måndag 14 mars 2011

Do or die DIF

 
(Nu gäller det. Vinna eller försvinna för DIF. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Ni vet ju redan -ingen har lyckats vända 0-3 i slutspelsmatcher till seger med 4-3. Märkligt egentligen.Vinna fyra på rad går ju ofta bra i början av en serie för ett lag så varför skulle det vara så svårt att ta fyra raka på slutet?


Visst, där finns mentala faktorer. Har man fått stryk i tre raka av samma lag så är det klart att man tycker det är tyngre och tyngre att möta just det laget och deras sätt att spela. Och ofta har det lag som vinner med 4-0 varit hyfsat överlägsna i åtminstone tre av fyra matcher.

Det har Luleå inte varit i den här serien. Man vann på övertid på ett flaxmål i första och det inbromsade målet i tredje känns också på turkontot. I match två var det målvakten som hade grym tajming - eller tur hur man nu vill se det - som fick fram klubban just där pucken var på väg att gå in till 2-0.

Med lite tur så hade det faktiskt kunnat stå 3-0 till DIF eller åtminstone 1-2 eller 2-1 i matcher. Men tur förtjänar man och uppenbarligen har Luleå jobbat sig till mest av det.

Jag tycker i och för sig att Djurgården har jobbat sig uppåt för varje match även om jag fortfarande undrar var det där lyftet som aldrig riktigt kom under serien har tagit vägen. Finns det? Kommer det? Eller ska det här bli säsongen där DIF var okej men aldrig lyfte, riktigt?

Hovet ser ut att bli fullsatt i kväll, förhoppningsvis kan det lyfta Djurgården framåt mot ett första steg mot en historisk vändning. Vore hur kul som helst så jag håller en tumme för det.

Jag kommer dessvärre inte vara på matchen. Jag ska skriva kvalseriehockey ute i Södertälje så det blir två ångestmatcher i kväll. En i kvalet och en i slutspelet. Drömmen är ju vinst i båda ... men jag är som sagt i Tälje, skriver för TT och lämnar lite SSK grejs efteråt. Ska göra lite mer betaljobb därefter åt Expressen men tänkte i alla fall pröva att ringa någon i DIF.Om det nu är någon som svarar, beror väl lite på hur det går. Kan tänka mig många avstängda mobiler om det blir torsk- vilket jag i såfall har full förståelse för,och då får vi ta det i morgon.

Men vi får se. Jag gör så gott jag hinner. Det jag hinner med kommer i natt, resten i morgon. Tack för tålamod!

9 kommentarer:

Bengan sa...

3211 i Templet. Pinsamt och patetisk låg publiksiffra. När det är en sån viktig match borde det ju vara ett rimligt krav att det är lapp på luckan. Men Södertäljeborna verkar inte vilja ha något elitserielag i ishockey...

Marie Hallman sa...

Bengan. Allvarligt. Har du redan glömt AIKs publiksiffror i vinter? Det är derbyna och slutspelsmatcher som har lyft era siffror, annars ahr det legat mellan tre och fyra tusen. Sluta hacka på andra lag nu och gläds åt Gnagets framgångar istället. Det borde gå utan att spy galla över andra.

Anonym sa...

Södertälje ska fan ner i HA, tråkigt lag, som inte drar någon publik.

Marie Hallman sa...

Anonym: JAg håller INTE med.

Bengan sa...

Marie: Derbyn och slutspelsmatcher lyft snittet??? Var har du varit de senaste månaderna? Inte i Hovet tydligen, då du hellre verkar vilja sitta och mögla bort i rucklet på Geneta-åsen.

AIK - Modo 7636
AIK - Luleå 6542
AIK - Färjestad 4205
AIK - Brynäs 5697
AIK - Södertälje 5821
AIK - Modo 6212

Där har du AIK:s publiksiffror i hemmamatcherna sen slutet av januari och då har jag ändå räknat bort ett derby. Bara för dig att kolla själv på Swehockey om du inte tror mig.
När det har varit viktiga matcher har vi stöttat vårt lag och inte svikit som publiken gör med Södertälje Sport.

Det tog ett tag för publiken att hitta till ishockeyn men sedan januari har publiksnittet varit närmare 6 000, så det är en MYT att det är derbyna som har lyft vårt publiksnitt.

Och jag häcklar så mycket jag vill. I synnerhet Södertälje som spelar tråkig ishockey och som har supportrar som tjatar om slutspel och lider av ständig hybris. Jag bemöter bara andra som jag själv blir bemött.

Och varför inte bara hålla med om att i så viktiga matcher som det är i kvalserien så ska det vara en självklarhet med lapp på luckan i hemmamatcherna?

Anonym sa...

Håller med Maria! Är man gnagare ska man enbart vara tyst angående publiksiffror.

Anonym sa...

Bengan: Seriöst, börja älska ditt lag istället för att hata alla andra!

Anonym sa...

Och den här diskussionen tas i ett inlägg som handlar om Dif?!?! Skärpning!

Marie Hallman sa...

Bengan (och alla andra)
VIll man nu börja leta publiksiffror så finns ju de här mindre roliga för AIK också...
23/9 SSK 3481, 7/10 Brynäs 3936, 14/19 Modo 3626, 18/10 HV 4528, 26/10 Luuleå 4147, 30/10 Linköping 3 153 (!).1 /11 4 083, 29/11 Brynäs 4536. 6/12 FBK 4625, 11 /12 TImrå 3 853 und so weiter. Ska man nu håna andra och kalla sig själv publiklag så bör man väl vara det hela året om. Eller?
Men det är egentligen skitsamma. Min poäng Bengan är - som alltid - att jag inte begriper poängen med att sitta och hacka på andra i någon slags iver att lyfta fram sitt eget lag. Det finns så mycket bra i AIK att lyfta fram om man vill hylla AIK så varför inte göra det istället.
Det här att försöka reta upp andra blir bara tröttsamt. Och visst får du håna hur mycket du vill men inte här. Jag börjar lessna på det. Jag vet att du har (jorå) en del intressanta tankar om hockey och AIK som inte går ut på att spy på andra så lyft fram det istället. Annars kommer jag börja ta bort inlägg en masse.