torsdag 31 mars 2011

SSK-Örebro1-4 (0-0, 1-1, 0-3 )

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Matchen: M
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK 78,95  % och Ola Nilsson, Örebro 97,22 %
Publik: 3 147
Domare: Morgan Johansson och Pehr Claesson

Bäst i SSK
MMM Ryan Lasch, f.
MM Mathias Månsson, f.
M  Lukas Kilström, b, Linus Videll, f.

Bäst i Örebro: Pär Edblom, f.

Kvällens...

... rundtur: tog Ryan Lasch som med pucken klistrad vid bladet åkte och fintade bort örebrospelare i ett helt varv runt Örebromålet.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
... påkörning: Örebros målvakt blev överkörd i första, men inte av någon i rött utan av två egna spelare, Stefan Warg och Johan Adolfsson som båda rammade Nilsson.

...vill inte: Blev gruff och en dubbelutvisning halvvägs in i första, men Putte Carlsson var inte pigg på att sitta av den. Linus Videll ombads av domarna att säga åt honom och gick fram i båset och petade till SSK-forwarden som satt kvar en stund till på bänken innan han till sist åkte över till botbänken.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
... avblåsning: Märklig eller åtminstone en för tidig avblåsning av spelet där i samma sekvens, pucken var lös och SSK slet febrilt för att få in den men domarna blåste av mitt i allt.

... räddning:  Pontus Sjögren var helt borta men hade först lite tur med ett dålig Örebroskott, sedan kom ett riktgit bra och då revanscherade han sig genom att göra en stålmannen dykning i precis rätt tid och räddade ett givet mål med benskyddet. Puh.

***period 2*

...tappraste: Klacken som i två perioder verkligen gjorde sitt för att få lie liv i ett halvtomt Tempel. Starkt. I tredje började man ge upp och när baklänges målen rasade in lämnade majoriteten av publiken hallen. Jag kan förstå frustrationen.

... what the f...k?: En hel säsong med pp men inte har det blivit bättre för det. Otroligt.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
...hög: Snacket om att gå på mål ... är ju bra men fem spelare som ligger på varandra i en hög är nog inte riktigt som det var tänkt. Men Örebro visade gigantisk vilja och gjorde verkligen allt de kunde för att vara i vägen där.

...argaste: Örebros tränare Peter Andersson lackade rejält på sin forwardsstjärna Conny Strömberg som stod kvar på isen och skrek åt domarna istället för att kliva av när laget redan hade bytt. Andersson hoppade fram till den öppna båsdörren och handgripligen slet in Strömberg och gav honom samtidigt en smäll. Jag måste säga att jag förstår honom. Andersson alltså. Örebro hade tur som inte åkte på en utvisning för en man för många på isen i det läget.

...0-1 (9.29) Pär Edblom (Andreas Frisk, Marcus Weinstock). Spel 5 mot 4. Skott av Frisk, som ger en retur, den snapper Edblom upp, åker ner snett bakom mallet och gör sedan en “rövare” det vill säga skjuter pucken via Sjögrens röv och in i mål. Inte mycket SSK-keepern kunde göra åt det men var någonstans var utespelarna?


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... tryckare: Ryan Lasch vägrade ge vika och körde bara rakt fram, då stod Örebros Emil Axelsson och fattade tydligen inte vad som var på väg att hända och bang så blev det världens kollision.

...1-1 (19.53) Lukas Kilström (Ryan Lasch, Fredric Andersson) Lasch håller i pucken och inväntar en lucka framför mål, där Kilström dyker upp och sätter klubban till pucken och styr in målet.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

***period 3*****

...1-2 (12.46) Jon Palmebjörk (Pär Edblom, Stefan Warg) Skott av Edblom rakt framifrån, retur ut åt sidan där Palmebjörk sätter till klubban och styr in pucken i öppet mål.

... 1-3 (15.20) Markus Andersson (utan assist) Andersson kommer längs högerkanten, Seikola försöker bryta och slå bort pucken men den studsar sarg och ut tillbaka till Andersson som kommer fri med Sjögren och iskallt sätter pucken i mål.

... skada: Mathias Månsson fick hjälpas av isen i slutet av tredje, fick hjälp dubbelvikt ut efter att ha blivit spearad ”rätt på pungen” som han konstaterade efter matchen. Han tog sig samman, var kvar på bänken och vägrade lämna matchen i förtid. Efteråt hade han galet ont men svarade på frågan om det här skulle ge problem i nästa match ”Aldrig. Jag är fan inte någon som viker ner sig.”


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 
…bänkning: Popovic bänkade flera av de mest rutinerade spelarna på slutet, bland andra Robban Carlsson och Jonas Almtorp med motiveringen ”Det hände inget där”.

... tom bur: SSK tog en sista chansning och tog ut målvakten men... det blev mål i baken direkt. Av Johan Sjödell Wiklander av alla.

...1-4 (16.26) Johan Sjödell Wiklander (Conny Strömberg) Mål i tom bur.  Passning från långsidan till Sjödell Wiklander som tar emot och lägger in pucken. Utan att någon ens försöker slänga sig. Uselt av SSK. Visa vilja!

... fall: SSK ramlade i och med förlusten ner på tredje plats, dvs under elitseriestrecket. Det är två pinnar upp till tvåan Rögle nu. Fyran Modo som tappade två poäng i Växjö har samma poäng som numera trean SSK, men SSK har bättre målskillnad.

Skotten i matchen: 36-19 (14-5, 9-5, 13-9)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla nån, SSK är ett lag som igår kväll visade sig bestå av ett gäng "bubbleheads" som är större än laget. Du må tycka att ÖHK försvarade sig som en 5-mannahög framför eget mål. "Grishockey" är effektiv mot ett lag som saknar förmåga att föra matchen. Effektivitet i kontringar är något som fällt större lag än SSK,
ÖHK forever!

AIK sa...

Det är inte utan att man lider lite med SSK just nu. Vi vet ju alla vilket helvete kvalserien är. Dessutom tillhör jag den skaran som mycket hellre ser SSK kvar i Elitserien än att få tillbaka ett skitgäng som t.ex. Rögle som inte tillför något för någon (mer än 3.000 mjölkbönder på den Skånska slätten).

Marie Hallman sa...

anonym: håller helt klart med dig i analysen av bubbleheads. Och jag klagade inte på Örebros femmannahög där, det var mer ett konstaterande och jag önskar att SSK hade haft samma offervilja! VIlket de tyvärr inte hade. Så se det som en komplimang mer än ett klagomål. Det var en usel hockeymatch - från båda håll men Örebros vilja var 5 MMMMMM SSKs var närmast ett överkorsat M. Helt klart var det så.

AIK: Ja jag tycker sjukt synd om alla SSK fans som får se det här eländet nu. Det är de faktiskt INTE värda.

Anonym sa...

Nå.. är det SSK - Växjö? Eller SSK -Örebro som spelade? ;)

Växjö spelade i Sports Axa redan i fredags.. :)

Marie Hallman sa...

Eftersom det står Örebro i resten av texten så fattade nog alla att det blev ett fel där i rubriken.Sorry för det, jag såg det inte ens själv. Men de är klart att det ska stå Örebro