tisdag 22 mars 2011

Svartgul final


(Bloggen tror på seger för AIK och Skellefteå i semifinalerna. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Snart nedsläpp och dags att tippa kvartsfinalerna.

Den generella meningen verkar vara att Färjestad mumsar i sig AIK i fyra raka och att "Norrlandsderbyt" ska bli glödhett.

Jag tror det blir tvärtom.


Jag tror att Färjestad gör en HV71 och underskattar AIK trots att man aldrig skulle medge det utåt och kanske inte ens inåt i gruppen. Har man 5-0 i matcher och 17-3 i målskillnad på ett lag så är det så klart lätt att känna att man är liiiiite bättre.

Nu har ju inte Färjestad mött AIK i den form de är nu i fem matcher, och inte med Fasth i badbollsform i målet heller. Han stod i två av förlusterna, blev utbytt i den ena. Jag tror han tar revansch nu.

Det blir dock ingen seger i fyra raka för AIK, däremot tror jag på 4-3 till Gnaget och en lång het serie.

Där uppe tror jag Luleå får vika sig för ett hetare och skickligare Skellefteå. Och det baserar jag på att Anders Forsberg vinner hjärnornas kamp där uppe.

Båda tränarna är unga och intressanta men det känns som att Forsberg är snäppet före taktiskt, och nej jag har inga vetenskapliga belägg för det, det är mer än magkänsla och jag väljer att gå på den så jag tror på 4-1 i matcher för Skellefteå.

Det sammantaget gör att jag alltså tror på en svartgul final mellan AIK och Skellefteå. Bara ta ett djupt andetag och köra nu rå...

5 kommentarer:

Erixon sa...

Jag tror också AIK kommer slakta Lule i semi.
Lule känns nöjda med säsongen och saknar geist. Känns som om Niiniima är skadad med.

Färjestad är nog varnade på Aik Solnas styrka & form och tar gnaget i en tuff matchserie, 4-2.

Marie Hallman sa...

Erixon: Slakt hade det nog bara blivit om det hade varit AIK som Luleå möter men nu är det ju Skellefteå... ;) Nä jag skojar bara med dig men jag tycker fortfarande att Skellefteå känns starkast i längden av dem två lagen.

AIK fick sig en näsbränna i går, dags att visa nu att man vill vara med och köra annars tar FBK de här.

Erixon sa...

Ja tar dom inte matchen imorgon är det god natt gnaget!

Måste erkänna att norrbottningarna överraskade duktigt igår.
4 backar – varav Niinima, Fälth, Styrman borta..

Pelle sa...

Erixon: SAIK menar du väl? Och vad har du för källa på den där stavningen på AIK???

Och jag tror nog att AIK spelat mer jämnt med Luleå än med Färjestad. AIK skakade ju om Luleå rejält flera gånger under säsongen och Melin vet exakt hur han ska möta upp Rönnqvists taktik.

Erixon sa...

Pelle> Jag tror som du att Skellefteå spelat mer jämnt med Luleå än med Färjestad. Som du säger så skakade ju Skellefteå om Luleå rejält flera gånger under säsongen