måndag 21 mars 2011

Semifinaldags - så är läget i AIK

En dag kvar nu och dags för alla AIK-fans att börja tagga upp inför semifinalspelet som inleds borta i Karlstad på tisdagskvällen.

Jag kollade läget lite med AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson. Han säger att den enda spelaren som är skadad och indisponibel just nu är Josh MacNevin som inte har tränat sedan han fick tacklingen mot huvudet med därpå följande hjärnskakning i inledningen av kvartsfinalserien mot HV71.


Den hjärnskakning som HV-tränaren Janne Karlsson påstod inte existerade för övrigt... men det gjorde den. Det finns uppgifter om att Josh har spelat färdigt. Gunnar Persson har inte nåtts av de uppgifterna och har inte räknat bort kanadensaren helt än för säsongen men när det gäller semifinal ett så är han inte med i alla fall.

Richard Zednik som fick en lårkaka mot HV71 är spelklar och tillgänglig men AIK har två forwards för många och kommer sätta Zednik och Tobias Ericsson på läktaren i första semifinalen, säger Persson till bloggen.

Däremot är båda tänkbara i senare matcher, la han till när han hade sagt det.

AIK går in i serien som väldiga underdogs, då man inte har tagit en enda poäng hittills av Färjestad i de fem möten som har varit i serien och dessutom bara hemska 3-17 i målskillnad.

Men Persson kände bara att:
-Det ska bli jäkligt inspirerande att möta Färjestad. Vi kommer köra på och spela på samma sätt som vi gjorde mot HV71. Vi har inte testat något nytt revolutionernade utan fortsätter i samma stil som vi vann kvartsfinalen med, säger AIK -tränaren.

Morgondagens uppladdning ser även den ut som vanligt, det vill säga laget värmer på Hovet klockan 10.40. Sedan snackar man ihop sig och tar sista detaljerna inför matchen, käkar lunch och sätter sig i bussen mot Karlstad vid ett-tiden. Bussresan beräknas ta tre timmar och tre kvart. Ungefär.
Sedan är det värmning på arenan och nedsläpp på det.

Jag har snackat lite med Daniel Rudslätt också. Det snacket kommer senare i kväll dock, hinner inte lägga ut det just nu. Men senare i kväll så!

2 kommentarer:

Hans sa...

Jajemän! Nu kör vi Gnaget!! :)

Marie Hallman sa...

Hans: Släpp pucken!!! Går långsamt den här dagen va?!