lördag 19 mars 2011

Lasch "De har hungern, energin och så mycket mer att bevisa"

 
Lasch är glad men inte nöjd än, efter tre raka i kvalserien. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
Tredje raka segern och åtta poäng av nio möjliga. SSK har fått en kanonstart på kvalserien och ligger två i tabellen, en pinne efter Växjö som har gått rent så här långt.

Efter 3-2  efter straffar mot Modo hemma, och 6-1 mot Mora borta, kom 6-2 mot Rögle hemma efter att SSK bland annat spikat igen under ett sju minuter långt numerärt underläge. Jag vinklande TT-texten på att topplagen drar ifrån. Ni hittar den artikeln på den här länken (DN.se) bland annat.

Ryan Lasch gjorde mål (2-0) och assist (4-1) och är en ödmjuk kille, vilket gjorde att han fick lägga pannan i djupa veck när han skulle förklara skillnaden mellan lagen utan att för den skull såga de allsvenska lagen… rätt kul faktiskt. Han ansträngde sig verkligen för att lyfta fram det som varit bra hos Mora och Rögle men utan att det skulle bli fånigt.  

Han hade även lite mer att säga än vad som fick plats i TT-texten och så här sa amerikanen om…

… att det har flutit på bra så här långt i kvalserien:
– Jomen vi har fått en bra start, både i serien och i samtliga matcher, det under lättar och gör att det blir bra i slutänden också. Vi har startat samtliga matcher på ett bra sätt och sedan har vi kunnat ta med det spelet och den känslan, ta med det momentum som vi har skapat i starten, genom hela matchen.

… hur Lasch har upplevt de allsvenska lagen:
– De är både snabba och jobbar hårt, de är mer aggressiva än man kanske kan tro men så länge som vi jobbar hårt och följer vår gameplan så klarar vi det.

… hur SSK ska behålla ödmjukheten efter att ha spelat brallorna av de två allsvenska lagen:
– Det gäller att behålla fokus och fortsätta jobba hårt, för de här (allsvenska lagen) har en hel del duktiga spelare också, de är hungriga och ibland så slår motivation klass. Vi kanske har individuellt mer skickliga spelare men vi måste jobba hårt vi med för att inte torska. Tror vi att vi inte behöver jobba så kommer vi att förlora. Och vi tar verkligen en match i taget. Vi gör verkligen det. Det måste vi göra för att behålla fokus.

… att det ändå måste vara lätt att sväva iväg nu och tänka att det är klart redan:
– Jo, så kan det säkert vara så känner vi inte i det här läget. Plus att våra coacher gör allt för att vi ska fortsätta vara ödmjuka och det känner jag ändå att vi är.

… Lasch fått höra historier om hur hemskt och pressande kvalserien kan vara, vilket den inte varit hittills i år för SSK:
– Man har ju hört en del men jag vet inte. Jag har ju ingen erfarenhet av det eftersom jag inte har spelat här tidigare. Jag visste inte vad jag skulle vänta mig egentligen, utan kvalserien är en helt ny erfarenhet.  Men det har inte varit så farligt så här långt i alla fall. Och det är sju matcher kvar, mycket hinner hända än.

… han tror att SSK och Modo kommer segla ifrån och avgöra tidigt?
– Nja, det tror jag väl inte men jag ser inte vårt lag som några som drar iväg ensamma så, utan det kommer nog bli ett tajt race. Sedan är det ju ändå så att vi kom elva, vi var nära slutspel och kunde lika gärna ha hamnat där och avslutade serien bra och det självförtroendet och den känslan har vi tagit med oss hit. Vi är ett bra lag, som tillhör elitserien och där ska vi vara nästa år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

3-2 på straffar, inget annat
Segern mot Rögle var hemma, inte borta.

Trött?

Marie Hallman sa...

ja det går runt i skallen. jag gör om och förhoppningsvis rätt...

Marie Hallman sa...

anonym: bästa är ju att jag varit på plats på hemmamatcherna, senast idag. Men nu ska jag gå och lägga mig och sova lite. Bra att du sa till,tack! :0))

Anonym sa...

Så lite så..

Sov gott!