tisdag 8 mars 2011

1-1 i tabbar, 1-0 till Luleå i matcher

Efter nästan tre perioder gjorde Luleås målvakt Anders Nilsson en prakttavla som släppte igenom Mika Hannulas skott, från halva planen, typ. Kvitterat då och Djurgården hade all chans i världen att vända.

Men en utvisning på Josef Boumedienne med 33 sekunder kvar av tredje och en halvindianare av David Printz direkt i förlängningen med en man mindre på planen gjorde att sudden bara blev 22 sekunder lång.
Då flipperspelade Sebastian Enterfeldt in 2-1 och matchen var slut.

Djurgården sköt bara 19 skott (5-8-6) och det duger inte. Man fick inte till sina långa anfall heller men nog ska men få iväg fler skott än så där, Luleå vann skotten med 28-19. Och där rök min guldtia. Feltippning av mig som trodde på DIF men jag ursäktar mig med att det var jämnt och faktiskt kunde ha gått åt båda hållen trots allt.

Det blev inga intervjuer av DIF i Canal Plus efter matchen. Jag ska pröva att ringa om en stund, får se om någon svarar, annars får jag försöka i morgon men jag ska testa om ett tag i alla fall.

11 kommentarer:

Marcus Ahlén sa...

Jag tycker Mark borde agerat avsevärt bättre på bägge Luleås mål också!

tobbe sa...

Marcus driver du? vad fan tkr du Owuya skulle gjort bättre? Det var övriga laget som spela så förbannat oinspirerat som gjorde att vi förlora inget annat

Marcus Ahlén sa...

Tobbe: Nej, jag driver inte. Jag är målvakt i hockey också faktiskt.
Jag tycker Mark gör överlag en bra match, men målen borde han agerat bättre på. På det första målet har en vänsterknäet i isen och låser sig för en förflyttning mot bortre stolpen, dit också skottet kommer.
På det andra målet är det självklart Josef och Printz som får ta det stora ansvaret, men när du kollar på repriserna så lägg märkte till vart Mark har sin klubba... Den är inte framför femte hålet och täcker, där den skall vara!

Tycker att första var seg, men DIF kom igång bra i andra och hade hyggligt spel i tredje.

Anonym sa...

Håller med marcus, sen att mark ens släpper en returjävel på det skottet är katastrofalt. Har dom ingen målvaktstränare som kan lära killarna att inte släppa returer rakt ut?.

Erkan sa...

Som det brukar se ut när DIF spelar sudden death: Boumedienne tar en fruktansvärt korkad utvisning och Printz gör ett fruktansvärt korkat avgörande misstag.

Inte ens du kan blunda för dessa faktum, Marie.

Idag dog serien. DIF är alldeles för tröga och har alldeles för dålig inställning. Spelare som Krüger och Widing är otroligt överskattade.

Marie Hallman sa...

Marcus och Tobbe: Jag tycker Mark gör en bra match och sedan, visst man kan alltid ta alla puckar men jag tycker ändå att det är utespelarnas tama agerande plus Josefs utvisning som lägger grunden till förlusten. Och bara 19 skott??? Inte godkänt.

Erkan: Men inte dog serien!!! Det är ju sex matcher kvar att göra något på än så länge i alla fall. Skitmatch i dag av DIF, ja, men som sagt, kört? Nej då. Inte efter en torsk.

Niklas Persson sa...

Marcus är helt rätt ute. Men att kalla det tavlor är lite väl hårt. Ett direkt skott och en retur/misslyckad undanrensning.

Anonym: när du hittar den målvaktstränare som lär målvakter att inte släppa retur med benskydden så säg gärna till mig! Under tiden kan du ju själv fundera på hur det skulle gå till... På skott från två tre meters håll... Jo tjena du!

Anonym sa...

Handbollsklister på benskydden...

Niklas Persson sa...

Anonym: Sulle vara det då :-) Jobbigt med förflyttningar längs isen dock... :-P

Erik sa...

Till 99,9 procent säkerhet kan jag garantera att Viktor Fasth hade sugit åt sig den pucken som Markindapark släppte retur på.
Kolla in hur Fasth spelar och jämför med Mark. I täta situationer framför mål så kommer det aldrig returer från Fasth och kommer det någon så styrs de bort från målet inte rakt fram som fallet är med Mark.

Erixon sa...

Haha Erik det är inte du som är Erik Granqvist va?
Vilken knivskarp analys!