torsdag 10 mars 2011

Globen - OM det blir en sjätte kvartsfinal

(Det är inte bara på isen som det är vinst just nu. Fast AIK:s sportchef Anders Gozzi var faktiskt mest glad åt spelet. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild. Jag glömde ta ny)

Vilken match AIK gör på HV71 på Hovet! Helt otroligt att se seriesegrarna åka runt lätt handlingsförlamade med gelearmar och ett spel utan glädje. AIK däremot slet som varje byte var det sista i karriären. Helt galet.

Eller som en überlycklig sportchef Anders Gozzi konstaterade efter matchen:

– Det här var ingenting, det är bara match två av sju… men nu har vi skapat bra förutsättningar i alla fall.

Han konstaterade också att:
– Nu är de (AIK-spelarna) tre månader äldre, och tre månader bättre!

Jag passade på att fråga Gozzi hur mycket AIK tjänar på de här kvartsfinalerna. 
AIK har lite billigare biljetter än Djurgården så de tjänar lite mindre men vinsten för varje slutsåld kvartsfinal hemma blir runt 800 000 kronor - netto. Alltså efter kostnader med mera.

Gozzi berättade dessutom  för bloggen att OM det blir en sjätte kvartsfinal så kommer den att spelas på Globen. 
Det blir i så fall lördag den 19:e mars. Och eftersom Globen tar dubbelt så mycket folk så blir det så klart mycket större vinst där. Det går inte att dubbla rakt av men nästan.

Om någon undrar varför den här kvartsfinalserien gör uppehåll på söndag så beror det enligt Gozzi på att Sverige spelar EM-kval i handboll på Hovet, som alltså är bokat och upptaget sedan länge den söndagen. Det är dessutom melodifestival final i Globen på lördag och den pågår sent på kvällen på lördagen så det är kört att hinna göra is. Därför blir det som det blir.

10 kommentarer:

Anonym sa...

globen... Jag är kluven.

Anonym sa...

Marie, vilken kaxig rubrik. "Om det blir en sjätte kvartsfinal" - hajade först till men sedan föll polletten.
Choke

Marie Hallman sa...

anonym: tänk så här, fullsatt Globen = galet drag och mycket pengar. Så var det för DIF förra året. Och tänk sedan på vad ni kan göra för pengarna så känns det säkert bättre.

Choke: Ja det var mest Gozzi som ville hålla det nere lite. Det var han som betonade OM med stora bokstäver och ni kan ju faktiskt vinna i fyra raka eller med 4-1 och då blir det ingen sjätte :0)

Anonym sa...

Globen är en bra arena också. Jag ser gärna att vi spelar slutspelsmatcher där.

Anonym sa...

Hej Marie

Kan du inte kolla med Gozzi om hur han tänker inför nästa säsong, känns ju snudd på att man bör förlänga med samtliga spelare. De kommer att ha med sig massor av rutin från denna säsong, och laget har växt enormt anser jag, och det skulle kännas fel att tappa den kämpar glöd killarna visar med att värva massa nya killar som inte inte brinner för klubben.

De som inte har kontrakt är väl: Kent M, Ratti, Bröderna, Andersson, Carlsson, Johansson, Liwing, Svensson mfl.

Pelle sa...

Men vad är det för jävla trams av Globenledningen att prioritera någon jävla musiktävling som ingen vettig människa bryr sig om och någon jävla handboll som ännu färre bryr sig om. Lägg handbollen i någon jävla gympasal som Eriksdalshallen och musikköret kan väl hålla till i Anexxet. Globen är ju Sveriges nationalarena för ishockey men tydligen är de som sitter i ledningen för Globen inte medvetna om det. Givetvis ska allting annat städas bort därifrån när det vankas hockeyslutspel.

Anonym sa...

Hur kan melodifestivalen vara viktigare är slutspelet i ishockey??

Anonym sa...

Upp med Gozzis #9 i taket på Hovet nu! Följ kampanjen som rullar för fullt på Facebook nu.

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Stockholm-Sweden/Hissa-9-Anders-Gozzi-p%C3%A5-Hovet-nu/205332539477029

eller

http://www.gozzi.nu

Lis sa...

Ja det hade varit häftigt om matchen blivit av i Globen med tanke på att det var slutsålt på Hovet sist match.
Dags att fylla hela Globen :-)

Marie, din egen kommentar om att du ville ta en ny bild är att det inte behövdes alls.
Ser en glad och nöjd Gozzi på bilden :-)http://www.gozzi.nu

Marie Hallman sa...

anonym: ja fyller man globen så är det nemas problemas, då blir det grymtm det vet vi ju sedan derbyna och Djurgårdens SM-slutspel förra året.

anonym: Vi pratade faktiskt lite om det som hastigast i går men han sa att de flesta spelarna vill fokusera på slutspelet först och snacka kontrakt sedan. bra tänkt tycker jag.

Pelle och anonym: Eh nu är ju både melodifestival och handbollens EM-kval inbokade sedan något år tillbaka så det är klart att de går före då.

anonym och Lis: jag såg det där! kul, har inte hunnit göra något av det än, har en del betaljobb som måste göras först. Men jag ska titta på det.

Lis: jomen jag ville ha en ny och han såg ännu lyckligare ut nu. Men jag glömde helt bort.