torsdag 17 mars 2011

Fredric Andersson "Sett över 60 minuter så är vi starkare"

(Fredric Andersson gjorde 1+1 mot Mora. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Andra raka segern för SSK, den här gången vid ordinarie tid och med fina 6-1 på resultattavlan. Men det var jämnare än siffrorna visar, säger Fredric Andersson.

– Ja, det tycker jag. De hade många pp så att de kom in i matchen, hade vassa kontringar och så till en början men Pontus gjorde några viktiga räddningar, sedan gör vi både 1-0 och 2-0, men de får in 2-1 och då är det match igen. Men sett över 60 minuter så är vi starkare och har ett bredare lag än dem.
SSK inledde ju mot elitserielaget Modo, så Mora blev det första allsvenska motståndet.

– Det var lite… de kör som fan. Det är en stor match för dem och det gäller att vi är mentalt förberedda och det tycke jag att vi var. Vi jobbar oss in i matchen och som sagt, defensivt så var vi inte jättebra för Mora hade en del vassa kontringar, men det löste sig.

Kollar man på skotten så vann ju faktiskt Mora dem med 25-22, men de gör ett mål, ni gör sex. Är det effektiviteten som är största skillnaden mellan er?
– Ja precis och att vi har en bättre målvakt. Och att vi kanske har lite skickligare spelare, he, he, säger Andersson med glimten i ögat och får bifall från de andra i spelarbussen på väg hem från Mora.

– Men Pontus gjorde det riktigt bra som höll oss kvar i matchen, sedan gjorde vi fler mål än dem…

Snyggaste målet av dem sex?
– Ryan Laschs mål (4-1). Det var riktigt fint, han höll i och höll i och hängde till slut dit den, det var det snyggaste målet.

Ditt mål då? (5-1)
– Äh det var inte så snyggt, säger SSK-forwarden först men efter lite protester från bussen så fortsätter han:

– Okej, då, det var näst snyggast. Jag sköt den i tunneln bara, he, he.

Du spelade fram till 3-1 också?
– Ja men då missade jag nästan öppet mål först, 30 sekunder innan. Spelet vänder och de är nära att hänga en kontring, sedan lägger Lukas pucken i rundeln, jag plockar upp den och tar med den upp, ser Putte komma mitten, ser hans blad, passar, då trampar han till och skjuter ett bra skott under plocken. Det var viktigt!

Stod matchen och vägde där?
– Ja det gjorde den, det var tajt så det var ett viktigt mål, konstaterar Fredric Andersson.

De allsvenska lagen brukar ha lite mindre organisation i sitt spel men Mora har minst sagt rutinerade Harald Lückner som tränare och det märks:

– Jag tycker att de körde på sina kontringar. De checkar med två gubbar och smällde på så jag vet inte om det var så stor skillnad egentligen. De är lika tajta men vi fick mer öppna chanser. Det var väl den största skillnaden speciellt om man får vrida och vända lite i anfallszonen, så splittras deras försvar lättare än det gör hos elitserielagen. Men annars var det inte så jättestor skillnad.

Växjö leder serien efter andra raka trepoängaren (2-1 mot Rögle). SSK är tvåa med fem poäng. Men än vill inte SSK-forwarden säga att de har kopplat greppet:

– Nej men vi har fått en bra start. Det var viktigt att vinna mot Modo och ta den där extra pinnen och jag vet inte … det är inte så jätteenkelt att åka till Mora och plocka tre poäng heller. Men en bra start har vi fått, sedan får man väl vänta några matcher och se vad som händer först.

Du vill inte slå fast redan nu att ni fixar det?
– Nej för inget är klart än men vi har en bra känsla i laget. Vi har ett bra system som vi jobbar efter och när alla gör det så tror jag att det kommer funka bra.

På lördag väntar Rögle hemma. Laget ligger just nu fyra men kom tvåa i hockeyallsvenskan efter en stark avslutning efter nyår och framåt. De har dessutom allsvenskans bästa målvakt i Jonas Fransson.

– De är absolut inte ofarliga och jag vet att de har några skickliga små gubbar och en bra keeper. Sedan hörde jag att de hade lite otur nu mot Växjö hemma när de torskade 2-1…

Det brukar krävas runt 20 poäng för att få elitseriekontraktet, det innebär 6-7 segrar.
– Jo så har det ju varit och det ska vi klara av! slår Andersson fast.


Arto Laatikainen klev av under matchen. Enligt LT handlar det eventuellt om en knäskada, oklart hur svår. Finländaren ska undersökas under fredagen så det visar sig väl då hur lägen är.


4 kommentarer:

Knäckehäxan sa...

Hallman, hallå?

Du skriver i Expressen att SSK fick hjälp av domarna
vid 2-0?
En solklar offside skriver du? Njaaaaa..

Såg matchen på plats och har sett matchen på tv.. ingen nämner den "solklara" offsiden..

Skumt sa de lärde..

Gäller att vara tämligen säker när man knatar ner till tryckeriet.. :)

Anonym sa...

Rundeln säger en hockeyspelare..
Hörnet säger en reporter..

(skratt)

Marie Hallman sa...

Knäckehäxan: Jomen till och med SSK höll med om att det var offside. Så så skumt var det inte.

anonym: Märkligt nog har jag hört en och annan hockeyspelare säga hörnorna de också... ;0))

Anonym sa...

Höll SSK med?
24 spelare och en ledarstab samt ett gäng på kansliet.. Oj, inte illa!

Enligt MITT SSK så tycktes det inte vara det, mycket märkligt