tisdag 8 mars 2011

Boumedienne: " Tacklingar ingår i spelet"


(Boumedienne vill se bättre jakt på andrapuckarna i kvart två. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Den som hade väntat sig en målexplosion fick vänta förgäves. Första kvarten mellan Djurgården och Luleå blev ungefär som matcherna varit i serien – tajta och målsnåla.
– Båda lagen spelar bra försvarsspel, det var väl inget lag som hade så mycket chanser, säger Djurgårdsbacken Josef Boumedienne.

Som tycker att det var:

– En bra hockeymatch. Chansfattigt, ja, men det är så man vill spela, i alla fall delvis. Man vill ha många chanser själv men inte att motståndarna ska ha det.
Det var inte så stor skillnad mot mötena i serien?
– Nja, det har väl varit lite fler målchanser då men det är ju mer frukten av dåligt försvarsspel då än snygga kombinationer. Luleå spelar jävligt snålt och går man tillbaka till grundserien så släpper de ju inte in så många mål och släpper inte till så många skott emot sig heller. Samt tar få utvisningar, så det var ungefär som väntat, säger Boumedienne.


(Hannula har en bra chans. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Luleå vann skotten med 28-19?
– Ja det är inte bra. Det är för få skott, absolut. Vi var lite dåliga på att ta tillvara på andrapuckarna efter skotten. Det är ofta där som man får bättre målchanser, när man vinner tillbaka pucken efter ett skott. Vi måste vara bättre på det.

Det blev inte så långa anfall heller, för något av lagen, som båda vill ha?
– Det håller jag med om men båda lagen spelade disciplinerat då blir det så.

Hur ska ni dyrka upp Luleå i nästa fajt?
– Genom att vinna tillbaka pucken när vi har avlossat skotten. Och vara lite hetare på de lösa puckarna.


(Christian Eklund hoppar vid Widings skott. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Luleås 1-0 mål kom redan efter 49 sekunder av matchen. Sedan var det ställningskrig eller skyttegravar om ni så vill matchen ut. Men Djurgården kvitterade ändå i slutet av tredje då Mika Hannula slängde iväg en chanspuck från halva planen som – till allas förvåning – gled in mellan benen på Anders Nilsson.

– Jag satt i båset då och det målet så jag tyvärr inte, konstaterar Boumedienne.


(Jubel efter 1-1. FOTO: ANDREAS GRANDIN)
Som åkte ut för crosschecking en minut efter kvitteringen, med 34 sekunder kvar till full tid.
Djurgården fick därmed börja sudden i spel fyra mot fem.

– Jag blev förvånad, för jag tyckte inte att det var en utvisning. Det kändes inte som någon utvisning heller men om domarna dömer crosschecking då var det väl det.

Vad var tanken i läget innan du åkte ut?
– Tanken var väl att tackla honom så att han tappar balansen. Hockey är en fysisk sport och tacklingar ingår i spelet, det var inget konstigt med det men dömer de crosschecking så är det crosschecking.

Var det nervöst att sitta där i utvisningsbåset när förlängningen börjar och Luleå dessutom gör mål efter bara 22 sekunder?
– Nervös var jag inte, jag litar ju på vårat boxplay och kände att vi borde klara det men sedan blir det en olycklig studs och mål. Men jag satt ju inte där och tyckte synd om mig själv, för man det då har man fel yrke. Det blev en olycklig studs nu, det är sånt som händer.


(Fokus på väg in. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Djurgården sover kvar i Luleå som vanligt (det går inga flyg hem), tränar där uppe i morgon och flyger sedan hem till Stockholm och Hovet.


(Cehlin och Ottosson kan också spela tajt. FOTO ANDREAS GRANDIN)

På torsdag väntar kvartsfinal två, inför ett mest troligt utsålt Hovet.  (Trångt framför Luleås mål. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Vad tycker du att ni ska ändra i spelet, förutom att gå på fler andrapuckar som du nämnde tidigare?
– Absolut ingenting. Jag tycker att vi spelar bra, vi kan spela lite mer fysiskt kanske, skulle behöva lite fler tacklingar men annars spelade vi bra. Det är bara att köra på.

3 kommentarer:

Burken sa...

Klantigt av Boumedienne att ta en utvisning i det läget. Sen så undrar man ju vad Printz sysslar med i förlängningen.

Anonym sa...

Burken, skyll inte på Printz. Skyll på snubben som släpper retur på det där skottet.

Anonym sa...

Varför måste man alltid skylla på något? Fan, nu blev det såhär, bara ladda om.