fredag 11 mars 2011

Printz: " Man kommer in i matchen när de sitter"

(Printz är i fin tacklingsform. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

0-2 i matcher nu men för David Printz var det här paradoxalt nog en av hans bästa insatser för säsongen. Djurgårdsbacken tog täten i det fysiska spelet och satte säkert myror i huvudet på några av de Luleåspelare som flög till höger och vänster.

– Det är surt att vi förlorar. Jag tycker att vi spelar bra, har bra tempo och krigar på men de får ett slumpmål i slutet som de vinner på. Det är tråkigt, säger Printz.

Som drog ner jubel med ett par pricksäkra open ice tacklingar:


– De var sköna! Och kändes bra. Det är skönt att få in några, man kommer in i matchen när de sitter och får lite mer självförtroende

(Cam Abbot flög... FOTO ANDREAS GRANDIN)

Vid en av dem såg Luleåspelaren, Enterfeldt, ut att undra vad som hade hänt?
– Ja, ha, ha. Men vid den första så försöker han (Cam Abbot) vika in framför mig men jag står upp och det väntar han sig väl inte. Vid den andra så vet jag inte om han (Sebastian Enterfeldt) ens ser mig, han viker in och ska försöka gå på utsidan av Kronwall. Jag kommer in från bänken och jag tror inte han ens såg mig förrän det small.

Trots att ni förlorar så känns det samtidigt som en av dina bästa matcher för säsongen. Både vad det gäller tacklingar, defensivt jobb, uppspel, ja allt?
– Tack, jo men det kändes riktigt bra. Jag har precis kommit tillbaka från sjukdom (missade sista omgången i serien) så det var skönt att det funkar. Det känns bra, säger Printz.


(... och Sebastian Enterfeldt flög han med. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det var då inte hans fel att tempot som rev sönder Luleå och tvingade gästerna ner i knäet på Nilsson ”dog ut” halvvägs in i varje period.

– Men jag tycker att vi håller högt tempo hela tiden, faktiskt. Sedan går det ju upp och ner i alla matcher och man kan inte räkna med att man ska få spela just den hockey man själv vill i alla 60 minuterna men vi gör en bra insats, sedan måste vi bli mer farliga i anfallszonen, sätta mer press på dem.

Hur ska den pressen sättas?
Vi kommer inte in på kassen som vi vill nu och tar alldeles för många skott långt utifrån. Så vi  måste in mer på kassen och kämpa in returerna.

Luleå skapar inte så mycket, de är bättre på att förstöra och sedan kontra in mål?
– Ja det känns lugnt så men de släpper inte in så värst många mål heller, och är bra i boxplay. Så där måste vi öka, vi måste få in fler puckar på nära håll.

Känns det som  ni har något motdrag när de får ner tempot och får er dit de vill?
– Ja men det är ganska enkelt, det är slutspelshockey, då är det mycket kämpa och köra på hårt.

Kan man göra något för att behålla den farten som ni inleder perioderna med men sedan tappar?
– Ja det går kanske om man köra ännu kortare byten. Men vi ska kämpa på, det är en lång matchserie, det är långt kvar.

Jo men underläge 0-2  och bortamatch nästa, på lördag, är ett rätt skrynkligt läge?
– Visst är det så men det är inte kört det här, det ska vi visa.

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Inte varje dag Printz är bäst på plan men måste hålla med om det denna gången. Var inte mycket annat som hände.

Open-ice tacklingarna var underbara, mer sådant i hockeyn! Hockey är en fysisk sport inte ballet (Som personer som tex Marcus Nilson ser ut att tro att det är)

Oinspirerade och trötta spelare..

Marie Hallman sa...

Jimmie: Printz var magnifik!!!
Kul att se. Oinspirerade vet jag men visst undrar man hur mycket låga det finns hos en del.