tisdag 29 mars 2011

Jhonas och wesslau del 39 - Möller rätt in i Kings första kedja

Det har inte hänt något i matchväg för Jhonas Enroth och Gustaf Wesslau i veckan som gick

Enroth är kvar i Buffalo och tränar på som backup där. Miller spelar dock bra, så det är väl om han känner för att vila om svensken kan få en chans.

För Gustaf Wesslau är det mer att vänta in slutet på säsongen som gäller. Springfield kommer missa AHL-slutspelet och under de tre matcher som var i veckan, vaktade Wesslau båset i en och var inte ens med som backup under två. Vet inte om han har varit skadad,sjuk eller petad men med var han inte hur som helst.

...i övrigt noterar bloggen att:

...Linus Klasen verkar vara fortsatt skadad. Har inte varit med någon match senaste veckan heller.

... Alexander Urbom har spelat tre matcher i veckan med Albanay, fick med sig en assist från den senaste i lördags.

...Robin Figren har snart semester. Hans Bridgeport lär missa slutspelet. "Figge" har spelat tre matcher senaste veckan, dock utan poäng.

...Andreas Engqvist fick en kort sejour i Montreal, hann med cirka fem minuters spel i en match den 22 mars, sedan var det tillbaka till Hamilton igen. Där har det gått desto bättre poängmässigt. Engqvist gjorde 1+1 när Hamilton förlorade på övertid (3-4) mot Rockford i fredags. Han spelade fram till 2-3 reduceringen  och stod för 3-3 kvitteringen samt blev third star i matchen. Andreas Engqvist blev sedan utan poäng på lördagen men gjorde 3-1 målet i pp i söndags när Hamilton vann med just 3-1 mot Peoria.


...Oscar Möller plockades upp till Kings och fick gå rakt in i första kedjan med Anze Kopitar som sedan bröt foten i andra matchen. Men Möller imponerar. Inte helt oväntat. Vilket får ses som frustrerande för de som hoppas att han ska flytta hem. Känns ju som Kings är lite sugna på att ha honom kvar nu (se citat längre ner)

Möller slängdes som sagt rätt in i första kedjan och skojade lite om det på klubbens hemsida.

"Ingen press va? ha,ha. Men  det är kul, helt klart, att få spela med två så bra spelare. Jag ska självklart försöka bjuda på mitt A-game. Jag måste ligga på en hög  nivå och göra allt rätt, med början nere i vår zon och hela vägen upp och ner i deras zon."

Möller, som blivit upp och nerskickad ett antal gånger konstaterade också att:
"Jag är ganska van vid alla killarna här, tränarna, ledningen och allihop. Det är en bra organisation och det man satsar allt nu, med nio matcher kvar så måste se till att verkligen spela bra."


LA Kings coachen Murray plussar på hemsidan för Möller:
" En sak som är fantastiskt med honom är hans attityd. Han har en fantastisk personlighet. Han har jobbat hårt på sitt spel i Manchester och blivit bättre. Du kan se hur han hoppar, hur han sträcker sig efter pucken, hans speluppfattning på isen. Hela hans spel har förbättras, så han får en bra chans nu att visa oss sitt spel."

och:

"Det här är en fin chans för Oscar och jag tror han vet om det. Vi är på väg mot de sista matcherna för säsongen, det är kritiskt läge, full satsning varje kväll. Du måste spela med en slutspelsattityd och han kommer vara i en av de bästa kedjorna med mycket ansvar i fem mot fem och kommer även få spela i special teams. Så det här är hans chans. Han har lagt ner tre års jobb och den här gången kommer vi från klubben titta extra noga på honom".

Möller gjorde en assist i första matchen, den 24:e mot San Jose hemma, spelade 16.55. Den som vill se assisten till målet kan kolla här, snacka om att gå rakt på mål och nästan näta själv.

I andra matchen, i lördags blev det inga poäng men väl 17.42 i speltid.


... Jacob Josefson spelar på i Devils Har inte gjort några poäng i sina två senaste matcher men har spelat 17.01 respektive 15.07 och det verkar flyta på bra för hans del även om laget har förlorat de två senaste matcherna.

...Marcus Krüger har nu hunnit med tre matcher för Chicago. De två senaste var mot Anaheim och Detroit och där spelade han 11.44 respektive 12.26. Enligt Chicagos scout Mats Hallin är man väldigt nöjd med Krüger som ju bara kastades rätt in i hetluften. Jättekul för honom tycker jag.

Inga kommentarer: