torsdag 31 mars 2011

Eriksson: " Jag har inte varit tillräckligt bra"

( SSK:s lagkapten var självkritisk efter tre tappade poäng mot Örebro. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)

Jag pratade lite med Jocke Eriksson som är lagkapten också. Ett par citat finns i texten som ni hittar i inlägget ovanför, men vi hann med en hel del till.

Så här sa Jocke Eriksson om…

…1-4 förlusten:
-Jag själv och några andra når inte den nivå som vi har nått under elitserien, samtidigt som Örebro gör en bra match plus att de kom trea i allsvenskan så det är inget skitlag. Sedan att vi inte fann vår nivå, det kan man inte komma undan, det måste man erkänna även om det alltid finns två sidor av myntet.

…tabelläget:
-Vi skulle inte ha satt oss i den här sitsen till att börja med.

Nä men nu är ni där, så vad ska ni göra nu?
-Vi får ta fram positiva bilder, och se möjligheterna. Vinner vi de tre matcher som är kvar under ordinarie tid så är vi kvar. Vi har det fortfarande i egna händer, det gäller att se det och jobba från det.Vi har tre matcher kvar, det handlar om en vecka. Det handlar inte om att vi inte kan vinna utan att vi måste få ut det vi inte får ut nu.

…vad man ska plocka fram för positiva bilder:
-Att vi trots, tre raka förluster, har allt i egna händer och kan kontrollera vårt eget öde och om vi vinner så är det det enda som vi behöver bry oss om, då behöver vi inte bry oss om hur det går i andra matcher eller vad de andra gör. Det är en positiv grej. Det är sånt man får tänka på och försöka hitta positiva krafter i.

 …han är skadad som det har spekulerats kring?
-Nej jag är inte skadad.

Inte?
-Nej jag är inte skadad.

… Hur det kan se så viljelöst ut ute på isen från SSK:s sida:
-Jag kan inte svara på det. I dag kändes det som att ju längre matchen går ju mer blir vi tyngda av stundens allvar.

… Popovic säger att för få vill vara med:
-Jag vill inte kommentera det, för jag har inte spelat bra själv, jag har inte varit tillräckligt bra, då kan jag inte kommentera andras insatser. Det blir kanske så att man blir påverkad av situationen. Men det finns ingen anledning för mig att titta på eller klaga på andra när jag inte spelar bra själv. Jag får titta mig själv i spegeln och titta på min egen prestation först.

...det är dags att plocka ner sportchefen Nygårds i båset för att få in en ny röst där?
-Jag har inga kommentarer till det eller till om det behövs en ny tränare heller eftersom jag är en av de som inte har spelat bra själv. Jag kan, återigen, bara se mig själv i spegeln och försöka spela bättre själv först.

… SSK får 1-1 och för en stund där så känns det som om matchen ska vända:
-Ja men jag är imponerad av att Örebro spelar en så uppoffrande hockey som de gör. De täcker skott hela tiden, nu är det i och för sig vi som är spelförande och då blir det lätt att just de gör det men de slänger sig med armar och huvuden före hela tiden.

Trots att de inte har något att spela för längre?
-Ja precis.

… hur man ska ladda om mentalt:
-De flesta är nog tagna av stundens allvar, så alla får försöka hitta sitt sätt att slappna av och ladda om, om det sedan är att umgås med familjen eller vad det nu kan vara, lägger jag mig inte i. Det viktiga är att vi hittar ett sätt att få ut allt av gruppen.


Inga kommentarer: