fredag 11 mars 2011

AIK fortsätter chocka HV71. 3-0 i matcher nu. (Snabbanalys) uppdaterad, snack med Sandberg på ingång och skadeinfo

Helt otroligt! AIK-fansens dröm bara fortsätter och fortsätter. Eller HV71:s mardröm om man vill se det från den sidan.  3-0 i matcher (!!!) för AIK nu. Och det trots att HV71 vann skotten i matchen med 41-26  och i tredje perioden med 17-3. Sanslöst!

Eller som Janne Karlsson, tränare i HV71 sa sammanbitet i Canal plus: ”Det känns som vi spelar mot en väldigt duktig målvakt. Normalt hade vi gjort 5-6 mål i en sån här insats.”
Och då gjorde ju ändå HV71 första målet efter att ha startat med en galen press mot AIK-kassen från första sekund.

Men AIK täppte till och tog chansen när HV-forwarden Andreas Falk fick matchstraff, till HV-spelarnas ilska efter att han sänkt Josh MacNevin, så att han flög med ansiktet före in i plexit efter att ha passat iväg pucken.

En av HV-spelarna blev så förbannade så jag trodde han bokstavligt talat skulle gå i bitar. Men det var rätt med matchstraff tycker jag då MacNevin ju inte var puckförare längre och enligt Gunnar Perssom som jag pratade med nyss (22.30) så har MacNevin en konstarad hjärnskakning och är borta från spel i minst en vecka.

Men AIK utnyttjade sina fem minuter i pp där. Kent McDonell kvitterade efter 43 sekunder av pp:t och Stefan Johansson satte 2-1 i samma stund som HV71 blev fulltaliga. Simon Önnerud som satt av Andreas Falks utvisning satte precis grillan på isen när AIK jublade för mål.

Kent Mc Donell har nu förövrigt gjort ett mål i samtliga tre kvartsfinalmatcher mot HV71, Stefan Johansson har gjort mål i de två senaste kvartsfinalmatcherna.  Mc Donell gjorde 3-0 målet i första fajten, 2-0 i andra och nu alltså 1-1 kvitteringen medan Johansson gjorde 3-0 målet i andra kvartsfinalen och 2-1 i dag. Och Christian Sandberg, som satte 3-1 pucken i tom kasse gjorde sitt andra slutspelsmål i karriären. Det första kom i första kvartsfinalen då han gjorde 1-0.

Och så nära det var 2-2!! Med drygt en och en halv minut kvar så vevade Teemu Laine och Pasi Puistola vilt framför Victor Fasth för att få in pucken men förgäves och sedan kom alltså 3-1 i tom kasse av Sandberg med 19.42 på matchuret.

Jag har fått tag på Christian Sandberg, så en intervju kokmmer lite senare Måste bara göra lite andra betaljobb klart först då hockeyallsvenskans playoff avgjordes i dag (Mattias Beck såg till att Mora tog sista kvalserieplatsen). 

Peter Nolander klev föresten också av i första. Han har sträckt sig benet men både han coh MacNevin är enligt tränaren Gunnar Persson med i bussen på väg hem i alla fall. Nolander lär kunna spela på tisdag men MacNevin har hjärnskakning och måste vila minst en vecka. AIK lyckades ju nu  vinna trots att de bara hade sex backar i största delen av matchen. Stort.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt j-vla sjukt. Snacka om att knäppa alla experter på näsan. Cred till Magnus Nyström (heter han så?) på expressen som faktiskt varnade för AIK redan före slutspelet. Liksom många av oss amatörer, bör tilläggas...

Marie Hallman sa...

anonym: ja och jag är så glad att jag tippade AIK tia, redan i september. BLev ju fel ändå men åt fel håll om man säger så :0)

Erik sa...

"Men AIK utnyttjade sina fem minuter i pp där. Kent McDonell kvitterade efter 43 sekunder av pp:t och Stefan Johansson satte 2-2 i samma stund som HV71 blev fulltaliga. Simon Önnerud som satt av Andreas Falks utvisning satte precis grillan på isen när AIK jublade för mål." skriver du. Johansson satte väl 2-1 och inget annat?

Härlig seger och 3-0 i matcher. Skönt med vila i några dagar nu så kanske Zednik kan vara tillbaka till den fjärde matchen, så kan Engblom gå ned på backen igen och med tanke på att Nemeth stod över så finns det ju lite sparkapital att ta av.

Även om vi har 3-0 i matcher finns där ändå en oro för vad HV kan ställa till med... Därför vore det underbart om vi kunde avgöra direkt på tisdag. Tar HV den matchen och har sedan hemmamatch direkt på den kan det hastigt och lustigt stå 3-2 i matcher och då är det vidöppet igen...

Samtidigt får HV fyra nervösa dagar att grubbla på om vad som är på väg att hända och de kan vara rejält byxis inför matchen på tisdag.

För att citera en person på Gnagarforum: Ännu en oFASTHbar seger...

Marie Hallman sa...

Erik Ja det ska vara 2-1. Så klart. Ska ändra.