söndag 20 mars 2011

1-1 i avstängningar, 1-0 i böter

Så har då disciplinnämndens beslut kommit när det gäller tävlingschefen Mikael Lundströms anmälan angående Cam Abbotts spark mot Mika Zibanejad och Luleås anmälan angående en tackling av Jimmie Ölvestad mot Sebastian Enterfeldt och Marcus Nilsons dito mot Chris Abbott.

Och beslutet blev avstängning för Cam Abbot i två matcher, avstängning för  Jimmie Ölvestad i två matcher, plus böter på 15 000 kronor. Marcus Nilson frias däremot helt. Texten i besluten är väldigt lång men här har ni ett litet sammandrag av alla tre besluten.

CAM ABBOT:
Som grund för beslutet har Disciplinnämnden tagit del av anmälan från tävlingschefen Mikael Lundström, ett yttrande samt filmsekvenser över händelsen. Abbot hävdar i sin inlaga han "endast försöker komma framåt i situationen för att försäkra sig om att Zibanejad inte skall blanda sig i. Domaren drar då i honom samtidigt som han försöker få tag på motspelaren" Abbot hävdar vidare att det inte rör sig om en spark.”

Disciplinnämndens beslut:
”Disciplinnämnden gör, efter att bl.a. ha granskat filmsekvenserna, bedömningen att Cam Abbott riktar en spark mot baksidan på benet på Mika Zibanejad som träffar med ovansidan av skridskon. Av filmsekvenserna framgår att sparken är medveten. Mot bakgrund av de stora risker för skador som spark med skridsko för med sig ska avstängning regelmässigt ske vid denna typ av förseelse. Sammantaget finner nämnden att Cam Abbott ska ådömas avstängning motsvarande två matcher. ”


JIMMIE ÖLVESTAD:
Som grund för beslutet har disciplinnämnden tagit del av anmälan från Luleå och filmsekvenser över händelsen. Jimmie Ölvestad och Djurgården har valt att inte yttra sig i ärendet.

Disciplinnämndens beslut:
” En granskning av åberopade filmsekvenser från match-DVD:n visar enligt Disciplinnämndens bedömning att Jimmie Ölvestad tar fart och hoppar in en tackling med kraft mot huvudet på Sebastian Enterfeldt. Nämnden ser allvarligt på denna typ av förseelser och de ska enligt praxis leda till avstängning. Sammantaget finner nämnden att Jimmie Ölvestad ska ådömas avstängning motsvarande totalt två matcher samt böter motsvarande en match. ”

MARCUS NILSON
Som grund för beslutet har disciplinnämnden tagit del av anmälan från Luleå och filmsekvenser över händelsen från match-DVD. Marcus Nilson och Djurgården har valt att inte yttra sig i ärendet.

Disciplinnämndens beslut:
”Disciplinnämnden finner efter en granskning av filmsekvensen att den anmälda händelsen visserligen skulle kunnat föranleda en utvisning men att den inte är av sådan karaktär att den motsvarar ett match penalty. Mot denna bakgrund ska anmälan lämnas utan bifall. ”

13 kommentarer:

Charlie sa...

En bra sak kom utav detta åtminstone. Mötena med Luleå nästa säsong blir betydligt hetare än tidigare. De "tuffa" norrlänningarna kommer få det oerhört svettigt på Hovet framöver. De lär nog få fullt upp med att göra anmälningar både till höger och vänster för hela deras klubb ska krossas och mosas på alla nivåer och plan.

Anonym sa...

Parasiter som Luleå ska man bara krossa!

Niklas Persson sa...

Jag köper båda avstägningarna, men köper inte Abbotts försvar... Så uppenbart att han hittar på och ljuger... Sparken är solklar. Mika var ju på väg att byta...

Trist att det ska behöva bli sån här pajkastning...

Jag är ju partisk men tycker inte djurgården spelat så fult eller tacklat mot huvudet så mycket...

Anonym sa...

Vad är skillnaden mellan Seikolas tackling och Ölvestad? jag tycker dom är väldigt lika. Så om Seikola klarar sig undan borde Ölvestad också göra de menmen..

Anonym sa...

Vad är skillnaden mellan Cams spark och Hlinkas? jag tycker dom är väldigt lika. Så om Hlinka klarar sig undan borde Cam också göra det menmen..

http://www.fotbollsverige.se/article/5670433/hlinka-slipper-straff-for-spark

Kalle sa...

Marie, det påstås på AIK-forumet att du var en av uppviglarna till avstängningen av Abbott.

Från forumet:
Häglund
Sänt: 2011-03-20 09:43

"När det gäller dif-tacklingarna — helt otroligt att Luleå egentligen hade svalt och gått vidare om det inte varit för att Cam anmälts först. Sjuka huvudtacklingar. Tycker det vilar en skugga över Marie Hallman här, faktiskt, som tog initiativet till Abbotts anmälan."

Vad är din kommentar till det? Låter väldigt märkligt om det är så, varför ska du lägga dig i det hela och hjälpa dif?
Låt lagen göra upp om det på isen i stället för att hålla på med fjantiga anmälningar fram och tillbaka.
Och det här om något visar ju att du är difare. Tragiskt.

Anonym sa...

Djurgårdshetsen mot Abbott hoppade visst upp och bet dem själva i rumpan! Oväntat?

För visst hade det varit skönt att ha Ölvestad på isen idag?

Marie Hallman sa...

Kalle: Mycket kan man beskylla mig för men att påstå att JAG var upphovet till den där ordcirkusen är bara pinsamt. Den idiot som har skrivit det kan ju gärna höra av sig till mig och förklara varför han sprider sån skit och be om ursäkt. Om han nu inte är för feg för det vill säga.

Jag satt i omklädningsrummet när Bladet, Expressen och Svd ångade in och berättade för DIF att Canal plus vevat sparken om och om igen.
Jag - som inte hade någon koll alls på vad som var på gång, fick se bilderna som alla andra pratade om och frågade då DIF om de tänkte anmäla, en ytterst berättigad fråga. Som jag hade frågat vilket lag som helst i det läget.
Järlefelt svarade att de inte kunde göra det pga överenskommelsen. Sedan gick jag hem och skriv mina artiklar.

En läsare frågade i en kommentar hur man anmäler, jag svarade - som jag hade svarat oavsett vilket lag det gällde - att jag tror att man hör av sig till Mikael Lundström, vars kontaktuppgifter finns på hockeförbundets hemsida.

Att sedan tävlingschefen MIkael Lundström i samma veva tar tag i saken och gör sitt jobb efter att TV, Bladet, Expressen mfl ringt och frågat vad han tyckte om sparken är väl inget som jag har styrt upp?


Vill lagen anmäla och vill Lundström anmäla - eller någon privatperson - så får de göra det själva. JAG har inte tagit några initiativ , däremot tyckte jag - när diskussionen var i gång -att det var rätt att Lundström anmälde.

Men att jag skulle ha styrt upp? Hahahahahahahaah.

Kalle... det här var det lägsta jag sett på länge. Pinsamt är bara förnamnet. Och nej. Jag håller inte på Djurgården. Jag vet att Hägglund med flera drivit den tesen länge men han har som vanligt noll koll.

Jag älskar hockey i första hand. sedan tycker jag det är roligt när det går bra för AIK, DIF och SSK eftersom jag följer de spelarna och de lagen så mycket och tycker samtliga tre lag har bra spelare som det förtjänar att gå bra för.

Hägglund tycker sig ha rätt att utan någon som helst koll på läget sprida skit om mig. Därmed kan han ta sig i röven. Det är min kommentar på det.

Och ja, du får mer än gärna publicera den här kommentaren på GH. Om du inte är rädd för Hägglund då vill säga.

Marie Hallman sa...

Charlie: jag hoppas luleå skärper till sig istället. Blir ju hemskt om det ska anmälas till höger och vänster hela tiden.

niklas:ja patetiskt var ordet.

anonym: du får fråga disciplinnämnden...

anonym: eller så kan man se det så här. en spark är alltid fel, alltså var det fel att hlinka friades, han borde ha blivit bestaffad för det.

anonym: Luleå tjänade framför allt på att Cam "tar många dumma utvisningar" Abbott inte var på isen oxch tog dumma utvisningar. Sedan kunde DIF lika gärna ha vunnit. Zibanejad var tex sjukt nära att avgöra direkti förlängningen... men så är det i hockey

Marie Hallman sa...

Kalle: nu har jag melat både Hädglund ohc någn till som spred dynga där. Borde inte bli arg men jag blir så trött på sån där skit. så är det.

Anonym sa...

AIK:arna har väl ingenting annat för sig. Jobbigt sådär, när man tvingas leva på staten och fritid är det enda man har. Pinsamma gnaget.

Erixon sa...

Marie> Alla som läser bloggen regelbundet vet att du brinner för HELA Stockholmshockeyn (inkl SSK och AIK) så bry dig inte om vad 1 eller 2 förvirrade personer läser på andra bloggar och sen leker Sherlock Holmes.
Lundström har sagt att han gjort anmälan på eget bevåg.
Jag blir så irriterad på folk som sprider dynga i kommentatorsfält. Jag förstår om du stänger av funktionen!!

Marie Hallman sa...

Erixon: Tack :0)) Det stämmer bra det!