onsdag 2 mars 2011

Brynäs-SSK 3-2 efter straffar (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMMM
Målvakter: Thomas Greiss, Brynäs, 92,59 % och Pontus Sjögren, SSK 89,29 %
Publik: 6 257.
Domare: Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist.

Bäst i SSK
MMM Fredrik Andersson, f.
MM Patrick Carlsson, f
M Arto Laatikainen, b.

Bäst i  Brynäs: Sebastian Lauritzen, f.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
Kvällens...
... räknemiss: SSK lyckades dra på sig en utvisning redan när man gjorde första bytet och då är en man för många på isen! Snacka om sugna. Inget mål för Brynäs under första pp:t däremot gör SSK mål när man blir fulltaliga.


... 0-1 (04.00) Jocke Eriksson (Markus Seikola). Ett skott av Markus Seikola från höger , retur som glider ut mot bortre stolpen, där slår Jocke Eriksson in första målet för kvällen

...ramsa: SSK-klacken sjöng direkt efter målet "Thomas Greiss håller på Tälje". Helt logiskt med tanke på hur svårt den mannen har haft för just SSK.

... stolpskott: Farligt läge för Brynäs då backen Dale Clarke sköt ett skott som lagkamraten Andreas Dackell sedan styrde i främre stolpen i slutet av första

... kalabalik:  Sebastian Lauritzen prickade ribban – trodde alla på isen – efter 1.55 av andra. Spelet fortsatte och några minuter senare fintar Patrik Carlsson upp Thomas Greiss på läktaren och gör mål samtidigt som han dras ner. Men det blev inte 2-0 för SSK där, det blev ett videodomarkaos i stället.

...videokoll: Domarna på isen tror först att det inte är mål, domaren påkallar videokoll, och Wolmer Edqvist åker ut och pekar på mitt punkten. SSK är i uppror och tvingar fram en koll till. Nu åker domare nummer två, Mikael Sjöqvist till båset, ny videokoll och nytt pekande på mittpunkten. Beslutet innebär också att SSKs mål ogillas eftersom spelet, enligt reglerna ska blåsas av efter det första målet. Klockan vreds tillbaka och spelet sattes efter långa och ilskna diskussioner igång igen.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
...oops: Pontus Sjögren var, när spelet äntligen kom igång igen, nära att göra självmål då han skulle dra till sig pucken och sånär drog in den i målet

... pp: som vanligt en katastrof för SSK som hade 6 pp utan att kunna göra mål. SSK:s spel höjde sig dessutom rejält varje gång motståndarna blev fulltalliga

... 1-2 (14.55) Fredric Andersson (Ryan Lasch, Pierre Hedin).  Andersson får pucken lite snett ut till höger från Lasch, lyfter in den vid bortre stolpen mellan benskyddet och stöten.

Brynäsforwarden Andreas Dackell har nu lämnat isen, dubbelvikt efter en rövtackling från Martin Chabada.

... ooops två: nära, nära att Greiss släppte in ett höstlöv från kanten, inslängt av Markus Seikola. Tysken måste ju drömma mardrömmar om SSK.

…. Miss: Två bra SSK-chanser i början av tredje men vad gör Robban Carlsson vid ett av dem? Får världens läge att bara stöta in pucken i öppet mål vid ena stolpen men skjuter längs med mållinjen i stället. Kort därpå har SSK även ett skott i ribban.

… räddare i nöden: I början av tredje är det fullt kaos framför Pontus Sjögren men Julian Jakobsen lägger sig som en bläckfisk över hela situationen och lyckas rädda på mållinjen.

 … skadechock: Brynäs fick fyra (!) spelare så illa skadade att de klev av under matchen. Calle Järnkrok klev av med en axelskada, Lars Jonsson fick en puck på munnen men tänderna klarade och han slapp hjärnskakning, Sebastian Lauritzen fick en knätackling (se nedan), fick hjälp av men klarade sig med lårkaka. Värst gick det för Andreas Dackell som klämde handen mellan sig och Martin Chabada i en närkamp på ett så olyckligt sätt att han misstänks ha fått en fraktur och eventuellt kan ha brutit handen (var beskedet på torsdagskvällen).

…idiotutvisning: Pierre Hedin drog – vid ställningen 2-1 – i slutet av matchen på sig en tvåa i offensiv zon, när SSK har pp. Det får bara  inte hända.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... knätackling: Jocke Eriksson åkte ut för tripping 1.07 efter Hedins olyckliga utvisning. Det gav Brynäs spel i fem mot tre och där small det. Så klart. Brynäs ville sedan anmäla det hela som en ful knätackling med avstängning och allt men ångrade sig någon timme senare (se mer nedan).

… 2-2 (18.50) Jacob Silfverberg (Johan Larsson, Mattias Ekholm) spel 5 mot 3. Jacob Silfverberg trycker in kvitteringen vid bortre stolpen, framspelad av Mads Hansen och Mattias Ekholm


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

… utbrott: Det var minst sagt ilsket i SSK-båset nu och flera spelare slängde saker omkring sig i båset vilket fick domaren att åka fram och ge en tillsägelse till tränaren Peter Popovic.

…avgörande: En mållös förlängning följdes av straffar där SSK missade sina tre och Jacob Silfverberg satte en av Brynäs två straffar.

…3-2 (Straffläggning) Jacob Silfverberg. En rak och snabb straff, rätt upp i nättaket. Snyggt.

…argaste: SSK-tränaren Peter Popovic fick verkligen behärska sig under presskonferensen. När Brynästränaren Czarnecki började prata om att anmäla Jocke Eriksson till disciplinnämnden för knätacklingen på Lauritzen såg det ut som om ”Poppe” bokstavligt talat skulle explodera. Men han behärskade sig med de svartaste ögon som synts på länge.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
…sågning: Popovic och till viss del även Czarnecki samt Jocke Eriksson sågade domarparet så det stod härliga till. Jag lägger ut mer snack om det under onsdagen, kan inte lägga ut texter och snack förrän papperstidningen är ute (och jag har vaknat).

…klargörande: Det blir ingen anmälan av Jocke Eriksson. Czarnecki som först ville att domarna skulle göra en anmälan till disciplinnämnden för en ful knätackling (som blev två minuter tripping under matchen) hade ett snack med domarna efteråt där han krävde anmälan men domarna sa nej och Brynästränaren konstaterade efteråt att då låter Brynäs saken vara och nöjer sig med den utvisning som SSK:s lagkapten fick i matchen.

...domarbedömning: Blev en överkorsad geting. Var ju total förvirring.

Skotten i matchen: 28-27 (8-7, 7-7, 9-11, 3-2, 1-0)

8 kommentarer:

Anonym sa...

"...ramsa: SSK-klacken sjöng direkt efter målet "Thomas Greiss håller på Brynäs". Helt logiskt med tanke på hur svårt den mannen har haft för just SSK."

Thomas Greiss håller på Tälje borde det väl ändå vara?

Marie Hallman sa...

anonym så klart. Klkockan är nu halv fem på morgonen, j,ag är lite trött men jag ska ändra. Bra att du sa till.

Jonas sa...

Jocke åkte ut för tripping, inte knätackling. Allt detta efter att domaren kollat på jumbotronreprisen. Ville bara upplysa om detta!!

Thomas sa...

tack marie, bra som vanligt. Glöm inte ändra till fredric andersson i matchens tre stjärnor. Anmäla jocke???, han står ju så still det bara går, brynäsaren åker på och förstärker ju!.
Men jag kanske är enågd vad vet jag, kanske skulle bli hockeydomare???

Jonas sa...

Mja om du tittar en gång till så ser du att han sticker ut knät precis i rätt (eller fel) ögonblick. Svårt att se på en jumbotron under press men visst är det en knätackling.

Marie Hallman sa...

Jonas: jo det blev tripping officiellt men det enda alla pratade om efteråt var "knätacklingen". Du har rätt i att det blev fel rubricering här i bloggen men jag har förtydligat det lite nu.

Thomas: ja jisses vad tröttjag var, bra att du sa till!!! ska såklart vara Fredde Andersson.

JOnas diskussionen efteråt var ju om han hade uppsåt när benet åkte ut, dvs satte in en ful knätackling med flit, men Jocke hävdade motsatsen och att han stod still och att benet kan ha glidit ut men utan uppsåt... jag ska lägga in lite snack om det nu.

Jonas sa...

Tycker faktiskt inte att det var en tvåa ens, han kan ju inte gärna försvinna, men man är ju lite färgad:) Var på plats och det va en ganska sjuk match milt uttryckt! Tack för alla fina artiklar Marie!

Marie Hallman sa...

jonas: sjukt var ordet! Tack själv för att du läser :0)