torsdag 10 mars 2011

1-2 - igen! (snabbanalys)


(Krüger fastnar på Nilsson som får sig en snödusch. FOTO: ANDREAS GRANDIN)


Riktigt jobbig förlust för Djurgården på Hovet , 1-2 igen trots att det var Djurgården som gjorde första målet den här gången och det tidigt också.

Men Luleå är för jävliga på att fortsätta mala. Som en svärm knott som inte går att vifta bort och som förstör hela grillningen en ljummen sommarkväll.


Jag tycker att Djurgården hade bra fart - tidvis. De inledde perioderna bäst men tappar sedan sakta men säkert farten varje gång. Eller för att vända på det, Luleå gnetar sig fast, får ner tempot och får Djurgården precis dit man vill varje period. Till slut.

När Djurgården väl har farten uppe så drar man sönder Luleå, man smällde på mycket mer och manglade tidvis Luleås lite mindre forwards och hade läge att skaka av sig knottsvärmen men lyckas ändå inte göra det.

1-2 i första och 1-2 i andra är just ett så taktfast marscherande mot en snabb semester som DIF inte vill ha. Dags att ta fram myggsprayen deluxe nu.

Jag har lite noterat på gång samt snack med Printz och Cehlin. Är bara så öken att sitta kvar här på Hovet så jag åker hem och fixar till det, vilket tar en stund men det kommer senare i kväll.

2 kommentarer:

richardlj sa...

DIF måste vända på det här. Har ingen möjlighet att se nån av kvartarna och jag vill verkligen ta med sonen på fler matcher i år.
Han sa för nån vecka sen att d bästa han vet är när han och jag går o ser DIF!

Marie Hallman sa...

Richardlj: Jag håller tummarna för dig och sonen. Och för DIF då. Vore kul - om än organisatoriskt bökigt - om båda 08 lagen tar sig vidare