söndag 20 mars 2011

Krüger "Det känns mest tomt just nu"

(Marcus Krüger gjorde sista matchen i DIF-tröjan för den här gången. Foto: www.hockeymedmariehalman.se/arkivbild)

Vintrig söndag kväll i Luleå är sällan någon höjdare. Att man precis har åkt ur SM-slutspelet efter en sjunde rafflande kvartsfinal gör inte saken bättre. Och Marcus Krüger är verkligen ledsen ända in i själen.

– Det är… mest jävligt tråkigt. Det känns mest tomt just nu, att det bara tar slut sådär, säger Djurgårdsforwarden.
Och Djurgården var ju så nära, så nära avancemang efter att ha tagit ledningen tre gånger om, sista gången genom Mika Zibanejad med bara 5.49 kvar till full tid, framspelad av just Krüger, som säger så här om matchen:

– Vi gör väl en bra match, har bra tryck på dem, speciellt i sudden. Det hade kunnat gå hur som helst så det känns inte bra att det inte var vi som stod som vinnare.

Nej, och det såg ironiskt nog Robin Jonsson till. Av alla. Väsbykillen är född i Stockholm, har Bålsta som moderklubb, har spenderat största delen av karriären i Färjestad och Bofors, har spelat två säsonger i Timrå, de två senaste i Luleå och gör nästan aldrig mål. Rökaren som tog Luleå vidare nu var första målet för den här säsongen. Och Luleåbacken har bara fått in två mål totalt på de tre senaste säsongerna. Segermålet nu och ett mål i grundserien förra säsongen.

– Va?! Åh det visste jag inte. Jag visste inte ens att det var han som avgjorde men det är ju typiskt. Det är ju så det är, det är oftast något sånt mål som det blir när det blir så här.


(Krüger vs Komarek. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Ni hade 3-2, vad var känslan då?
– Det var klart att det kändes bra men det var så långt kvar då så man kan inte ta ut något alls där. Det var bara köra på, sedan kvitterar dem (Simon Hjalmarsson i spel 6 mot 3 efter 18.05). Det är inte så mycket att säga om det.

Det har varit ordkrig, främst i kvällstidningar och i tv inför sjunde kvartsfinalen men det ordkriget har inte påverkat Krüger i alla fall.

– Alltså jag har inte funderat så mycket på det där. Det enda var att vi fick besked sent. Vi trodde ju att Jimmie skulle spela, tills det blev klart att han var avstängd, precis innan matchen. Man annars så har jag inte haft så mycket att säga om det där. Vi hade hellre haft Jimmie på isen än i båset, så det var tråkigt att det blev så men det var de förutsättningarna vi hade. Då får man jobba utifrån dem, säger Krüger och fortsätter:

– Jag har inte läst tidningarna eller varit inblandad i det där heller så jag har inte följt det och jag tror inte att någon annan har gjort det heller. Jag tror inte att många här håller koll på sånt.

Nu är du ju jättebesviken men jäklar vilken kvartsfinal ni gjorde! Du måste väl ändå känna stolthet att ni vände och tog det till en sjunde match. Det var andra gången i historien som någon gjorde det.
– Jasså, okej. Ja vi startade ju med en lång uppförsbacke efter 0-3 där men sedan tog vi det nästan hela vägen upp. Men sedan faller vi i sista matchen och tja, det är tajt. Alla sju matcher har varit tajta får jag säga. Det har väl inte skiljt mer än ett mål inför sista perioden i alla de här matcherna. Så det har varit en jämn serie.


(Krüger vs Arlbrandt FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Nu har ju du varit sjuk och missat en del av matcherna, men hur har kvartsfinalserien varit att spela?
– Det har varit roliga matcher, det tror jag alla tycker. Det var en riktigt rolig match i dag i alla fall. Alla gav järnet, alla gav det sista de hade. Så det var nog de roligaste matcherna som vi har spelet den här säsongen. Och vi kände att vi hade något på gång. Det är synd att vi inte får fortsätta, säger Marcus Krüger.

Som har missat flera matcher då han har varit däckat av influensa.
– Jag har varit riktigt dålig. Har haft feber i många dagar och har väl inte mått så jättebra. Men jag är frisk nu i alla fall. Det har varit lite strul med orken då när jag var sjuk men det kändes bättre att spela idag än jag trodde att det skulle göra, med tanke på omständigheterna.


(Tjärnqvist jobbar på. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Men även om säsongen är slut för Djurgården så är den mest troligt inte slut för Marcus Krüger. 30 mars och 1 april spelar Tre Kronor landskamper mot Lettland i Umeå och Skellefteå.

Landskamperna är dels ett steg på vägen mot VM och dels ett bra tillfälle för förbundskaptenen att spana in några unga spännande spelare, berättar Pelle Mårts när jag kollar läget inför de närmaste landskamperna. En trupp kommer att presenteras, mest troligt på tisdag och sannolikheten är stor att Marcus Krüger – som Mårts har plussat för hela säsongen – finns med där.

Mårts har såklart inte pratat med Krüger än men visst kan Djurgårdsforwarden tänka sig att ladda om ifall förbundskaptenen hör av sig och vill det.

– Absolut. Jag blir jätteglad om jag blir uttagen. Skulle jag bli det så är det stort, då ställer jag självklart upp. Men jag är ju inte uttagen än… men OM han frågar så kommer jag att tacka ja.

Ett alternativ är att spela klart säsongen på andra sidan Nordamerika. Chicago har flaggat tidigare i vintern för att man gärna plockar över Krüger redan nu till antingen AHL eller NHL om det inte blir VM-spel och Chicago fortfarande är i spel. Men om det fortfarande är aktuellt har Krüger ingen aning om.

– Vi har inte pratat mycket alls om det där, men visst, vill de att jag ska komma över och det inte krockar med VM då är det klart att då gör jag det.


(Krüger fick en klubba i fejjan. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Vad som däremot är klart, är att Krüger kommer åka över till Nordamerika kommande säsong. Den sjunde kvartsfinalmatchen var alltså den sista med Djurgårdsgänget, för den här gången.

 När jag påpekar det blir Djurgårdsforwarden helt tyst.  
– Jo det var väl det men jag har inte tänkt alls på att det skulle vara sista matchen med Djurgården den här gången. Jag hade så gärna spelat vidare. Men när du säger det så… det känns lite surt att jag inte fick vinna någon titeln (med Djurgården) nu.

Om du tittar tillbaka på hela året, har du fått ut det du ville ha utvecklingsmässigt och så av att stanna kvar?
– Ja, jag har inte ångrat mig alls att jag stannade.  Sedan när jag stannade så var det inte för att bli bra på någon speciell grej utan för att det kändes rätt och jag känner mig nöjd med det valet fortfarande. Sedan är det ett mål att spela där borta, det är klart det ska bli kul sedan men jag har inte hunnit tänka något på det nu. Men det är där borta jag vill spela nu och kunna göra det bra.

Tror du någon annan har koll på att det är sista kvällen?
– Det tror jag inte. Och det är ju lika för många, det blir alltid förändringar från en säsong till en annan i ett lag. Det är aldrig exakt samma lag sedan när säsongen börjar om och jag har inte hängt med hur många som har kontrakt och så men det är säkert några till som också gjorde sin sista match med gänget.

Jag vet att du har helt andra saker i skallen nu men kan du lite på volley komma på en sak som var det bästa med den här säsongen?
– Ja, det var när vi vann sista derbyt. Det var en bra kväll. Det var en ruggigt viktig match för oss, för att vi skulle ta oss till slutspel. Vi låg under och vände matchen och sedan att vi i och med segern kunde vinna den interna derbyligan, det var skönt.


11 kommentarer:

Malin sa...

Jag trodde på fullaste allvar att det var DIF's kväll ikväll,att dom skulle bli historiska... ack vad ledsen jag blev :/

Hoppas av hela min själ att det kommer gå bra för Krüger på andra sidan nästa säsong, han är så himla duktig och en spelare som kommer utvecklas ännu mer till någonting stort!

Marie Hallman sa...

Malin. Men det var nära, ack så nära. Det är charmen och ångesten med hockey, att inget är givet, att allt verkligen KAN hända. Åt alla håll.

Marie Hallman sa...

Malin: glömde skriva om Krüger men jag tror också det kan gå bra. Han är lite kort i rocken men smart och snabb. Kan Jacob så kan Krüger ;0)

Malin sa...

Marie, jo det är ju så, det ska va spännande att gå på hockey som man säger ;)
Synd att det inte gick så som hockeyhjärtat hoppats på bara (;

Haha såklart,ytterligare en djurgårdsgrabb, klart han klarar sig.... Jacob sköter sig ju bra där borta har jag sett och läst :)

Erixon sa...

Lycka till nu Krüger!
Blackhawks har en otroligt stark forwardsuppsättning men såna supertalanger som du går det bra för oavsett.

Välkommen tillbaka när det passar!

Marie Hallman sa...

Malin och Erixon: Notera att han säger, "sista matchen för DEN HÄR GÅNGEN" . DIF kommer ligga bra till den dag han kommer tillbaka.

Anonym sa...

Tack för den här säsongen Marie! Sjukt bra jobbat. Din blogg följer jag aktivt. Känns dock väääldigt tomt nu när DIF är ute....

Har några frågot till dig..

Vet du om Jozef "BomBom" stannar i DIF? Han skrev ju på för 1+1.
Hur ser DIF ekonomi ut? Hade dom semifinal plats med i budgeten? Förra året gick dom ju minus på en final plats.....

En sista fråga.. Den STORA frågan alla dif fans undrar! Vem kommer vi få se som DIF målvakt nästa säsong? Det står ju helt klart mellan 3 st - Mark, Tellan eller Wesslan


MVH

Jeppe

Erixon sa...

Erixon> +1 i BomBoms kontrakt går bara åt ena vägen. Dvs DIF kan inte bryta kontrakten, bara BomBom.
Detta enligt han själv.

Marie Hallman sa...

Jeppe:Ah tack du!! Jag är glad att du fortsätter hänga med :0))

Josef har +1 men precis som Erixon säger så är det bara öppet att bryta från hans eget håll, DIF kan inte bryta optionsåret. Jag kan tänka mig att han smälter förlusten först och funderar på resten sedan...om man har ett sånt optionsår brukar man väl vilja kolla in hur laget ser ut också innan man bestämmer sig. Antar jag.

Målvakt... jag vet inte. Det märkliga med Tellan är ju att DIF nobbade honom inför denna säsongen... om det är pengar eller ålder låter jag vara osagt. Men får man hem Wesslan så känns väl Wess coh Mark som ett bra par. Om nu inte Tellan känner för/är för dyr att vara lite andrafiol? FInns en del att fundera på där.

Marie Hallman sa...

Erixon: precis, stämmer bra det.

Anonym sa...

Jag tycker att vi ska satsa på Sandberg som andrekeeper och Mark eller Tellan som första. Wesslau gjorde en bra säsong förra året, men jag har aldrig varit ett stort fan av honom. Skulle väl inte gråta om han kom tillbaka, men Mark/Tellan går före. Och förresten är det fullständigt osannolikt att Mark skulle finna sig i att inte vara uttalad etta.