lördag 19 mars 2011

SSK vs allsvenskans bästa keeper

Omgång tre i kvalserien i dag och jag utgår från att Rögle ställer Jonas Fransson i mål.

Det är Växjös Oscar Ahlsenfelt som har varit bäst av det "allsvenska" målvakterna i kvalserien men kollar man grundserien så var det Jonas Fransson som stod ut som bästa målvakt.


Röglekeepern höll sex nollor och hade 94,10 i räddningsprocent, samt ett GAA på 1,89. Han var för övrigt den enda som höll sig under 2,00 i GAA.

I kvalserien har det gått betydligt sämre där har Fransson 86,21 i räddningsprocent och hela 4.05 i GAA på två matcher, vilket bland annat beror på den första matchen där Rögle vann - till slut - med 7-6 i förlängning mot Örebro. I match två blev det 1-2 mot Växjö under ordinarie tid och nu möter man ett elitserielag för första gången i kvalserien, ska bli intressant att se vad de kan ställa till med eller om SSK kan avfärda även Rögle och ta sin tredje raka seger.

Tungt avbräck i SSK inför matchen dock med knäskada på backen Arto Laatikainen som varit en av elitseriens bästa och här är några Röglespelare att se upp med förutom Jonas Fransson i målet:

Backen Viktor Bartley - spelskicklig och stabil åt båda håll. Spelade över 30 minuter senast, viktig för Rögle inte minst i pp. Kan mycket väl spela i elitserien nästa säsong.

Backen Daniel Glimmenvall, har stor elitserierutin, viktigt med sin erfarenhet.

Forwards: Ted Brithén och Simon Olsson, bland andra. Just de här två är ganska små men brukar ha ett rejält drag under grillorna.

Jag åker till Tälje och skriver för TT, kommer lite grejer senare i kväll från matchen. Jag ska  hinna med lite betaljobb emellan också så det kan ta lite tid men till slut så! Tack för tålamod :0)

2 kommentarer:

Lasse sa...

Marie Hallman - du är så enastående bra, tack för bästa jobbet du gör åt oss hockeynördar!

Marie Hallman sa...

Lasses och Martin: Tack jättesnälla! Det värmde verkligen. Tack för att ni läser!! :0)