lördag 19 mars 2011

Djurgårdsilska efter farlig Luleåspark

Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt var både arg och uppgiven på en och samma gång efter matchen. Orsak - den spark som Cam Abbot riktade rätt mot baksidan av benet på Mika Zibanejad.

Situationen uppstod då när det blev gruff nere vid sargkanten och Luleåtvillingarna fick varsin tvåa.
Enligt Järlefelt borde en av dem haft matchstraff, nämligen Cam Abbot.


DIF har Canal Plus bilder från matchen, jag har kollat  på dem  några gånger och visst ser man tydligt där hur Cam åker runt högen av vevande spelare (det ligger ett gäng i hög på varandra) och ger sig ståendes in i högen, gör en sparkrörelse så kraftig att han vid ett tillfälle har skridskospetsen i höjd med underlivet på Zibanejad. Men framför allt så är han nära att dra sin sylvassa skena mot Zibanejads ben, som är helt oskyddat runt knäet.

Som tur var så träffar han inte riktigt, det blir hättan på skon som träffar DIF-forwarden istället för skenan.

Zibanejad själv hann aldrig uppfatta exakt vad som ar vid baksidan av hans ben.

- Jag får ett slag, sedan tacklar jag honom och åker iväg för att byta, då får jag en smäll exakt med vad veta jag inte, det går så fort allting. Och det är väl upp till domarna att ta tag i det där, säger 17-åringen själv.

Men det ville inte domarna göra och just därför var Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt uppgiven. Han påpekade för domarbasen vad man ser på tv-bilderna men domarbasen ska ha svarat något i stil med att - en av domarna var inblandad i situationen då han försöker hålla isär folk och anmäler domarna Abbot för spark så kommer Luleå kontra med att sparken berodde på dålig balans orsakad av domaren som tar tag i Cam Abbot. Och därför ville inte domarna på plats ens ge honom matchstraff. Berättade Järlefelt.

Märkligt resonemang om ni frågar mig.  Domarbasen borde göra en anmälan till disciplinnämnden och låta dem avgöra om det ska vara avstängning eller inte på Cam Abbott.

Nu kan ju faktiskt en privatperson göra anmälan när nu varken domarna eller domarbasen verkar villig att göra det. Ska bli intressant att se om någon gör en sån.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Systrarna Abbott är ur balans, minst sagt. Bra jobbat DIF!

Anonym sa...

Marie, har du någon information vart och hur man anmäler?

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Ja Luleås tränare Jonas Rönnqvist lär inte vara glad.

Anonym 2: Jag vet inte exakt vad som måste vara med i anmälan men jag har för mig att man som privatperson kan höra av sig till Mikael Lundström, ordförande i tävlingsutskottet och be honom ta upp ett ärende. Det krävs (om jag nu minns rätt)att han tar upp det om inte domarna gör det själva eller via sin domarchef . Nu är det helg och nästa match är ju på söndag så jag vet inte om det går att få tag på honom men kontaktuppgifter finns på förbundets hemsida på den här länken http://www.swehockey.se/Kontakta-oss/?personId=30348&InfoId=605

Niklas Persson sa...

Jag vet inte jag? Jag kanske är för partisk och har mina röd,gul, blå glasögon på alldeles för hårt.

Men jag tycker inte som ALLA utanför stockholm tycker att Djurgården är förfördelade av domarna i den här matchserien.

Att Djurgården tillåts spela så himla fult och domarna släpper allt.

Någonstans måste man ju fatta att har man forwards som är 170 och väger 70 kg, och möter ett lag där forwards är 185 och väger 90 kg så kommer det laget har STOR fördel i det fysiska spelet. Men det betyder inte att VARJE tackling är en boarding, armbågstackling eller charging och ska leda till utvisning.

Det absolut fulaste i denna matchserie är ju Abbotts spark igår, och den blev INGENTING! En spark ska vara matchstraff oavsett hur hård eller lös den är! Det är FARLIGT dom har ju fan skridskor med skenor vassa som knivar på fötterna!

Skärpning nu bönder ;-) och kom in i matchen och se på hockey med två ögon!

Jimmie sa...

Jag såg inte sparken från där jag stod och jag har faktiskt inte sätt den på några repris bilder häller, men jag tycker om man mottar en avsiktlig spark mot någon så har man fan inte på en rink att göra, speciellt om personen ligger ner. Hoppas att någon anmäler detta!

Anonym sa...

Niklas: Jag skulle vilja påstå att Djurgården är mer förfördelade av domarna än vad Luleå är i den här matchserien. Men som Djurgårdare finns det risk att min bedömning är lite väl partisk i den här frågan. Fast den enda matchen jag tycker att domarna genomgående var riktigt dåliga var match 3, då vi blev totalt bortdömda. Annars tycker jag att de har skött sig okej. De bjöd förvisso Luleå på 1-0 i match 4, men kompenserade det sedan med att plocka en tveksam luleutvisning som gav oss 3-2, så jag kan väl köpa det med facit i hand.

Tittade lite på Luleås fan-tv, och där var reaktionerna ganska starka efter match 5. Jag kan ärligt talat inte förstå varför. Och där uttalade sig t.o.m. Elias Fälth om att han tycker att Dif har dragit fördel av domarna under hela matchserien. Tala om att vara enögd...

Niklas Persson sa...

Anonym: Jag håller med! Men men, lillbrorskomplexet på landsorten ärkraftigt... :-)