onsdag 16 mars 2011

3-2 i matcher. DIF knaprar in, snabbanalys

Det var helt ologiskt egentligen. Luleå hade greppet, initiativet och det var ännu ett sånt där malande matchen står och småväger läge.

0-0 på tavlan och minuter som tickar iväg och på något sätt talade allt för Luleå som "bara" behövde få in en puck till för att bli klara för semifinal.

Då kom det. Målet. Från ingenstans kändes det som, men så var det ju inte.


En Djurgårdsspelar, kan ha varit Christian Eklund, skickar iväg pucken från hörnet nere i egen zonen,  ner mot Josef Boumedienne som  åker längs kanten, djupt ner i Luleås zon, stannar till, och poff sätter pucken på bladet hos Tim Eriksson som kom i någon slags andra våg, fintade bort ett par Luleåspelare och lyfte in pucken till 1-0 för Djurgården.

En backhand rätt upp i nättaket. Bara så där.

Eller som han själv sa i Canal Plus:
-Jag satte den högt, det var stängt där nere.
Siktade du?
-Nej för fan det var bara att trycka!

Och plötsligt fick Luleå jaga. Det passade dem inte alls.


Med en minut kvar trycker Daniel Brodin, med viss hjälp av Pär Arlbrandt in 2-0. Mathias Tjärnqvist körde en repris på Boumediennes uppspel, slängde in pucken till Brodin som stod vid ena stolpen och först missade men sedan tryckte in pucken i tom kasse samtidigt som Arlbrandt kom glidande som ett levande bowlingklot och såg till att verkligen säkra in pucken.
Inte med flit så klart men det var så det blev.


Värt att nämna här är försten David Printz täckning av ett skott, precis före 2-0 målet. Det stod måååål skrivet över hela himlen när Karl Fabricius (och ingen annan!) kom i ett fint läge men Printz la sig som en kontinent mellan pucken och målet så där blev det stopp på det anfallet.Värt att nämna också - Mark Owuya håller nollan! Sin första i slutspelet. Stort.Djurgården reducerar därmed till 3-2 i matcher, tog sin första seger i Luleå för den här säsongen och  får nu spela en sjätte kvartsfinal på fredag hemma i Globen i Stockholm och jag skulle inte bli förvånad om man faktiskt lyckas med det man har pratat om hela tiden - nämligen maler ner Luleå ju längre matchserien går.
Det vore ju sjukt kul om det lyckas.


Jag ska försöka ringa någon, lägger ut det snacket så fort det går om jag får tag på någon i DIF.

7 kommentarer:

Jimmie sa...

Owuya och Printz är våra räddare i dag. Printz för att han tog pucken i slutet och Owuya för han var rena väggen!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Och TIm och Josef för det där målet!!!

Kalle sa...

Det var fan vad dif var sega nu då... Hoppas Luleå tar sig samman redan på fredag eller avgör hemma i sin arena på söndag.

Marie Hallman sa...

Kalle: Eller så blir det en sjunde och seger även där.... vore ju galet kul med både AIK och DIF i semi!! Heja, heja

Anonym sa...

Hej Marie!

Kan du inte göra en intervju med Fimpen han är för jävla rolig när han sätter fart!
Ska du gå på matchen på fredag?

Tack för kanon blogg

Mvh: Björn

Tobias sa...

På fredag kommer Globen koka över!!

Marie Hallman sa...

Hej Björn! Såg din önskan om Fimpen lit för sent, hade redan ringt Mark. Ska ha Fimpeni åtanke framöver, han är för rolig. Den där skepparkransen hade han börjat spara redan i matchenmot SSK, han visade den då. Eller försökte, den syntes ju kknappt, syns mer nu.
Jäpp ska på matchen. Blir kul :0)
Tack för att du läser!!

Tobias: Det hoppas jag!