onsdag 30 mars 2011

Visa ryggrad

Fyra matcher kvar i kvalserien och det är väl - för att citera Julian Jakobsen som säger så här på SSK:s hemsida -  " fan dags att börja spela som vi kan".

Typ så ja.

Den som trodde att kvalserien skulle bli en lätt resa för SSK fick som vanligt fel.
Kvalserien är inte enkel, det är snarare det närmaste ett psykbryt som en idrottsserie kan komma. Och de lag som redan nu är avsågade, Mora och Örebro, lär inte vilja åka runt och skämmas fyra sista, de lär vilja göra livet så surt som det bara går för de som fortfarande är med i toppstriden.

Men. Och det är ett fett och kraftigt MEN. Om SSK:s spelare anser sig höra hemma i elitserien så är det dags att visa ryggrad och som sagt "fan dags att börja spela som vi kan".


Om SSK inte vinner mot ett avsågat Örebro hemma, inte lyckas klå upp ett ungt och oerfaret Rögle borta och inte sågar av ett Mora som kom in i allra sista stund och som så här långt mest har fått kämpa med orken, då är man inte värdiga att spela kvar i elitserien heller.

Nu tycker jag att de här SSK-spelarna bör klara att ta fyra raka. Definitivt. Visst Modo i sista kan komma att bli en riktigt rysare men Örebro, Rögle och Mora ska man ta. Så är det bara.

SSK har trots allt avgörandet i egna händer då man fortfarande ligger tvåa och tack vare Rögle har sluppit se Modo köra om. Att Rögle har snott lika många poäng av Modo som Växjö har tagit av SSK är någon slags försyn från hockeygudarna men dit kan man inte sätta hoppet längre.

Nu finns bara en sak kvar om man inte vill möta lag som Borås och Bofors nästa säsong och det är att visa ryggrad, kunskap och börja leverera.

Jag åker till Södertälje, kommer lite grejer i kväll från SSK-Örebro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som SSK:are sen tidigt åttiotal kan man inte annat än hålla med. Att tappa poäng mot MoDo hemma är ok, att tappa poäng borta mot Örebro är dåligt, att tappa 5 poäng av 6 möjliga mot Växjö är ren jävla katastrof. Men vi har allt i egna händer och fixar vi inte det så är vi inte värdiga elitserien. Vill hursomhelst inte ha ett avgörande i Övik och hoppas således att Växjö kniper 3 pinnar av Modo ikväll så vi kan vara klara innan den matchen.

Svempa sa...

Han sa inte NÄR Södertälje ska börja spela som de kan??? Det verkar då inte vara just nu i alla fall.