söndag 27 mars 2011

AIK-Färjestad 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)


Matchen MMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK  88,9 % och Christopher Nihlstorp, Färjestad 96,0 %
Publik: 13 850
Domare: Tomas Andersson och Patrik Sjöberg

Bäst i AIK  
MMM Oscar Ahlström, f, Victor Ahlström, f.
MM Kent McDonell, f
M Fredrik Svensson, b.

Bäst i Färjestad: Dick Axelsson, f.

Kvällens...

... 1-0  (1.11) Daniel Rudslätt (Rastislav Pavlikovsky, Richard Zednik)  AIK gjorde det igen, första målet Nu Zednik som petar fram pucken till Pavlikovsky som åker upp med den längs högerkanten och lägger en perfekt diagonalpass till Rudslätt som kommer fri, sätter till klubbladet och styr upp pucken i krysset.

... dålig humör?  Färestadsforwarden Peppe Lundh blev så putt över ledningsmålet att han åkte fram och klappade till Fredrik Carlsson bakifrån. Inte så snyggt, blev lite roughing där nere vid sargen men också pp för AIK som Gnaget dock inte gjorde något av.

... överkörning: var av det mer ovanliga slaget. Färjestadsbacken Sanny Lindström lyckades köra över sin egen målvakt och däcka Nihlstorp i någon minut.

... reklamskylt: Helt sjukt, det här jag aldrig sett förr men Richard Zednik fastnade i en reklamskylt som helt sonika ramlade av sargen när han åkte förbi. Zednik lyckades dock trassla sig vidare, trots reklamskylt hängandes runt både ben och klubba och fick till en farlig målchans. Världsklass.

...1-1 (12.34) Dick Axelsson (Kristofer Berglund, Patrik Lundh) Och Färjestad som gjorde som alltid mål nummer två  i matchen... Dick Axelsson snubblade, tappade pucken men hoppade upp, samtidigt som Peppe Lundh tog vara på den tappade pucken, spelade den till Berglund som sköt och sedan styr Axelsson in pucken.

... straffslag: Färjestad fick straffslag sedan Rastislav Pavlikovsky haft klubban i midjehöjd på Peppe Lundh som kom fri med Fasth.

...1-2 Per Åslund (straffslag). Åslund gjorde det som brukar funka bäst, full fart fram och snärtar in pucken utan krusiduller.

*** period 2 ***

...vikarie: Junioren Joakim Nordström fick chansen att spela och gjorde det riktigt bra tycker jag. Bra fart och bra blick för spelet som ledde till några farligheter.

... propp: Inte så många men  minnesvärd är Kent McDonells tackling på Peppe Lundh halvvägs in i andra. Färjestadsforwarden flög, till synes överraskad, som en vante.

... krock: Victor Ahlström och Richard Zednik  lyckades smälla på varandra rejält vid ett byte. Såg lite komiskt ut faktiskt.

 *** period 3 ***

... efterlysning: Var tog närkamperna vägen? Lite besviken, det är ju ändå slutspel och lite mer närkamper  och desperation hade jag väntat mig.

…volley: AIK ökade farten i tredje och hade några fina chanser, bland annat var Oscar Steen nära att slå in pucken på tennis halvvägs in i tredje.

…timeout: Roger Melin brukar vara tidigt ute med sina timeouter men nu kom den första efter 17.38, sedan plockade AIK Fasth och tryckte på för ett mål med en man mer på isen. Man fick även läge att avgöra direkt då det blev tilltrasslat framför Nihlstorp där bland annat Gynge och Oscar Steen var framme och högg och högg men inte fick pucken förbi Färjestadsmålvakten.

…passning: Richard Gynge spelade fram Richard Zednik till ett gyllene läge med dryga minuten var men slovakens skott gick via Nihlstorp och över. Så nära men ändå inte.

… utvisning: AIK fick dessutom möjlighet att spela sex mot fyra sista minuten då Jonas Junland åkte för interference men det hjälpte inte.

…stående ovationer: Förlust i fyra raka men AIK hyllades som vinnare ändå av publiken som bjöd på stående ovationer och även ropade in Gnaget efter att alla åkt av isen. Och det var AIK värda. För ett år sedan stod hela föreningens existens på spel, nu tog man sig till slutspel, som den nykomling som har skrapat ihop mest poäng ever. Man slog ut HV i fyra raka och har förvisso haft lite mental soppatorsk i semin men har ändå hängt med resultatmässigt så stående ovationer kändes helt rätt.
 

Skotten i matchen:  25-18 (7-8, 4-7, 14-3)
Ställning i semifinalen: 4-0 i matcher för Färjestad som därmed är vidare till final.

(Blev bara en bild tyvärr, vi sitter så långt upp i Globen, funkar inget vidare med min kamera där).

8 kommentarer:

Hans sa...

Synd att vi inte kunde mobilisera lite mer "kräm" i semin - men det går inte att vara missnöjd. Så många allsvenska ungtuppar som utvecklats så bra den här säsongen. Gozzi, Melin m.fl. är värda en stor applåd - och killarna själva naturligtvis. Det är trots allt de som gjort jobbet! :)

Pelle sa...

Inte ett dugg missnöjd över att vi åkte i fyra raka. Vi har gjort något som knappt någon kunnat förvänta ens i sina vildaste fantasier och våtaste drömmar. Fjärde bäst i Sverige och bäst i stan. Mer går inte att begära.

Här går det att använda ett slitet AIK-ord: MÄKTIGT. Men framförallt fantastiskt bra. En härlig grund att bygga vidare på och nu har ju alla spelare i laget sett vilken inneboende kapacitet som finns i laget.

Personligen hade jag varit jättenöjd med om vi säkrat en tiondeplats och nytt kontrakt. Först om två-tre säsonger hade jag börjat "ställa krav" på att vi skulle kriga på allvar i slutspelet och nå bortom kvartsfinalspelet.
Att redan nu nå semifinal och bli bästa lag i stan redan första comebacksäsongen i högsta serien är ju ur det perspektivet enormt och går som sagt utanpå alla de vildaste fantasier man hade.

Alla runt AIK:s lag förtjänar en stor förtjänstmedalj för vad man åstadkommit och jag tror det här är bara början på något ännu större. Maktskiftet i 08-området är redan ett faktum och lär hålla i sig inom en överskådlig framtid.

SM-guld 2014? Eller kommer det tidigare?

Anonym sa...

Marie, det var ju inte 13850 personer på plats. Men det var utsålt, inte första gången aik säljer alla biljetter men ändå så är det inte fullsatt.

Mesta Mästarna sa...

Pelle>> 3-2 i matcher. 8 poäng mer i tabellen.
Ni vinner aldrig någonting!
Mvh
Derbykungarna

Anonym sa...

Det intressanta är hur många biljetter som sålts. Det är alltid folk som inte dyker upp och jag betvivlar starkt att någon utsåld match per definition någonsin varit "fullsatt"?

Fimpad sa...

Mesta Mästarna - En straffvinst "upp" på 5 matcher och distanserade i slutspelet av nykomlingarna. Som fjolårets finallag skulle jag vara jätteimpad av er egna prestation den här säsongen, verkligen.

Mesta Mästarna sa...

Vi är bara nöjda om vi vinner guld.
Mvh Derbykungarna

Marie Hallman sa...

Hans: Nä missnöjd vore sjukt. Bara att man tog sig till semi i fyra raka var över all förväntan

Pelle och mesta mästarna: jag håller med Pelle om allt beröm där till AIK men att tro att det är "maktskifte" i Stockholm är lite hybris. Djurgården ligger fortfarande en bit före när det gäller organisation och ekonomi och därmed förutsättningar. Men det är kul att AIK är där och utmanar för det gör att klubbarna kommer pusha varandra framåt och det är bra för båda

anonym: klubbarna är ju tvungna att upplåta ett antal platser för gästande lag vare sig de fyller platserne eller inte och även DIF har sagt att det har varit fullsatt fast det inte har varit det, då det har funnits platser kvar på gästernas sektion.... jag går på den officiella siffran oavsett lag. Funkar inte annars.

anonym 2: precis

Jag tycker för övrigt att DIF kan bättre. Det finns mer potential i laget än man visade. Det var oerhört starkt att bara vara ett suddenmål från en historisk vändning och hade man fått den hade det kunnat bära hela vägen. Däremot var prestationen alldeles för ojämn sett över helasäsongen. Det lyfte aldrig riktigt. tyvärr.