tisdag 22 mars 2011

De är med i jakten på en VM-plats - uppdaterad 23 mars med lite ändringar

Så har då förbundskaptenen Pelle Mårts tagit ut en första trupp på vägen mot VM.
Det innebär dock inte att alla de här får åka med, det ska snarare ses som ett första embryo till en VM-trupp.

Som ni kanske minns sa Mårts till bloggen i söndags att ungefär hälften av de här spelarna är med och slåss om en VM-plats, andra halvan är unga, intressanta spelare som mest är med för att få visa upp sig - även om dörren så klart inte är helt stängd men så gott som, till årets VM.


Till den här truppen kommer läggas spelare från de lag som fortfarande spelar slutspel - så alla som håller på AIK, Färjestad, Luleå och Skellefteå och som nu undrar "men vad fan var för är den och den inte med" får lugna er ett tag till.

Det nu uttagna gänget ska spela träningslandskamper 30 mars och 1 april mot Lettland i Umeå och Skellefteå, de semifinalspelare som kan bli aktuella ansluter när de slåss ut alternativt efter finalen. Dessutom ska några spelare - har Mårts tänkt sig i alla fall - från KHL samt andra sidan pölen, såväl från NHL som AHL in i truppen.

Det enda man kan säga säkert är att de som redan HAR spelat färdigt och inte är med nu, de kan med gott samvete boka en resa till Mallis eller något under VM. Tillhör man det gänget och inte är med nu så är man inte med sedan heller.

Men här är gänget som är uttagna första svängen i alla fall, och som därmed fortfarande kan vara med och slåss om en VM-plats:


MÅLVAKTER: Daniel Larsson, HV71 och Mark Owuya, Djurgården.

BACKAR: Klas Dahlbeck, Linköping, Mattias Ekholm, Brynäs, Oscar Eklund, Djurgården, Daniel Fernholm, Dynamo Minsk, Staffan Kronwall, Djurgården, David Petrasek, Dynamo Minsk, Henrik Tömmernes, Frölunda.

FORWARDS: Daniel Brodin, Djurgården, Jesper Fasth, HV71, Andreas Jämtin, LHC, Anton Lander, Timrå, Johan Larsson, Brynäs, Nicklas Lasu, Frölunda, Björn Melin, Fribourg, Niklas Persson, Nefthekhimik, Jacob Silfverberg, Brynäs, Martin Thörnberg, HV71, Patrik Zackrisson, LHC

UPPDATERAD: Det blev ett par snabba ändringar redan under onsdagen 23 mars. Danne Larsson kommer inte vara med i Umeå och Skellefteå, jag vet inte varför, har inte hunnit kolla, ska kolla senare. In kommer i stället Västerås unga målvaktstalang Johan Gustafsson. Linköpings Andreas Jämtin är skadad och kommer ansluta senare, nu kommer istället tre andra forwards in: Daniel Widing, Djurgården, Pontus Petterström, Linköping och Sebastian Karlsson, Linköping.


Djurgårdsforwarden Marcus Krüger, som varit med på samtliga EHT-turneringar är inte med, men han har ju slängt sig på ett plan till Chicago istället. Mårts kunde inte garantera en VM-plats och Chicago krävde att få över sin utlånade spelare. Synd att han missar VM men skitkul att han får chansen redan nu i NHL och snyggt av Mårts att inte lägga någon prestige i det och hindra honom, tycker jag.

Så här ser för övrigt Tre Kronors fortsatta väg ut fram till VM som börjar 29 april för Tre Kronors del:
28 mars - 2 april: Läger samt träningslandskamper mot Lettland 30 mars Umeå, 1 april Skellefteå.
6 april: Träningslandskamp Sverige-Tyskland, Halmstad
8 april: Träningslandskamp Sverige- Tyskland, Göteborg
13 april: Träningslandskamp Slovakien -Sverige, Kosice
15 april: Träningslandskamp Slovakien -Sverige, Kosice
21-24 april: Czech Hockey Games, med följande matcher: 21 april Sverige-Ryssland, Malmö. 23 april Sverige-Finland, Brno, 24 april Tjeckien-Sverige, Brno

Inga kommentarer: