

Rykten säger ju att twinsen också är nära kontrakt och även Andersson, så undrar om det egentligen finns utrymme för några nya. Nordström också nära nytt.

Skulle tippa på Hagos och Åslund samt eventuellt nån till men knappast mer.

Anonym sa...

Vilka rykten? Du är den första jag ser skriva nåt om kontrakt för twinsen och Andersson.

Johan sa...

Både twinsen och Andersson har gjort det bra sett över hela säsongen. Ser gärna att de får utvecklas lite till i AIK.

Marie Hallman sa...

anonym: Det kommer han göra kan inte se annat.

Pelle: hur kan du räkna bort twinsen som varit bland de bästa hela säsongen och bara har blivit bättre och bättre?! Finns ännu mer att ta där dessutom. Videll kan du glömma för övrigt.

anonym 1 o 2: Nära kontrakt är twinsen kanske inte, så sent som förra veckan hade de inte ens börjat snacka med AIK men jag tror nog de finns på att göra listan för GOzzi. Hagos tror jag är den spelaren som redan är klar faktiskt. Åslund ska enligt uppgifter från alla möjliga håll var på väg in.

Johan: jag håller med dig!

Erixon sa...

Pelle du kan lägga till Patrik Z på samma glöm-lista som Videll.
Du får nog ha lite rimligare önskningar framöver ;)

Pelle sa...

Marie: Twinsen har varit okej men har haft svårt att leverera i stora matcher och har ju stått utanför truppen från och till under slutet av säsongen. Har du redan glömt det?

Johan: Andersson var bra i början av säsongen men har ju inte alls varit speciellt bra under vårsäsongen. Känns som om verkligheten hunnit ifatt honom. Han kan man skicka till Södertälje, där skulle han säkert kunna glänsa.

Semifinal nu - nästa år kan ju inte bli sämre, eller hur? Och då måste man ju snäppa upp allt en nivå till och då håller inte Andersson.