måndag 24 augusti 2009

"Det är en självförtroendekick" (Andreas Engqvist om uttagningen till Czech Hockey Games)

Djurgårdsforwarden Andreas Engqvist var ju med i Tre Kronortruppen som presenterades i förmiddags.
Och som därmed ligger bra till för att vara en av dem som sätts upp på den "långa listan" som lämnas in till Sveriges Olympiska Kommitté i mitten eller slutet av den här veckan.
Så här säger han själv om det:
- Ja, det låter ju kul om det skulle vara så. För det är ju som man... alltså det är nog ganska otroligt att man får vara med och spela där (i OS i Vancouver), det blir nog många NHL-spelare som får vara med och spela där. Men det är kul att man ens är påtänkt. Kul att få vara med i snacket, ha, ha.

Vad säger du om spela den här turneringen (3-6 september)?
- Jo det känns bra faktiskt. Det är ju tidigt på säsongen fortfarande men det känns bra. Och det är självklart en självförtroendekick. Ett bevis på att man gör något bra. Det är alltid lika kul att bli uttagen till landslaget. Och alltid en ära att få spela för Sverige.

Jag har ju sett hur Bengt-Åke (Gustafsson, förbundskaptenen) varit fram och pratat med dig efter bland annat träningsmatchen i Norrtälje. Vad har han sagt?
- Äh, det är inte så mycket, han har mest undrat hur det har kännts på matcherna och så. Och jag tycker det har gått ganska bra. Men jag tycker hela laget har spelat bra, det har varit riktig kul. Vi får se om vi kan utveckla det och fortsätta spela bra här nu.

Men för din egen personliga del?
- Jomen jag är nöjd. Det var länge sedan jag spelade amtcher så jag inte är hundraprocentig än, det är jag inte. Men handen känns rätt bra.

Hur långt tid tar det innan den är helt bra?
- Jag vet inte om han är hundra än, men den kommer inte bli fullt återställd heller. Det var ju en ganska svår operation ju. Men det kommer bli nästan helt bra i alla fall. Det är mest en vanesak, det är kanske i skott och så som det känns lite annorlunda men man vänjer sig, avslutar Andreas Engqvist.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du vara i Åland och titta på NT-slutspelet?

Marie Hallman sa...

Anonym: Är väldigt sugen men jag tror inte det. Har inte bestämt mig än dock, men jag ska försöka fixa intervjuer oavsett om jag är kvar hemma eller åker dit :0)

Bengt sa...

NT-slutspel när det är dildoparty i Cotingahallen i Norrtälje på söndag? Huokko-hån upplaga 2.0 utlovas. Men huvudpersonen i fråga vågar nog som vanligt inte att dyka upp. Skön avrundning på veckan. Först piska bönderna i Gävle (Brynäs sponras ju av LRF numera) på torsdag och därefter piska bönderna från Leksand på söndagen.

Marie Hallman sa...

Bengt: Det ena behöver ju inte utesluta det andra... NT är fredag lördag, AIK-leksand på söndag. Och tracka inte Houkko mer nu. Det är ju ett helt år gammalt det där. Känns som det räcker nu.

Anonym sa...

Snälla nån, man har redan gjort det en gång och då var det för att psyka i en väldigt viktig match. Men nu är det en träningsmatch (!), verkar mer som vuxenmobbing enligt mig.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja precis. Håller med, det räcker verkligen nu.