lördag 12 mars 2011

Falk: "Vi jobbar på att dyrka upp dem nu"

 (Nichlas Falk har slutspelsrutin som få. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

0-2 i matcher och bara 2 gjorda mål - en per match, båda av Mika Hannula – så här långt för Djurgården. Det håller inte om det ska bli semifinal.
– Det är ett surt läge så klart! Men det är väldigt små marginaler också. Det har varit två jämna matcher och tyvärr har Luleå vunnit båda. Men det känns inte som att vi är utspelade på något sätt, säger lagkaptenen Nichlas Falk.

Och visst hade det kunnat bli en helt annan match senast:
– Med lite flyt hade Brodin gjort 2-0, då hade det blivit ett annat scenario. I stället kan de kvittera något byte senare och spelar på ledning. De är duktiga på att försvara sig och spela på ledning. Vi har inte kommit åt de riktigt men jobbar på att dyrka upp dem nu.

Hur? Ibland känns det som att Hardy har sin hockey och när den inte funkar så fastnar ni?
– Men är det inte riktigt. Det finns motmedel, som vi har. Men de är hemliga… säger Falk med ett skratt.

Men exakt hur Djurgården ska dyrka upp Luleå vill han inte berätta. Luleå ska överraskas. Men det finns saker att göra också som inte är så oväntade. Som att spela mer fysisk hockey. Djurgården smällde på mycket mer i andra kvartsfinalen än den första. Och än mer ska det bli, lovar Falk.

– Ja, visst är det så. En sån ganska enkel grej som vi måste göra om vi ska vända det här är att trötta ut dem. Luleå går på väldigt få backar och i första matchen gjorde vi det okej. I första halvan i går (läs torsdag) trycker vi på väldigt bra och fortsätter att jobba hårt hela matchen. Det kanske inte ger utdelning direkt men i match fyra, fem och sex så kommer det att märkas. Så ju fler matcher det blir, desto bättre är det för oss.

(Printz säger hej till Enterfeldt. Luleå ska tröttas och nötas av banan. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Falk har gjort en del slutspel. Om man säger så. Och han vet hur man gör för att inte känna av underläget i matcher. Hur man gör för att inte känna ”NOLL-två” utan bara se det som ”0-2. Okej, vi kör.”

– Vi har ju inte varit utspelade någon gång. Det har varit väldigt tajta matcher och jag vet att det är lättare att inte tänka på dem (förlusterna) eftersom vi ändå är med. Vi kunde lika gärna ha vunnit. Det hade varit skillnad om vi hade varit utspelade, då hade det känts tyngre. Nu känns det att jobbar vi på så kommer det att ordna sig. Det är bara en tidsfråga innan det börjar studsa med oss och vi får den där segern…

(Hårt hemjobb framför eget mål. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det gäller också att skita i allt annat och fokusera på sitt. Enligt annan media satt Djurgårdsspelarna och ropade ”nu är han inne” till varandra varje gång Janne Niinimaa var på isen i första kvartsfinalen. När Falk får höra det så skrattar han bara.

– Det där stämmer ju inte. Håller man på så, då har man fokus på fel saker. Det är ingen som har hållit på sådär. Men alla vet att han är knäskadad och inte har kunnat träna bra senaste veckan och då är det klart att alla ger honom en extra smäll för att trötta ut honom. Inte så att man håller koll på när han är inne för att göra något speciellt av det. Vi är inte ute efter att skada, däremot så går man på honom extra i syfte att trötta ut honom. Om man ändå är på isen när han är inne och man ser honom så tacklar man honom såklart, istället för att svänga av.


(Falk gör livet obekvämt för Luleås forwards. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Djurgården hade sjukt bra fart i första halvorna av samtliga tre perioder senast. Den farten rev sönder Luleås spel, tryckte ner dem i egen zon och hade Djurgården haft den farten matchen igenom hade Luleå inte haft en chans. Men gästerna fick ner tempot och fick DIF dit man ville.

– Jo men en period har jättemånga ansikten. Det kan räcka med att en femma blir nertryckt så får de energi av det samtidigt som vi känner att vi måste ta tillbaka det här nu och då kan det knyta sig. Sedan kommer det något byte som vi gör bra, så växlar det. Det är ju det som är tjusningen med hockey.

Är de omöjligt att hålla den farten ni hade där i 60 minuter?
– Alltså det räcker med en liten sak så förändras allt. Som i andra, vi trycker på så in i helvete tills de får sitt mål, sedan blir det en total scenförändring och det är jättesvårt för oss att komma ur det. Men man får köra på och gå in i varje byte då och göra sitt bästa för att försöka ta tillbaka kommandot.

I eftermiddag möts lagen Luleå. När Bloggen pratade med Falk i går var han hemma och fixade lite inför helgen åt familjen. Men fokus var redan där uppe.

– Det gäller för oss att komma in mer på mål mot dem, att vi får in lite grispuckar. Jag tycker att vi har spelat ett bra försvarsspel, vi får bibehålla det men tuffa till oss lite mer i anfallszonen och avsluta mer och sätta hårdare tryck på kassen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan ju ta och fråga Falken hur fan dom kan tillåta att junisarna leder vägen medan de äldre är helt jävla apatiska. Man skäms.

Marie Hallman sa...

Anonym: jag tycker i och för sig att Falken kämpar på bra men jag håller med dig om att det finns andra som borde kunna visa mer energi

Pelle sa...

"Luleå ska överraskas" säger han. Då är ju frågan NÄR det ska bli av. Det verkar då inte gälla i detta slutspel. Mycket snack och liten verkstad.

Anonym sa...

Widing? Bombom? Staffan? Mackan(börjar tända lite)?
Honken? Otto? tjärnqvist? Küger? Eriksson? vad håller dom här killarna på med

Marie Hallman sa...

Pelle: Jo det blev mer gnugga än överraska. Men det är ju bra att ambitionen finns i alla fall.

anonym: krüger var ju sjuk i senaste matchen men visst, det är många som måste lyfta sig lite till.