tisdag 29 mars 2011

Fint sparkapital

Det brukar vara Brynäs och Skellefteå som får cred för sin ungdomssatsning men jag tycker det är dags att det lyfts lite på hatten för AIK och DIF också på den fronten.

Kul därför att AIK och Djurgården, tillsammans med Brynäs och Linköping är de föreningar som har flest slutspelslag  den här säsongen. Nyss nämnda fyra föreningar har lag som spelar i minst kvartsfinal i fyra av totalt fem SM-tävlingar.


AIK, Brynäs och LHC hade lag med i herr och damslutspelet, samt J18 och U16.
Djurgården var med i herrslutspelet, samt har lag i U16, J18 och J20 slutspelet.
Det kan jämföras med Färjestad som endast hade ett lag med i herrslutspelet,  HV71 som var med i herr och J20 slutspel. Samt att det finns elitserielag som inte hade med lag någonstans i slutspel (från kvartsfinal och uppåt).

Starkt jobbat AIK och Djurgården som har ett fint sparkapital i just de yngre slutspelslagen.

Kvartsfinalspelet i J20 drar i gång med en match i dag (Frölunda-Rögle), övriga tre kvartar: Modo-Djurgården, Malmö-Skellefteå, Luleå-HV71 inleds i morgon med just det lag som står först som hemmalag i första kvarten. Matcherna spelas i bäst av tre. Match två och tre spelas backtoback, för DIFs del på Hovet 1 och 2 april.

Kvartsfinalspelat i J18 drar i gång 1 april, det är inte lottat än men Brynäs, Frölunda, Timrå och Djurgården får där möta något av lagen AIK, Skellefteå, Linköping och Leksand. Semifinalerna spelas 8 april på Globen, finalen spelas 9 april på Hovet och lite märkligt så spelas bronsmatchen på Globen samma dag. Hm.

Men så är det. Ska återkomma till finalhelgen sedan, är ett rätt kul event att gå på.

Apropå slutspel så kommer här ett väldigt sent men desto hjärtligare GRATTIS SEGELTORP, som blev svenska mästarinnor i hockey i helgen. Segeltorp dominerar damhockeyn  så verkligen all cred till er som sliter med små medel och gör så bra i från er. Kanon!

Grattis också till SDE som blev svenska mästare i U16. SDE står för Stocksund, Danderyd, Enebyberg så jäpp, 08:or där med. Härligt!

5 kommentarer:

Pelle sa...

Jasså?
Så här står det ju på nyhetssidan på swehockey.se kring J18. Jag förstår inte hur du kan få det till att finalen spelas i Globen och bronsmatchen i Hovet. Det är ju tvärtom - final i Globen, Bronsmatch Hovet.

Medaljmatcherna
Lördagen den 9 april 2011
Klockan 16.00 Bronsmatch på Hovet
Klockan 19.00 JSM-final i Ericsson Globe


Är det förresten inte SDE som brukar strunta i Fair play? Eller vad säger du om detta?

http://www.modohockey.se/nyheter.cfm?nyhet=4737

Hur kan du hylla den föreningen????

Och damhockey? Det är ju inte ens ishockey. De får ju inte tacklas och spelar dessutom med galler...

Marie Hallman sa...

Pelle: Du verkar vara på dåligt humör i dag men det här har jag kopierat från swehockeys hemsida:

Final 2011-04-09 16:00 V. Semifinal 1 - V. Semifinal 2 Hovet, Johanneshov

Placing game 3-4 2011-04-09 19:00
F. Semifinal 1 - F. Semifinal 2 Ericsson Globe

Vet inte om det är du eller jag som har problem med synen men det står faktiskt FINAL HOVET och PLACING GAME GLOBEN. Eller hur?

Men jag tror att vi har läst på två olika ställen och uppenbarligen står det en sak där du har läst och en annan på den officiella statistik sidan där jag har läst. Återstår att se vilken sida som det står rätt/fel på. Känns ju mer logiskt med en final i Globen så jag hoppas det är den som jag har läst som det står fel på.

Det där är en länk från 29 dec 2009. Alltså för ett bra tag sedan. Att såga en hel förening för vad någon har gjort vid ett enstaka tillfälle 2009 är lika dumt som att såga alla AIK-fans i all evighet för att några idioter beter sig som svin vid ett par derbyn. Eller hur? Det tycker i alla fall jag.

Och även om du hatar damhockey så gör inte jag det.

Pelle sa...

Marie: Om du kollar nyhetsflödet på www.swehockey.se och inte bara går efter det som står på stats.swehockey.se så hade du ett följande text:

http://www.swehockey.se/ImageVault/Images/id_8768/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

Klart som korvspad
Medaljmatcherna
Lördagen den 9 april 2011
Klockan 16.00 Bronsmatch på Hovet
Klockan 19.00 JSM-final i Ericsson Globe

Erixon sa...

Kul!
Det ska bli otroligt kul och följa DIF i J18 & J20 slutspelet, säsongens höjdpunkt (tyvärr..).
Har sett en del J20 iår och med Claesson, Mika Z, Norman & Cehlin i laget har jag svårt och se ngt lag kunna stå upp mot DIF. Kanske kanske HV som får ett par förstärkningar med.
Men fördel DIF.
Tror faktiskt vi vinner J18 med, men det blir tuffare.

Marie Hallman sa...

Pelle: Det var ju det jag skrev. Att det står olika. Jag ska försöka ihnna ringa och dubbelkolla vilket som stämmer för säkerhets skull

Erixon:Ja precis, jag vet att bland andra Zibbe är sjukt sugen på guld oc juniormatcher brukar vara underhållande!