onsdag 2 mars 2011

Kan det bli sjukare än så här?

Efter första perioden kändes matchen i Gävle sömning, två minuter i andra bröt helvetet loss och sedan var det kalabalik ända in i slutet.

Ett förvirrat domarteam gjorde inte saken bättre.


Jag har skrivit om matchen för Expressen, har en massa bonussnack och förhoppningsvis länkar att lägga ut men kan inte göra det förrän under onsdagen när grejerna är ute i papperstidningen och jag har hunnit sova några timmar. Så det kommer. Domarna fick för övrigt överkorsad geting. Någon måtta på förvirringen får det fan vara.

AIK lyckades med konststycket att förlora men ändå bli kvällens vinnare, när man klev upp på slutspelsplatsen. Hur galet är inte det? Hur kan man tappa poäng, förlora men ändå vinna? Men så blev det. Kul!

Djurgården har inget behov av att slåss för livet men det blev fajt ändå i Linköping mellan Widing och Jämtin samt fyra mål. Sedärja DIF ni kan ju! Djurgården har fortfarande chansen att nå fjärdeplatsen men det ser mörkt ut då det är fem pinnar upp och bara sex att spela om. Men visst, vinner DIF två och Luleå noll så...

Jag ska försöka följa upp DIF och AIK matchen under onsdag eftermiddag och kväll. Har lite tufft om tid men ska försöka.

Här har ni för övrigt en del av tabellen.
Titta och förundras över hur jämnt det kan bli, särskilt i botten,  efter 52 omgångar. Sjuuuuukt var ordet.


7 kommentarer:

DIFThom sa...

Men det är ju alltid denna rå-sopa till domare, Wolmer Edqvist som är huvudaktör när det kör ihop sig och domarna får huvudfokus i en match. Han måste ju ha satt rekord av någon sorts form i att röra till det och vara ett riktigt klantarsel. Hur många fler chanser ska den människan egentligen få? Det här är nog en av de få saker som AIK:are, Djurgårdare och SSK:are kan vara rörande överens om på denna blogg...

SSK danne sa...

Wolmer och videodomaren kan dra åt h-vete! Hur fan kan man åka runt som domare och säga till spelarna att man inte tror den är inne?
För att sedan granska målet 2(!) gånger!

Snacka om att dom inte var övertygade om sitt avgörande domslut.

Saken blir inte bättre av deras högst tveksamma utvisningar mot SSK.

En Brynäsare åker på en stillastående Jocke som inte flyttar sig.
Då åker han för tripping??? Dj-a idioter

bigge sa...

DIFThom: Japp, medhåll från en SSK:are här i alla fall. Det enda bra Edqvist har gjort på en hockeyrink var när han räddade livet på den där killen i allsvenskan för ett par år sen.

Anonym sa...

Ja han skulle nog fortsätta inom ambulansen, där verkar han ju kompetent i alla fall!

Marie Hallman sa...

DIFThom, SSK Danne, Bigge och anonym: Ja det är verkligen en sak alla är eniga om. Det är helt otroligt hur han rör till det och tappar matcher så att båda lagen flippar ut över det efteråt. Lustigt nog får han mest döma just AIK, DIF och SSK (han är från Grums) och de lagen har verkligen inte haft det lätt med honom på isen. Alla är lika arga och märkligt nog tycker domarbasen att allt är okej och bra... sanslöst. Jag brukar försöka hålla mig från att klaga på domarna men igår var det ju cirkus. Sanslöst.

bigge sa...

Jag tycker att det har blivit lite för skyddad verkstad med domarna. De får inte kritiseras och hålls alltid bakom ryggen av förbundet. Dessutom är de själva belagda med total munkavle. Hur ska man kunna höja domarstandarden om det inte får uttalas något om dem i någon riktning? Varken från klubbarna eller domarna själva. Jag förstår att man vill stävja en massa onödigt snack om domarna, men man stryper samtidigt diskussionen i lägen där diskussioner är befogade med dagens system.

Marie Hallman sa...

Bigge: ja det är urfånigt. Fattar inte vilken smartnisse som kom på det här. Det har inte gjort något bättre, bara sämre.