tisdag 15 mars 2011

Kvalserien omgång 1, Södertälje-Modo 3-2 e straffar (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM+
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK 94,29 %  och Tuomas Tarkki, Modo 90,32 %
Publik: 3 211
Domare: Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist.

Bäst i SSK:
MMM Pontus Sjögren o Riku Helenius, mv
MM Julian Jacobsen, f
M Linus Videll, f

Bäst i Modo: Hannu Pikkarainen, b.

Kvällens...

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

.... nick: Pontus Sjgören fick en puck rätt i hjälmen redan efter sju sekunder, blev som en nick och spelet fortsatte.

... 0-1 (4.48) Morten Madsen (Per-Åge Skröder, Byron Ritche).  Riktigt snyggt anfall av Modo, som inleds med att Byron Ritchie drar isär SSK-försvaret, Skröder får pucken, trampar rakt in i slottet, spelar ut på kanten till Madsen som kommer i andra våg och distinkt lyfter in ettan.

... chans: Mathias Månsson fick den dittills bästa chans efter cirka åtta minuter av matchen, med en man färre på isen, när han står vid ena stolpen och sånär styr in pucken. Men det hinner komma folk i vägen och publiken vill ha utvisning, tycker att Månsson hindras men så blev det inte.

... hål i luften:  Modos Nicklas Danielsson hade öppet mål men lyckades träffa luften istället för pucken, tursamt nog för SSK.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... Oh My Good: SSK hade även tur i bytet efter där det var total kalabalik framför SSK-målet och Ladislav Nagy sånär vevade in 2-0 liggandes på ryggen (!)

.. straff:. Mattias Carlsson kom fri, hakades först upp av Anders Eriksson (som fick två minuter för det) och sedan av Nicklas Danielsson, precis framför målet varpå SSK även fick en straff. Den lade Linus Videll som fintade, snirklade och gjorde allt rätt fram tills allra sista hundradelssekunden där han la över pucken på backhand men sedan inte fick till träffen riktigt och då åkte pucken förbi målet istället för in i det.

... gratischans: Både utespelare och Modomålvakt tappade pucken, som flög upp i luften och för någon sekund såg det ut som att Julian Jakobsen som var i närheten skulle kunna nicka in pucken, eller bara böka in den, men han hann liksom inte ens fram till läget. Och såg verkligen ”faaaan” ut efteråt.

... fasthållning: Blev en märklig sekvens lite senare där Mathias Månsson hamnade underst i högen av spelare, och blev nertryckt av Ole Kristian Tollefsen så att han inte kunde utnyttja läget att passa fram till en medspelare när Tarkki såg lite less ut men någon avblåsning blev det inte.

*** period 2 ***


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... passning: Inte så ofta som det blir assist till målvakterna men Pontus Sjögren var väl värd den assist som var halva målet om man nu kan säga så.

... 1-1 (7.47)  Julian Jakobsen (Martin Chabada, Pontus Sjögren) Fin pass av Sjögren ut till Martin Chabada,  längs kanten och halvvägs upp i banan, han passar diagonalt fram till andra kanten där Julian Jakobsen kommer åkande och lyfter in pucken över en liggande Tuomas Tarkki.

...snurrfint: Jonas Almtorp hann med en 360 graders nere vid ena stolpen hos Tarkki. Synd att det inte blev mål på den finten.

...strykare: Yanick Lehoux hade ett skott som strök förbi målet med cirka två minuter kvar av andra.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... 2-1 (18.35) Mattias Carlsson (Yanick Lehoux, Markus Seikola) spel 5 mot 4. SSK:s extra träning på pp gav resultat… fin pass rakt över isen från Lehoux till Carlsson som drar ett slagskott vid sidan av Tarkki.

***period 3****

...  2-2 (0.37) Hannu Pikkarainen (Niklas Sundström) Spel 5 mot 4. Det hann bara gå sju sekunder efter att Jocke Eriksson hade visats ut för hakning så satt kvitteringen där. Ett skott snett utifrån som styrs in (KOLLA DET)

... omplåstring: Modos Tollefsen fick lämna arenan fyra minuter in i tredje för att sy vid näsan efter en närkamp. Såg ut som att han skurit sig på visiret i smällen


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... Månsson: trivs när det bränner till, var med överallt och hade ännu en fin chans i mitten av tredje.

...rysare: Ladislav Nagy var millimetrar ifrån 3-2 i slutminuten av tredje, där han stod vid bortre stolpen.

*** övertid***
… nick 2: SSK hade några riktigt fina lägen, bland annat ett som hamnade rakt i hjälmen på Tarkki som fick nicka även han.
(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

*** Straffläggning***…målvaktsbyte: Peter Popovic har tänkt göra det förr men då har det inte blivit av det blev det nu. Ut med matchmålvakten = Pontus Sjögren och in med backupen = Riku Helenius till straffarna.

… revansch: Julian Jakobsen missade ju ett kalasläge under ordinarie tid och Linus Videll en straff, nu satte båda sina straffar samtidigt som en så ärrad stjärna som Lubos Bartecko tappade pucken.  SSK har dessutom förlorat de tre straffläggningar man har haft under grundserien, nu kom första segern.

9 kommentarer:

Bengan sa...

Matchens...
...mest pinsamma inslag: Publiksiffran. 3211 masade sig till Templet. En sådan här viktig match borde innebära lapp på luckan men tydligen vill inte Södertäljeborna ha elitishockey i stan. De går hellre och ser Syrianska i fotbollsallsvenskan och Assyriska i Superettan.

...streckstrid: Södertälje är redan under uppflyttninggstrecket. Redan efter första matchen. Ibland går det snabbt utför...

Marie Hallman sa...

Bengan: men ge dig nu. Jag tycker faktiskt synd om dig som inte kan vara enbart glad åt AIKs framgånger utan hela tiden måste hacka på andra för att bli glad. Det har EN omgång. Alla kan inte vara etta samtidigt då.

bigge sa...

Bengan: Kan det vara just FÖR ATT det bara har gått en omgång som de ligger under strecket? Och AIK har väl inte heller haft jättebra publiksiffror under grundserien, mest ett antal derbyn som dragit upp siffrorna så det är det där med glashus ... Men får du något ut av att gotta dig åt andras olycka säger det nog mest något om dig.

Mikael Stattin sa...

Bra svar Marie (till "Bengan").

AIKarna har ett sanslöst kort minne, helt avsaknad av ödmjukhet och noll självinsikt.. Detta blir ju iofs väldigt komiskt emellanåt, men oftast, som nu, bara tröttsamt...

Självklart är inte alla AIKsupporters sådana, men en oroande stor del.. Men det har antagligen med att 90% är medgångssupportrar och är bara med när det går bra.. då är det ju inte så konstigt att man har hybris...

PS.
Och på tal om pinsamma publiksiffror... AIK hade 3400 i sin ANDRA hemmamatch i elitseriecomebacken.. Detta mäktar alltså Sveriges största förening med... 3400???!??? och detta i ett länsderby!!! HAHAHA som jag skrev tidigare, KOMISKT!

Anonym sa...

Mycket märkligt av bengan att gnälla på andra när han kära aik lyckats så jäkla dåligt publikt att vid hela 11 matcher i år har man haft en publiksiffran som inte nått upp till 4000.
Pinsamt bengan

Marie Hallman sa...

Jag har svarat Bengan och andra i den här frågan i ett annat inlägg så jag nöjer mig så.

Bengan sa...

I de VIKTIGA matcherna från januari och framåt - när laget behöver som mest stöd har AIK haft följande:

AIK - Modo 7636
AIK - Luleå 6542
AIK - Färjestad 4205
AIK - Brynäs 5697
AIK - Södertälje 5821
AIK - Modo 6212

Då har jag ändå varit bussig och uteslutet ett derby.

Södertälje har haft:
Södertälje - Frölunda 6 150 (gratis entré)
Södertälje - Luleå 4 090
Södertälje - Färjestad 4 826
Södertälje - Djurgården 4 557
Södertälje - Timrå 4 611.
Södertälje - HV 6 189.

I bara två ynka matcher har Södertälje orkat över 4 900 åskådare varav en match var med fri entré.

Jag tycker det säger allt.

Mikael Stattin: Det som var ännu mer pinsamt med den siffran var att det var 3 350 AIK:are och bara 50 SSK-supportrar. Så jävla långt är det inte att ta sig till Hovet från Södertälje och i synnerhet inte när man kan åka på SL-kortet hela vägen.

Det jag vill säga är att SSK:arna har tjatat om slutspel och att de har så hängivna supportrar.
Lite lustigt att man for mothugg bara för att man lägger fram fakta men det är väl så det är - ibland kan sanningen vara svår att uthärda.

Och som sagt - i en av säsongens viktigaste matcher dyker det upp 3211 åskådare. Det är faktiskt riktigt svagt. Var är de hängivna supportrarna nu???

Och ska man vinna kvalserien som många Södertäljeanhängare har hävdat att de ska göra, inte minst på Svenska Fans, så borde de rimligtvis vara på rätt sida strecket redan från omgång 1.

Melin sa...

Bengan, du har ju nästan sjukligt maniska analyser. Vinkla upp persiennerna och titta ut någon gång. Det finns ett liv bortom hat och dåligt omdöme.

För bara några år sedan harvade Gnaget i ETTAN. Även om du inte förstår ordets innebörd så googla på "ödmjukhet."

Bengan, det kommer andra tider.

Sen påpekar du i din "Ros-analys" att SSK är under strecket redan efter första matchen. Två pinnar hemma mot Modo tycker jag är riktigt bra.

Solen skiner, vinkla upp nu.

Anonym sa...

Bengan: Om jag inte minns fel hade AIK också rätt pissiga siffror i fjolårets kvalserie. Utom i sista matchen förstås. Då var det ju så dags för alla medgångare att dyka upp.