lördag 26 mars 2011

Månsson: "Vi är inte i den här serien för att bli tvåa"

(Månsson satte två mål -det gav en pinne till SSK. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Två mållösa perioder, sedan rasslade det till i tredje. Först 0-1 av Steve Saviano efter bara 21 sekunder, 1-1 av Mathias Månsson en minut efter det och så nytt mål 1-2 av Saviano igen en minut efter Månssons mål.

Nummer 24 såg till att ge SSK en pinne och chansen att ta bonuspoängen när han dessutom satte 2-2 med låret bara 56 sekunder före full tid.
Men Växjö vann straffläggningen sedan Anders Eriksson avgjort på straffarna. Det mesta av TT-texten (som ni hittar här på DN.se) är snack med Eriksson men det finns ett par korta citat av Månsson där med som inte är med här i inlägget.

Här har ni resten av snacket, där Månsson sa så här om:

… sitt 2-2 mål med bara 56 sekunder kvar till full tid som gav SSK en pinne:
– Han sköt på knäet, pucken touchade till där och gick in. Det var skönt, det är mitt jobb. Och det är ju inga lirar mål men jag ska vara den som gör de där målen, som står där.

… förlusten:
– Vi är ett bättre lag i grund och botten och vi ska vinna en sån här match, men vi ger dem ju två mål. De spelar ett tajt försvarsspel framför målet, det vet vi, och vi vet att de inte släpper till så ofta men det kvittar ju bara man få in målen. Sedan blir det straffar och det är ju alltid ett lotteri, det är som det är.

… svårigheterna att få in både folk och puckar på mål:
– Jag tycker att det kändes som att vi kom in där ofta men vi måste trycka på målet ännu mer. Ska pucken in så måste man ligga på där hela tiden, då måste vi vara heta. Vi behöver få in skitmålen, de där smutsiga målen, det är de vi måste få till fler av.

… Växjös båda spelmål, som kom med ett par minuters mellanrum i början av tredje
– De två mål som de får är ruggigt onödiga. Vid båda så har vi pucken i mittzonen, men tappar den så att de får en spelvändning. Det är ju så att de ligger där på linjen och väntar. Men det är ingen idé att gräva ner sig nu, man måste gå vidare. Vi har ledigt i morgon (söndag) och jag tror fortfarande på att vi tar en elitserieplats. På måndag åker vi ner till Växjö, vi får ta tre poäng då istället. Så är det bara.

… SSK borde ändra något till returmatchen?
– Nej jag tycker inte att vi ska ändra någonting. Vi ger dem två onödiga mål, det gör vi inte på måndag. Sedan kan vi väl kanske göra något i PP men som helhet bara köra på som nu. Men vi har sex minuters pp i första, där ska vi avgöra tycker jag.

… att SSK trots allt åtminstone är på rätt sida strecket fortfarande:
-Jomen det är vi inte nöjda med. Vi vill vinna. Vi är inte i den här serien för att bli tvåa, vi kör för att bli etta.

… Växjö som vann hockeyallsvenskan varit det tuffaste allsvenska laget att möta så här långt?
-Ja men egentligen så … ska jag vara ärlig så spelar vi 3 000 gånger bättre i dag än vi gjorde mot Örebro. Så spelar vi skitdåligt men vinner ändå över Örebro i förlängningen, i dag spelar jättebra men förlorar på straffar. Så kan det vara i hockey.

… att Växjö nu toppar serien en pinne före SSK och två poäng före trean Modo:
– Man kan sitta här och vara bitter men det är fem matcher kvar så det är bara upp igen och köra. Jag, personligen tycker att såna här matcher, som gäller lite är skitkul att spela. Det känns som vi har spelat såna matcher sedan omgång 30 typ. Så vi är vana.

… känslan i laget:
– Vi ska fixa det här. Vi har ett jäkla go i laget och alla krigar för varandra. Nu ska vi åka till Växjö och ta tre poäng!

… vikten av att, tidigt, få hål på defensivt starka lag som Växjö:
– Jo men så är det ju. Får vi 1-0 tidigt så öppnar de sig, nu ligger de som i en skyttegrav.

… sina två mål:
– Vid det första så gjorde jag som jag hade försökte göra tre, fyra gånger innan utan att lyckas. Jag lägger mest in pucken på mål, så får jag in den. Sedan vi andra så styr jag in den med låret (pekar på området mellan knäet och brallan). Det är såna mål jag ska göra!

… sin straff som gick över målet:
– Åh den var SÅ nära. Pucken går precis på hans plock och över. Hade den gått lite längre ner, det var ju ledigt där! Nu får han upp plocken lite så den flyger över.

... han övervägde att inte köra en 360 graders snurr innan straffen även nu:
– Nej, fan heller. Den är inget problem jag gjorde mål sist jag körde den. Man måste ändå bjuda fansen på något, det är ett spel, folk betalar för att komma och se det, då måste man kunna bjuda på en sån grej. Om inte annat så är det en bra grej för att visa grabbarna, att hej, det är ett SPEL, slappna av. Så går det lättare sedan.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie!
Och tack Månsson! Gillar din spelstil och attityd!
/C

R sa...

Kul om Växjö kommer upp, lite nya fina färger i ES. Sen (förlåt alla sskare) så tycker jag det vore skönt om ssk kunde åka ur en gång för alla och starta om från början. Ett lag som är där nere och harvar i båtten varje år är lixom inte värdigt att få fortsätta spela i es. 7 Kvalserier på 2tusentalet.. det måste vara ngt slags rekord :O

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack själv! Ja den mannen är som en duracellkanin, grym inställning.

R: Själv önskar jag att elitserien utökades till 14 lag så att både SSK, Modo, Växjö och något lag till, fanns med i serien nästa år. Men det lär ju inte hända. Så jag håller en tumme för SSK.
Det är lätt att häckla dem nu men det blir som en ond (ekonomisk) cirkel. Man är där nere, har inte resurser att ta sig upp, blir kvar där nere osv

R sa...

det är lite det jag menar. Man hamnar i en ond cirkel, är det inte bättre att bara den cirkeln sluts och att dom trillar ner för att sedan ta sig upp på riktigt igen? :) Mvh. Tack för den bästa läsningen någonsin. från den bästa bloggerskan/journalister på jorden :)

Marie Hallman sa...

R Man kan ju hoppas att det någon gång blev en uppåtgående spiral istället...
Tack för snälla ord du, de värmer. Och tack för att du läser!!

David sa...

Tvångsnedflyttning vore kanske en idé istället för kvalspel. Om man trots de extra resurserna ES medför inte mer än klarar av att hanka sig kvar genom kvalspel kanske andra lag underifrån ska ges chansen oftare.

Marie Hallman sa...

David: Var ju fem slag som slogs om att slippa kvalserien, ända in i sista omgången. Ska det vara tvångsdegradering på alla fem då?

David sa...

Svar på din retoriska fråga: Nej, som i alla sportsliga sammanhang kan man inte med små marginaler gömma sig för att man kommer sist. Och i fallet SSK så har ju historien tydligt visat att det inte är en slump...
Men detta är inget straff, bara ett sätt att ge de andra lagen en chans på lika villkor. Kanske kan de förvalta licensen och medföljande kapital bättre och därmed ge oss en bättre elitserie med högre publiksnitt.