fredag 25 mars 2011

Semifinal 2, AIK-Färjestad 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Matchen: MMMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, % och Alexander Salak, Färjestad %
Publik: 8 094 fullsatt.
Domare: Thomas Andersson och Patrik Sjöberg.

Bäst i AIK:
MMM Rastislav Pavlikovksy, f.
MM Dick Tärnström, b
M Viktor Fasth, mv

Bäst i Färjestad: Mattias Sjögren, f.

Kvällens.... ... tur att han inte blåste: Det var egentligen befogat  med en utvisning på en Färjstadsspelare nere vid AIK-kassen när denne (jag kommer inte ihåg vem tyvärr) försökte haka upp Patrick Nemeth vid två tillfällen, men Nemeth slet sig loss och ångade på och fick med sig pucken uppåt i banan vilket sedan ledde till första målet. Så tur för Gnaget att domarna inte blåste där.



(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 
...1-0 (3.31) Rastislav Pavlikovsky (Dick Tärnström, Johannes Salmonsson). Skott av Tärnström, retur ut vid bortre stolpen,där dyker pPavlikovsky upp, snappar upp pucken och drar den runt Salak som ligger ner och famlar efter returen.

... 1-1 (5.58) Emil Kåberg (Mattias Sjögren, Jonas Junland) Snabb spelvändning, och ett stenhårt skott som gick målramn och in. Såg nästan ut som om Pelle Prestberg var på pucken med klubban men han fick inte målet så då var han väl inte det.

... neeeej: Jonas Liwing stod plötsligt framför Salak och laddade på med en riktig rökare, dock med snett sikte för den gick rejält utanför.

...slalomtur: Få kan köra slalom mellan motståndare som Johannes Salmonsson som hade en grym körning i mitten av första, dock höll inte avslutet samma precision som slalomåket.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 
... nick: Viktor Fasth räddar med det mesta, nickade undan pucken i mitten av första.

...bjudning: Färjestadskeepern Salak skulle bara rensa undan pucken och la den elegant till... Christian Sandberg som stod ensam lite snett bakom målet, men det fanns ingen att spela fram den till direkt så det blev inget av den indianaren.

....räddning: Mycket vaken Fasth när Dick Axelsson frispelade Peppe Lundh till ett farligt friläge.  

*** period 2 ***

...dubbelutvisning: Inte så ofta man ser det men när Peter Nolander fick en tvåa för tripping på Dick Axelsson, så fick just Axelsson en tvåa för diving, för att han förstärkte situationen. Intressant efter den diskussion som har varit.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 
...fem mot tre: Först åkte Axelsson för diving och kort därpå satte Marin Sevc klubban i knävecket på Richard Zednik vilket gav fem mot fyra i 1.19 men det pp:et lämnade massor att önska så Gnaget tog inte vara på chansen där.

... snällaste: Måste säga att det var en väldigt snäll match. Knappt några tacklingar och inga gruff av dignitet. Men desto mer böljande spel vilket ju är kul för publiken även om tränarna säkert fick ett och annat nytt grått hårstrå.

...2-1 (14.36) Christian Sandberg (Dick Tärnström, Daniel Rudslätt) spel 5 mot 4. Powerplay och Salak lämnar ett par, tre returer innan Sandberg dyker in från höger och smäller in 2-1.

... dubbelräddning: Galen dubbelräddning av Viktor Fasth i slutet av andra där först Martin Sevc laddade på ett skott från vänster och Per Åslund sedan stod vid höger stolpe och såg ut att tänka ” määäääääh vad faaaaan?” när Fasth snodde åt sig pucken.

... klubba: såg galet roligt ut när alla låg i hög framför Salak och när han väl reste sig så hade någon, oklart vem och oklart hur, lyckas trä in en klubba under remmarna på baksidan av Salaks ben, alltså remmarna som håller fast benskyddden. Salak reste sig upp och försökte skaka av sig klubban men fick till slut av en domare som efter lite trixande fick loss klubban.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 
*** period 3 ***

... skadekoll: AIKs David Engblom klev av redan i andra efter att ha fått ett skott på foten men var sedan tillbaka i spel i tredje. Jag träffade för övrigt på Daniel Bång i andra pausen och han trodde, eller hoppades i alla fall kunna spela på lördag.

... 2-2 (8.23) Pelle Prestberg (Mattias Sjögren, Emil Kåberg) Lite bök vid långsidan, Kåberg får ut pucken, Sjögren och Prestberg kommer två mot en med Fasth, och ett sånt läge missar inte Prestberg.

... neeej 2: Den här gången fick AIK kontring, Salmonsson får pucken, laddar på men skjuter rejält utanför.

... friläge: Dick Axelsson kom helt fri med Fasth halvvägs in i trejde, körde lite vick, vick men det var Fasth med på.

...what the f...? Christian Sandberg och Richard Zednik kom två mot en, Sandberg lägger upp världens macka men vad gör Zednik? Jo han spelar tillbaka fast Sandberg är på väg förbi målet slovaken själv har öppet mål. Såna lägen får man bara inte ge bort!!


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 
... tackling: Johannes Salmonsson ska tackla Mikael Johansson, men kommer fel, och dyker istället med axeln före rätt in i sargen. Axeln hoppade helt ur led, naprapatFredrik fick dra tillbaka den och nu är det mest smärta och stelhet som avgör om och när Salmonsson kan spela igen.

... ramträfff:  Daniel Rudslätt var bara millimeter från 3.3 i slutet av tredje men istället vände spelat och matchen via ett självmål.

... 2-3 (16.17)  Jonas Junland (Anders Bastiansen). Färjestad fick målet som var ett självmål från AIK:s sida då pucken studsade runt och tillsist studsade via Johan Anderssons grilla och in mellan benen på Fasth.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 
...förvirring: Efter Färjestads mål blev det videokoll. Kändes märkligt då speciellt som domaren gjorde tecknet för bortdömt mål. AIK-fansen andades ut men det visade sig vara AIKs målchans som granskades och dömdes bort. Inte Färjestads som dömdes som mål direkt.

...2-4  (19.56) Anders Bastiansen (Mattias Sjögren). Mål i tom kasse.

Skotten i matchen: 18-38 (6-12, 8-9, 4-17)
Färjestad leder semifinalserien med 2-0 i matcher.

4 kommentarer:

Fredrik Bremberg sa...

Lite bättre insats av Gnaget igår men riktigt uruselt på läktarna. Det är nästan så man skulle kunna tro att det var dif som spelade?

Utöver missen med Sandberg så var Zednik riktigt pigg. Salle och Dicken var också bra. Men det är så tragiskt tråkigt att se hur killarna INTE VÅGAR när det bara är drygt 1 minut kvar av matchen och ett mål måste in. Istället läggs det bara mörschare utmed sargen, fega hemspel/rundspel och enbart förhoppningar om att "någon annan" skall göra jobbet. Fegt AIK! Så vinner man inga matcher. Inte mot FBK i alla fall.

Anonym sa...

Pffft, vi slår era publikinsatser med hästlängder. Varför går ni förresten igång på Dif-spelare? Ni verkar väldigt angelägna om att värva så många exgårdare som möjligt. Nästan att man skulle kunna tro att det fanns någon sjuk fantasi bakom.

Anonym sa...

Ja har man mindervärdeskomplex så har man... pinsamma gnaget!

Marie Hallman sa...

Bremberg: Uruselt tycker jag inte, det var bra när det var tryck men det man kan klaga på är att det är väldigt ryckigt. Världens tryck och så dör det och så världens tryck igen, lika galet tryck hela tiden hade varit fantastiskt.

Jag håller däremot med dig att det kändes som att modet tog lite slut där efter 2-2 och än värre efter 3-2. Efter 3-2 är det ju bara att jaga som dårar då finns ju ignet att förlora, eftersom målskillnad inte spelar roll i slutspelet.