fredag 18 mars 2011

Djurgården- Luleå 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)


(Fullsatt på Globen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MMM+
Målvakter: Mark Owuya Djurgården 100 % och Anders Nilsson, Luleå 90,9 %
Publik: 13 850 (fullsatt)
Domare: Sören Persson och Patrik Sjöberg.

Bäst i Djurgården   
MMM Mark Owuya, mv.
MM Mika Hannula, f
M Christian Eklund, f


(Owuya höll sin andra slutspelsnolla i karriären. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i Luleå: Anders Nilsson, mv.


Kvällens...

... sidbyte: Djurgården hade valt att ha sitt bås på vänstersida, det vill säga samma sida som klacken. Men det var inte som jag trodde, något medvetet val för att vara nära klacken, utan mer praktiska saker som avgjorde fick jag veta efteråt. Det var till och med så att spelarna egentligen ville ha Luleå till vänster för att de skulle känna extra tryck från klacken men DIF har haft vänsterbåset under derbyna (det hade jag glömt) och det var lite meck med omklädningsrum och annat så så fick det bli.


(Cam Abbott i närkontakt med Owuya,. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... intro: Djurgården har bytt intro under slutspelet och kör nu det gamla Herointrot med bilder från tidigare SM-guld. En bra uppladdning så klart.

... vibrationer: När klacken fick med sig hela Globen på ”den som inte hoppar ...” skakade bordet där jag satt. Varje gång

...knock: Ingen höjdarkväll för domarduon där Sören Persson gick i däck efter en och en halv minut efter att  först ha ramlat och sedan kommit i vägen för Djurgårdens Oscar Eklund.  Han låg kvar lätt utslagen ett tag men tog sig sedan samman och fortsatte matchen.


(Sören Persson i oväntad närkontakt med Fredrik Claesson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

.... knock 2: Cam Abott låg även han på rygg inom ett par minuter. Men då var faktiskt domarna fram och hade en lång utläggning med honom och kaptenen Anders Burström. Om vad`? Det hade man bra gärna velat veta, något om diving kanske?

... tackling: Jimmie Ölvestad satte in en klockren tackling på Sebastian Enterfelt så att både Luleåspelaren och hjälmen flöt och Enterfeldt blev sittandes kvar på rumpan på isen. Armbågstackling menade domarna, kändes lite märkligt. 

...indianare: Andreas Holmqvist passade rätt på bladet, till en helt fri Niklas Olausson men Owuya räddade Djurgården med en fin plock där.

...kalabalik: Totalt kaos och mycket nära Luleåmål efter 11.58 där pucken flipprade runt framför Owuya och till slut sköts över av Luleåbacken Janne Niinimaa.

... bästa DIFchanserna i första: När först Marcus Nilson kom helt fri på vänsterkanten och bröt in framför Luleåmålvakten  efter en kvart och någon minut senare när Mario Kempe körde nästan en repris.

***period 2***


(Tim Eriksson. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

... nätkänning: Blev en lite märklig studs och så flög pucken upp och la sig på taket på Djurgårdskassen i inledningen av andra. Närmaste någon kom ett mål så långt.

... ooops: nära  självmål när Cam Abbot sköt, pucken flög upp i luften, Josef Boumedienne slog undan pucken som studsade på en Djurgårdshjälm och sånär in i eget mål. Oooooh.


(Alla letar puck. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

...ooops 2: Det kunde ha blivit självmål åt andra hållet också när Anders Nilsson satte ut benskyddet, skickade retur rakt på en Luleåspelare så att pucken rickoscherade tillbaka men Nilsson hann ta den med.

... jubel: och applåder blev det när Pär Arlbrandt gjorde en golfsving för att slå iväg pucken och träffade en Djurgårdsspelare i ansiktet med klubban och därför fick 2+2. Men det övertaget hjälpte inte Djurgården som hade ganska så lama avslut i det pp:et...

... stolpträff: ... förutom det här då, Mika Hannula prickade stolpen så det klongade hela vägen upp under taket där jag satt.

***period 3***

...soloraid: Cam Abbott tog sig hela vägen ner till Owuya, hann med en 360 graders snurr och la sig sedan över Owuya.(1-0 är ett faktum. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... ribbträff: nära, nära Djurgårdsmål där Daniel Widing sköt och pucken styrdes på Tjärnqvists ena skridsko

... 1-0 (12.27) Mathias Tjärnqvist (Oscar Eklund, Marcus Nilson) Tjärnqvist lägger ner pucken till Nilson bakom kassen, han spelar upp till Eklund som klipper till, sedan går pucken via Tjärnqvists skridsko och in. Tjärna lyfte mästerligt på skridskon i precis rätt sekund så att pucken tog på den.

... tvillingutvisning: Blev handgemäng och två gånger Abbotts i utvisningsbåset samtidigt efter målet då en av tvillingarna tryckte till Mika Zibanejad i nacken och sedan blev det vilt slagsmål. Tvillingarna fick varsin tvåa för  roughing, John Norman fick  en han med men efter kvittning blev det två minuters för DIF. Och med 1 minut och 12 sekunder kvar av det överläget satte DIF tvåan.

…2-0 (13.46) Kristofer Ottosson (Mathias Tjärnqvist, Marcus Nilson). Spel 5 mot 4. Skott av Tjärnqvist, Ottosson smyger upp runt kassen och smäller in returen.


(Ottosson har gjort 2-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… spark: Cam Abbot borde ha fått matchstraff för den spark som han, som det ser ut i alla fall, riktade mot baksidan av Mika Zibanejads ben i slagmålet gav utvisningen. Men domarna ville inte föra saken vidare, då man själva stod i smeten… mer om det i ett separat inlägg.

…supernolla: Andra raka slutspelsnollan för Mark Owuya som nu har hållit nollan sju perioder i rad. Starkt jobbat Mark!

…brödsax: Luleåbacken Fredrik Styrman fick 10 minuter missconduct efter Djurgårdens mål. Inte bästa sättet att hjälpa sitt lag. Zip it Styrman!


(Mario Kempe och Tim Eriksson vs Luleå. FOTO: DANIEL PETTERSSON/ jarnkaminerna.se

…ramsa: ” Vi ger aldrig upp – Djurgårn”. Stämmer väl bra så här långt, på söndag kan DIF dessutom bli historiska om man vinner och då i såfall blir första lag att ha vänt 0-3 i matcher till seger.

…segerdans: Till tonerna av de som inte hoppar… studsade Djurgårdsspelarna runt på Globens is och tackade publiken för stödet. Ser sjukt roligt ut faktiskt.

…klubbärare: Nisse Ekman var på plats och bar klubbor och en banan (tyckte jag mig se) åt Marcus Nilson på väg från Globen till Hovet. Nisse hängde lite med spelarna i omklädningsrummet också och såg riktigt pigg ut. Härligt!

…500-ing. Marcus Krüger la 500 i klubbkassan vid seger för DIF. Eller var det 5 000? Eller möjligen 50 000? Lagkamraterna ökade på lite där efter vinsten…för att ”straffa” Krüger lite. Men du kan vara lugn Marcus. Nollorna på slutet försvann efter en stund. 500 ska det vara.

Skott i matchen: 22-26  (7-7, 11-10, 4-9)
Ställning i kvartsfinalen: 3-3 i matcher.

5 kommentarer:

Malin sa...

Lika mästerligt skrivet som alltid marie! :)

på söndag blir DIF historiska!

Marie Hallman sa...

Malin: Tack, det värmer. :0) Ja vi får se, är ju verkligen 50-50 nu. Spännande!!

JImmie sa...

Spännande är ju det ju minst sagt! ;)

erik sa...

vid en eventuell semifinal hur funkar biljettförsäljningen då? jag bor inte här i sverige så skulle vara grymt kul att få se lite slutspelshockey innan jag åker hem igen!

Anonym sa...

erik: Håll utkik på difhockey.se, där kommer information om biljetter att dyka upp senast på söndag kväll (om vi vinner den matchen).