fredag 25 mars 2011

Johan Andersson "Vi har kommit igen förr"

(Johan Anderssons skrilla var sist på 3-2 målet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

I andra perioden såg AIK ut att ha kopplat greppet. Men det blev ny seger för Färjestad, som nu har 2-0 i matcher efter att semifinal två avgjorts med ett självmål. Eller skitmål om man så vill.

– Det var självmål. Pucken studsar lite hit och dit på någon skridsko, och studsar till slut in via min, in i målet, det var ju inte så roligt tyvärr, säger Johan Andersson.

Nu ska han inte ensam lastas för förlusten även om just det där målet kom vid en olycklig tidpunkt i matchen. AIK hade ju mängder av chanser i framför allt andra perioden och efter att Christian Sandberg gjort 2-1 blev AIK plötsligt ängsligt:

– Jo men det blir så, det är idrottspsykologi. De får energi av sitt mål självklart samtidig så har vi tre jättelägen där vi kunde avgöra lika gärna, men tyvärr så avgör jag fast åt fel håll då.

Försökte ni bevaka 2-1-1 ledningen?
– Ja lite så blev det väl. Vi blev lite passiva men man har ju motståndare också som gör det svårt för en och Färjestad var riktigt bra i sista. Jag tycker överlag att det var en bra och jämn hockeymatch mellan två bra hockeylag, tyvärr så förlorar vi.

Men visst spelar ni klart bättre än senast, i semifinal ett.
– Ja allt var bättre. Färjestad var också bättre än senast, men i dag fick vi upp tempot i benen och åkningen som inte var bra senast. Vi har förlorat med uddamålet i två matcher på rad, då kan vi lika gärna vinna med uddamålet i de två kommande matcherna också det är det ingen tvekan på, säger Johan Andersson.

Som var deppig efter matchen men snabbt började fokusera om till helgens – två matcher. Det är ju ett back to back möte lördag, söndag.

– Jag har inte sett (själv) målet än, men jag ska se på det och utvärdera det i morgon (fredag) så får vi se men det är klart att det känns ju inte bra. Så vi får grina kväll sedan får vi komma tillbaka och köra på i morgon (fredag), säger AIK forwarden.

Det är ju ditt första slutspel, vad är största skillnaden mot seriespelet tycker du?
– Att det går lite fortare, redan i HV-serien så kände man att tempot var högre. Och det är det nu med, sedan har Färjestad lite bättre defensivt, och spelar mer på våra misstag än vad HV gjorde. Det är väldigt olika men i dag var vi minst lika bra som dem. Vi kunde lika gärna ha vunnit. Men det jämnar förhoppningsvis ut sig i serien.

Börjar man ana en viss uppgivenhet i laget nu?
– Nej, för fan!! Vi är bra kompisar och vi har kommit ur ett slutspel Vi har kommit igen förr, vi var ju kronsist vid jul men gav inte upp då och vi kommer inte ge upp nu heller.

2 kommentarer:

Hans sa...

Andersson har haft bättre matcher i Gnaget än igår kan man lugnt konstatera. Kom igen nu Johan. Uppryckning!!

Marie Hallman sa...

Hans: Det håller han med om... bara bryta ihop och komma igen.