lördag 19 mars 2011

Cam Abbott anmäld till disciplinnämnden

Domarna och domarkontrollanten på plats i Globen lät det passera men nu har tävlingschefen Mikael Lundström sett den spark som Luleåforwarden Cam Abbott gör mot baksidan av Mika Zibanejads ben och han säger till Hockeybladet.se att han har lämnat in en anmälan till Disciplinnämnden som mest troligt tar upp ärendet direkt under lördagen.


Det är ju inte så mycket tid kvar att vinka på och båda lagen måste få snabbt besked.

Bra att sparken tas upp, att dra bak benet och skicka en kraftig spark mot baksidan av benet som är helt oskyddat är ju stenkorkat. Nu träffade han som tur var inte med mer än tåhättan på skridskon men med lite otur så hade det kunnat gå både hälsena, knäleder, baksida vad och lite till där.

Vi får se vad Disciplinnämnden tycker men oavsett om Cam Abbott blir avstängd eller inte så ska man inte ta en sån avstängning som att det nu är "klart" för DIF. Tvärtom kanske. Blir Abbott avstängd så kan man räkna med att det i sig blir en tändvätska för Luleå. Och bröderna har varit splittrade i vinter på grund av skada och det störde inte spelet för den Abbott som var kvar på isen. Så om det blir någon sportslig fördel för DIF vid en avstängning är inte säkert, men sparka är aldrig okej. Det borde även Disciplinnämnden tycka.

24 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Självklart såuttalar sig Luleåfolk i media och säger det är Djurgården som ligger bakom...

Fast å andra sidan, Djurgården styr ju domare, diciplinnämnd, media, världen och universum så det är klart dom ligger bakom...

Börjar bli så sjukt trött på detta stockholms (djurgården/aik) hat som finns ute i landet och gör det okey att beskylla och hata lagen av vilken anledning som helst.

Patetiskt!

Anonym sa...

Niklas: Föreställningen om att Dif styr världen är rätt vanligt bland AIK:are också. Man undrar ju när de ska börja påstå att alla Dif:are egentligen är förklädda ödlor från yttre rymden, som är här för att erövra sportvärlden - allt i sann David Icke-anda. Patetiskt.

Niklas Persson sa...

Anonym: HA HA HA HA HA! Det kommer det kommer...

Stefan sa...

Luleå fans är nog dom mest gnälliga i hela Sverige. Är ren underhållning att läsa kommentatorerna hos expressen och aftobladet.

Att Abbott gjorde fel som sparkade en motståndare gå inte in i pannbenet hos en luleå supporter. Eller att Arlbrandt cross-checkade en DIF spelare i ansiktet går inte heller in i skallen på dom.

Erixon sa...

Bara och stänga av.
Alla vet att använda grillerna i stridens hetta är så jävla förbjudet så det finns inte.
Fruktansvärda konsekvenser. Skönt att det gick bra. Den här gången..

Stefan sa...

Regelboken är tydlig_

REGEL 535 – SPARK – Kicking
En spelare som sparkar eller försöker sparka en annan spelare ska ådömas:
- Match penalty = en match automatisk avstängning

Nisse sa...

Att Abbott ska ha matchstraff är solklart. Men att säga att Luleå gnäller? Snacka om att kasta sten i glashus. Sen var det ju knappast bara Luleå som gjorde fula saker i matchen, Brodin gjorde något liknade det som Arlbrandt fick 2+2 för, men fick ingenting, Ölvestad ska vara glad att bara fick 2 minuter för sin armbågstackling.. Har svårt enögda supporters har jag svårt för..

Erixon sa...

Nisse, det är viktigt att sätta press på domare och motståndare.
Det kommer du lära dig om ni i gnaget får spela slutspel någon mer gång :)

DIF spelar tufft och har också mkt fler utvisningar, inget fel. Men LHF dyker konstant och har 0 tvåor för diving.

Nisse sa...

Är som tur var inte gnagare. :-) Att gnälla på dom som gnäller när man själv gnäller känns lite larvigt. Men trashtalk är en annan sak. Filmningar gillar jag inte, men de är också en del av spelet, tyvärr.

Jimmie sa...

Sjukt vad lågt Luleå har sjunkit, nu har dem anmält Mackan och Jimpa med, dock så är jag grymt tveksam över att det kommer bli nått av det där.

Luleå har just seglat upp som hatlag nummer ett utan tvekan jävla barnfasoner dem håller på mig. Den lilla respekten jag hade innan är för alltid borta.

Detta summerar det hela ganska bra: https://twitter.com/#!/hockeysverige/status/49176277948694528

Anonym sa...

Luleå som tidigare under dagen sa att det minsann inte skulle anmälas något, för det var såå låg nivå.

Hycklarklubben nr 1.

Hoppas då att Arlbrandt blir anmäld, det var en jävla ful hög klubba där asså..

Så här kan det inte fortsätta!

Anonym sa...

Titta på Marcus Nilsons tackling.
Om detta ska rendera avstängning så kan dom lika gärna förbjuda tacklingar i elitserien.

http://svtplay.se/v/2366214/se_marcus_nilsons_anmalda_tackling

Erixon sa...

Pinsamt Luleå.

Anonym sa...

niiinimaas crosscheckings på mika borde anmälas

Anonym sa...

Nu börjar Luleå bli riktigt pinsamma, vad håller de på med egentligen? Man märker att stressen för att bli första laget att förlora en 3-0 ledning börjar bubbla ordentligt.

Dels så förstör de svensk hockey med sitt backa hemåt spel, filmningar och dylikt, nu börjar de även med att bryta den "kod" som finns mellan lagen att inte anmäla spelare. Nä dra er tillbaka Luleå och sluta skäm ut Svensk ishockey!

/Jepe

Marie Hallman sa...

TIll allihop: Ja jisses vilken soppa det här har blivit. Jag var i omklädningsrummet igår när det drog i gång.

Att en anmälan ens kom på tal berodde på att Canal Plus drog igång allt och vevade bilder på sparken ett par varv under matchen.

Bladet hängde på och när jag var i omklädningsrummet kom förutom Bladet även SvD och ville prata om det. Liksom Expressen som redan var där.

Alla hade sett sparken på Canal Plus och /eller på nätet. Järlefelt, och några till ur lagledningen kollade då in bilderna som alla pratade om.

Jag frågade Järlefelt om DIF tänkte anmäla men han sa att det gick inte, att klubbarna inte fick göra anmälan då man har den här överenskommelsen att inte göra det. Han var i det läget besviken på att domarna själva inte tog det vidare och var rätt uppgiven och konstaterade att eftersom domarna inte förde sparken vidare så skulle nog ingen göra det.

Sedan ringde media Lundström som insåg att han som tävlingschef borde se situationen som alla snackade om. Det gjorde han i morse (lördag) och sedan gjorde HAN och ingen annan en anmälan.

Varpå Luleå surnade till på DIF fast det väl egentligen är Lundström de borde lacka på och anmälde två DIF spelare och därmed bröt mot överenskommelsen att inte anmäla varandra.

Så kan det gå.

Men jag hoppas, oavsett vad disciplinnämnden kommer fram till att båda lagen bjuder på bra och juste hockey i morgon, söndag. Samt att jag slipper se fler sparkar. De har inget på isen att göra.

Micke sa...

Allvarligt talat, Marie! Vad tycker du om de anmälda Dif-tacklingarna? Båda rakt mot huvudet. De är ju sjukt fula. Jämför det med den lilla, lösa sparkrörelse Abbott gör (tänk efter hur skenan sitter och fundera lite till på hur faan den sparkrörelsen skulle kunna dra av halva benet som du påstår). Det troliga nu är tre avstängningar i eftermiddag. De hade nog kunnat fria Abbott, men Dif-grejerna kan omöjligt frias — och då lär de ju ta Abbott också. Snacka om att falla på eget grepp.

Boo sa...

Micke -
Sparkar - hur lösa/missade de än är, hör ALDRIG hemma på en hockeyrink.
Vad som än händer när hjärnan släpper så SKA fötterna & sparkar vara utanför, det ska sitta i ryggmärgen. Cam är proffs och vet vad som gäller. Han bör få och ska ha minst en match, troligen tre och böter för sin sparkrörelse.

Ölvestads tackling kommer frias, ingen större överträdelse än vad redan beivrats.
Mackans armbåge är skitful och en klar miss av domarna men den typen av småsmällar och efterslängar förekommer hela tiden.

Hur tycker du Cams överfall/klubba i ansiktet på Zibanejad ska bedömas ?
Eller Niniimas på densamme för ett par matcher sedan ?

Marie Hallman sa...

Micke och Boo: Mackans smäll såg jag inte (hann inte med där) men är den ful ska den bestraffas. Ölvestads tackling tycker jag såg rätt okej ut faktiskt. Men det ena tar ju inte ut det andra.
En spark är aldrig okej och dra en kniv snabbt över en oskyddad baksida på ditt eget ben, med lite kraft bakom så märker du vad som händer...Krävs inte mycket för att skära av en sena faktiskt och därför är sparkar aldrig okej.

Och sedan har ju Boo rätt om Cams armbåga i fejjan på Zibanejad. den räcker gottoch väl till för en avstängning coh så vidare. Du hittar smällar i varje match som domarna missar och visst kan man backa bandet hela säsongen och dela ut avstängningar till varenda en men så funkar det inte.

Och en sak är säker. Om Mika hade sparkat mot Cam då hade du gått upp i limningen och skrikit på avstängning själv. Eller hur?

För egen del känner jag att sparkar med sylvass skridsko är så allvarliga att man måste markera. Därför är det rätt med avstängning.

Sedan är det inte alls säkert att DIF tjänar på att Cam blir avstängd eller att Luleå tjänar på att Ölvestad och Nilson stängs om, om nu någotn av de tre blir avstängda. Luleå har spelat bra utan Cam och DIF har klarat sig bra utan både Jimmie och Mackan + att en avstängning ger tändvätska till lagkamraterna. Kan lika gärna vara gnistan som gör att man blir hetast som lag och vinner.

Marie Hallman sa...

Och nu såg jag att Cam och Jimmie stängs av, enligt Luleås hemsida.
Det har inte gått ut något beslut än men Luleå struntar i det och läcker beslutet innan det är officiellt.
Okej, då vet vi.
1-1 i avstängningar.
Fine.
Som jag skrev nyss. Fin tändvätska för vardera laget så ut och kör röven av varandra nu så får vi se vem som tar den där semiplatsen istället

Hockeymannen sa...

Luleåfans gnälliga... moaahahahaha. Difforna har gnällt i media sen match nummer tre. Josef B lipade i TV i en paus och gnällde på domarna. Städa framför egen dörr innan ni snackar diffor!

Micke sa...

Herregud... "Ölvestads tackling såg ok ut"??? Snälla, se den igen på SVT Play. Du kan inte mena vad du säger om du verkligen studerat era klinten på allvar.

Dif spelar ett fult spel både på och utanför isen.

Micke sa...

Jäkla iphone... ändrade visst "tacklingen" till "era klinten" i förra inlägget... :)

Anonym sa...

"struntar i det och läcker beslutet"
Ehh? De har väl all rätt i världen att meddela beslutet på sin hemsida efter att de har fått reda på det.

Och Ölvestads agerande bedömdes alltså vara VÄRRE än Cams "spark".

Snacka om att ge Sören Persson (som stod fem meter ifrån) fingret. Hade han gjort sitt jobb och delat ut fem minuter hade vi kanske inte haft en match sju idag.

Svagt.