måndag 14 mars 2011

Bloggen tippar....kvalserien

Det här är ju serien som egentligen inte går att tippa, det är för få matcher, för mycket mentala moment, ångest och glädje om vartannat och gud vet vad men det gick ju bra förra året trots att jag klassades som idiot när jag satte SSK och AIK till elitserien så jag gör ett nytt försök....


1. SSK
Har erfarenheten av helvetet på is, har truppen för att klara sig och kommer inte det totala psykbrytet så det bli nytt kontrakt.

2. Modo
Det kommer bli strid på kniven med Växjö här men någon gång ska väl ett lag som är bättre på pappret vinna också?

3. Växjö
Det klart bästa av de allsvenska lagen hela säsongen. Inte lika spektakulära som Örebro, har inte lika bra keeper som Rögle,  och har vilat medan Mora gått in i trans men Växjö var stabila hela vintern och kommer väga tyngre i mötena mellan med de allsvenska lagen.

4. Örebro
Full fart fram och en offensiv som är hejdlöst svårt att få stopp på. Kommer målvakten Zajkowski upp i samma form som han visat tidvis i allsvenskan så kommer det knipa många poäng.

5. Mora
Kan göra en AIK och bara ösa på.Sex raka segrar i playoff och då började Mora med tre poängs glapp upp till ettan Leksand. Men skillnaden på AIK och Mora är att AIK slapp spela sex mathcher på nio dagar medan konkurrenterna vilade... innan slutspelet startade. Mora har kört ett kraftkrävande playoff och någon måtta finns de väl på orken. Eller?


6.Rögle
Lovande lag med den allra bästa allsvenska målvakten. Men det är mer lovande än stabilt över Rögle och Fransson kan inte göra målen också, så det blir knappt men sist för Rögle.

Som ett tillägg här vill jag säga att från plats 2-6 känns de som att det kan sluta hur som helst. Nästan lite slänga lapp i hatten och dra en lott. Men vi får se. Jag hoppas framför allt att SSK håller sig kvar i elitserien så de finns tre 08-lag där kommande säsong också.

4 kommentarer:

Bengan sa...

Jag hoppas tvärtom - att tråk-Tälje åker ur med dunder och brak så vi slipper skiten i elitserien.

Jag tror att Modo blir fjolårets Södertälje Sport, alltså springer igenom serien utan förlust och tappar laget poäng är det i förlängning eller straffar. Södertälje Sport blir fjolårets Rögle. Det vill säga får väldiga problem med lagen från hockeyallsvenskan.


Här är min tabell:
1) Modo. Kolla på truppen. Har man spelare som Bartecko, Nagy, Svartvadet, Sundström med flera så ska man spela slutspel och inte kvalserie. Kommer att jogga hem kvalserien utan och vidare.

2) Växjö. Nu är det deras tur att att ta klivet upp. Har spelat enormt många kvalserier men inte haft ork att hänga med in på mållinjen. Den här gången har man det och går inte laget upp nu gör man det aldrig. Lär få svårt att få behålla spelare som Saviano och Soares om man inte går upp. Är helt klart mest värt av lagen i kvalserien att få spela i elitserien.

3) Rögle. Enormt hemmastarkt och har seriens bäste keeper. Det kommer man att komma riktigt långt med. Se på AIK i slutspelet och i kvalserien förra säsongen. Målvaktens betydelse ska absolut inte underskattas i den här typen av serier. Har gjort en rejäl utrensning efter förra säsongens debacle och lyft fram talangerna. Har dessutom spelare som är vana vid kvalseriespel. Jacob Johansson gör sin nionde kvalserie läste jag i tidningen. Patrik Bergström var med och tog upp AIK förra säsongen. Sånt är mer värdefullt än vad många tror.

4) Södertälje Sport. Det är dags att sluta med konstgjord andning och rädda sig kvar via kvalserien varje säsong. Gapig tränare som förstör mer än han tillför och som visat med eftertryck att han inte har kompetens nog att leda ett lag i elitserien. Lägg därtill svaga målvakter och målgörare som inte levererar i den utsträckning de borde göra. Lär dock ta många poäng på respekt inledningsvis men när lagen upptäcker att Södertälje Sport inte är så jäkla bra egentligen så kommer det inte bli många poäng mot slutet av serien när allt avgörs.

5) Mora. Har kvalseriens klart bäste tränare och kommer säkert att gå starkt inledningsvis men de extra matcherna i playoffserien kommer att ge utslag till slut. Frågan är om bensinen räcker i fyra eller sex matcher... den lär definitivt vara slut för längesedan efter tio matcher.

6) Örebro. Har ingen rutin av kvalseriespel och det kommer att lysa igenom rejält. Lever dessutom för mycket på bara en enhet med erkänt öl-törstiga duon Strömberg och Sjödell-Wiklander och komplementet Henrik Löwdahl. Det funkar i hockeyallsvenskan men räcker inte här. Dessutom skräp i båset på tränarbänken och en målvakt som det bara är att skjuta högt på så går allting in och som blivit ratad av Modo. Nej, Örebro blir sist denna gång.

Beng-Tråke sa...

Bengan, är du här också och levererar. Du är nätets Christer Pettersson. Och det är ingen komplimang.

Tony sa...

Sorry Bengan, det räcker inte med önsketänkande..

Marie Hallman sa...

Bengan: det var värst vad du har ett traumatiskt förhållnade till peter Popovic, det är nästan ordagrant samma sågning jämt.