måndag 7 mars 2011

Oscar Ahlström "Skräll tycker jag inte att det är"


(Oscar Ahlström längtar redan till match två. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det var upplagt för HV71. Det struntade AIK högaktningsfullt i.
 – Alla i hela laget gör en jättebra match. Vi pressar dem så att de gör misstag. Vi har ett bra försvarsspel, en bra målvakt och är… bra i dag! konstaterar Oscar Ahlström.

Det var mållöst i första men när Christian Sandberg chocköppnat andra med 1-0 efter 35 sekunder kom tvåan, trean och plötsligt stod det 4-0. Och ett samlat dån av hakor som gick i golvet dundrade över Hockeysverige.
Men Oscar Ahlström har svårt att förstå förvåningen och tycker inte alls att 4-2 mot HV borta var en skräll. Inte ens med tanke på att HV kom till matchen med åtta raka hemma segrar mot AIK, att HV hade vunnit de fem senaste hemmamatcher och tagit minst en poäng i de sjutton senaste matcherna hemma.

– Någon skräll tycker jag inte alls att det är. Och skulle vi kolla så (HVs fina sviter) då har vi ju redan förlorat i stort sett innan matchen börjar. Det går ju inte och det gör vi inte. Vi ser bara möjligheter, säger Oscar Ahlström och fortsätter:

– Vi har mött dem fem gånger i år och när vi spelar bra mot dem så har vi chans, då har de det jobbigt mot oss. Det är bara när vi har varit dåliga som vi har varit rejält dåliga och då har det runnit iväg.

Det kändes lite avvaktande från båda håll i första tyckte jag.
– Jasså, nä men det tänkte inte jag på, men sedan blir det väl att när det blir mål så öppnar det upp sig lite…

Och inte lite du! Vad tänkte du när till och med trean och fyra kom?
– Ha, ha, ja det var riktigt skönt. Vi har spelat några matcher på slutet där vi bara har haft ett måls ledning. Nu är vi får tremålsledning så kan man slappna av på lite annat sätt. Och vid 4-0… ja de är klart att det var riktigt roligt och skönt!

Du gjorde 2-0, knappt två minuter efter Sandbergs mål. Tankar efteråt?
– Det vart ganska, ha, ha alltså jag såg inte att den gick in från början. Jag var på väg att vända mig och jobba hemåt och började leta efter pucken, sedan såg jag att allaandra räckte upp händerna och var glada. Jag hann inte tänka alls, jag vart mest glad, ha, ha.

Ingen pass från brorsa för en gångs skulle, utan assisten kom från Peter Nolander och Johan Andersson. Är Victor avundsjuk?
– Ja, ha, ha och det ska han vara! He, he, säger Oscar Ahlström med glimten i ögat.

Tvillingarna har alltid följt varandra poängmässigt och så blev det under första elitseriesäsongen med. Båda gjorde 21 poäng, men Oscar gjorde nio mål och tolv assist och Victor åtta mål och tretton assist.

Slutspelet är nytt för båda men så väldigt annorlunda var det inte, säger Oscar Ahlström:
– Vad ska man säga… det var riktigt roligt! Men jag kände väl ingen jätteskillnad så där (jämfört med en vanliga match). Inte som jag kommer på just nu. Men det var bra tryck på läktarna. Inramningen var grymt häftig.

Ni har ju spelat fem derbyn i år, det är ju lite speciellt det med? Ni är vana vid stort pådrag?
– Ja, så är det ju. Det tror jag definitivt.

Vad var roligast, förutom målen och att ni vann?
– Det var framför allt att kliva ut innan matchen, första minuterna innan matchen startade och liksom känna att nu är vi där!

Direkt efter att HV hade valt er sa Johan Davidsson att de trodde och hoppades att ni hade bränt ert krut i slutstriden av serien?
– Jo, men jag tror det är helt tvärtom. Många av oss gör sin första elitseriesäsong. Det är en dröm som man har haft. Man har suttit och kollat på slutspelet innan, så det har varit en dröm att få vara här. Så nu ger vi ju allt vi har.

 Hur mycket har ni kvar då? Någon risk för tvärnit nu?
– Det tror jag inte. Det kommer att bli tuffa matcher här allihop? Jag tycker att det är mycket kvar. Och vi kan spela avslappnat nu, det är så det är. Vi har inget att förlora. Och nu kanske man är lite mer avslappnad i vissa lägen också, fast man absolut inte vill förlora, slår Oscar Ahlström fast.

HV71 kom igen i tredje, och reducerade två gånger om. Men:
– Det kändes aldrig farligt. Visst, de är riktigt bra i pp och vi fick några utvisningar, sedan tog de ju ut målvakten och gick framåt men vi hade kunnat slå in några puckar i tomt mål, så det var aldrig farligt plus att vi är bra i boxplay, och riktigt bra på det i dag.

När bloggen fick tag på Oscar Ahlström var AIK på väg hem från Jönköping. Då var klockan strax före midnatt och AIK hade några timmar kvar i bussen. På tisdagen väntar träning och på onsdag första hemmamatchen.

– Det ska bli häftigt med allt det tryck som är på Hovet, som jag hoppas blir slutsålt, för jag längtar redan efter den matchen. Jag längtar verkligen.


2 kommentarer:

Leznac sa...

Ja vad ska man säga. Ska AIK vinna någon match så var första matchen ganska lämplig att vinna på onsdag spelar man inför ett fullsatt hovet, vinner dom där sätter man press på HV och då kan det gå hur som helst. Lycka till Gnaget, skulle bara kul om ni slog ut HV.
Tyvärr får en annan vänta till på måndag för SSK.s egna lilla slutspel, för 3:e året i rad.

Marie Hallman sa...

Leznac: Ja jag tycker det är hur kul som helst när det inte går som det "borde"!
Synd att SSK får spela kvalet igen, det är bara hålla tummarna för ett bra kval nu.